• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Rundresa i Kina med guidade utflykter

Rundresa 10 nätter Kina

pris per person från 12.509 kr
baserat på 2 personer

Redan bokad 6 gånger

Upptäck Kinas skatter under en rundresa med 5 olika hotell, frukost, 5 guidade utflykter, all transfer och flyg. Tillvalsutflykter finns tillgängliga.

Har du alltid drömt om att vandra längs den Kinesiska muren eller besöka det historiskt betydande Himmelska fridens torg? Då är denna mångsidiga och historierika rundresa som gjord för dig! Du bor på fem olika hotell och har all transfer inkluderad så att du kan lägga din energi på att njuta av Kinas vackra natur, brusande städer och fantastiska världsarv.

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg från Arlanda, Landvetter eller Kastrup till Beijing inkl. mellanlandning +1 natt på flyget
 • Returflyg från Shanghai med mellanlandning
 • 9 nätters rundresa (se resplan nedan)
 • Daglig frukost på hotellen
 • 5 guidade utflykter (Kinesiska muren, Peking, Longmengrottorna, Terrakottaarmén & Shanghai)
 • All transfer inkl. tåg
Tillval
 • Stadstur i Peking med en typisk rickshaw-kärra & en Kungfu-show (dag 2)
 • Utflykt till Qiao-klanens hem "Raise the Red Lantern" (dag 5)
 • Stadstur i Pingyao (dag 5)
 • Dumpling-middag & Tang Dynasty show (dag 6)
 • Utflykt till Shaolintemplet "Kungfu" (dag 8)
 • Utflykt till Pearl TV Tower & en timmes kvällskryssning på Huangpu-floden (dag 9)
Från Peking till Shanghai

Åk iväg på ett enastående äventyr till Kina under en 10 dagars rundresa med guidade heldagsutflykter, all transfer och oändligt många nya upplevelser! Kina är hem för många UNESCO-listade världsarv såsom Kinesiska muren, Terrakottaarmén, Minggravarna, Humble Administrator's Garden i Shanghai och Longmengrottorna, och som du kommer få besöka.

Din resa börjar i den imponerande huvudstaden Peking och fortsätter via den antika staden Pingyao till Xi'an, den äldsta av Kinas fyra antika huvudstäder. Resan bär sedan vidare mot Luoyang som även den har varit huvudstad genom historien - och för inget mindre än 13 olika dynastier! Sist men absolut inte minst får du upptäcka världens största stad, Shanghai med sina färggranna gator, skyskrapor och museer.

 1. Dag 1: Ankomst till Peking

  Välkommen till Kinas imponerande huvudstad, Peking! Efter att du landat på Pekings flygplats hämtas du av transferchauffören och körs till ditt första hotell som du kommer stanna på i tre nätter. Transfern till hotellet tar ca ca 1,5 timmar. Här kan du koppla av efter resan och samla energi inför morgondagens spännande utflykt.

  Beijing Capital International Airport -> Beijing 29.7 km

  Howard Johnson Paragon Hotel Beijingeller liknande

  Hotel Peking, Kina

  Detta hotell är centralt beläget i Beijing och ligger endast ca 3 km ifrån det berömda Tiananmen-torget. Hotellet hat ett gym, en lounge och erbjuder även möjligheten att hyra cyklar. I Rainbow Garden Restaurant kan du njuta av rätter från Hunan- och Kanton-köken eller så kan du njuta av en drink och snacks på Sunshine Atrium Café.
  Rum: Du bor i ett bekvämt inrett rum med luftkonditionering, TV, minibar, te- och kaffekokare, värdeskåp, gratis Wi-Fi samt badrum med dusch och hårtork.

  Läs mer
 2. Dag 2: Upptäck Peking under en stadstur

  Idag är det dags att utforska megastaden Peking! Kl 08:30 hämtas du från hotellet för att besöka unika platser såsom det historiskt betydande Himmelska fridens torg (Tiananmen Square), Förbjudna staden som idag är världens största tempel samt Himmelens tempel där viktiga religiösa samlingar anordnats av kejsare genom tiderna. Den guidade rundturen varar ca 5 timmar.

  Du kan även välja att lägga till en valfri utflykt som innefattar en stadstur i en typisk rickshaw-kärra för att uppleva Pekings smala, färggranna gator och komma så nära stadens puls som möjligt, samt en Kungfu-show. Turen varar från kl. 19:30 till 21:00.

 3. Dag 3: Dagsutflykt till den kinesiska muren & Minggravarna

  På morgonen kring kl. 08:00 hämtas du upp av en buss för att åka på en heldagsutflykt till två av Kinas mäktigaste UNESCO-världsarv. Först besöker ni världens längsta landmärke skapad av människan, kinesiska muren, som är inget mindre än 8800 km lång (2 timmars bussresa från Peking).

  Efter att ha avnjutit en god lunch kör ni 45 km till de kejserliga Minggravarna, ett antal mausoleum som byggdes av de mäktiga Ming-kejsarna på 1400-talet, där ni får en lärorik guidad tur på ca 4-5 timmar. Utflykten tar totalt 8 timmar varefter ni körs tillbaka till hotellet i Peking.

 4. Dag 4: Från Peking till Pingyao

  Den fjärde dagen har du lite egentid i Peking innan det är dags att ta ett eftermiddagståg till Pingyao. Pingyao är en av Kinas bäst bevarade antika städer och ser nästan likadan ut som under Ming och Qing-dynastierna. Vid kl. 15:29 avgår tåget mot Pingyao och du anländer kl. 19:42. Därefter kommer du att tas till ditt hotell som du kommer tillbringa två nätter på.

  Beijing -> Pingyao 579.9 km

  Xinglongyi Inneller liknande

  Hotel Jinzhong, Kina

  Detta trevliga 3-stjärniga hotell ligger ca 2 km från tågstationen i Pingyao och ca 2,7 km från stadens centrum. Hotellet har en reception öppen dygnet runt, gratis Wi-Fi och erbjuder hyrcyklar. Detta traditionellt inredda hotell har även en restaurang samt en trädgård.
  Rum: Rummen är inredda med TV samt badrum med dusch och hårtork.

  Läs mer
 5. Dag 5: En dag i antikstaden Pingyao

  Den femte dagen spenderar du på valfritt sätt i Pingyao. Ta ett steg i tiden när du promenerar runt i staden och beskådar vackra lyktor, tempel, gamla byggnader och traditionella hus.

  Om du vill lära dig mer om staden kan du delta i en valfri rundtur i Pingyao. Din engelsktalande guide kommer att berätta den spännande historien om staden och visa dig alla Pingyaos skatter. Denna utflykt pågår i 3 timmar. En andra valfri utflykt erbjuds också. Den tar dig 20 km norr om Pingyao, till Qiao-klanens hem. Detta enorma hus tillhörde Qiao-familjen, rika handlare som var mycket inflytelserika i Kina. Det byggdes i Qingdynastin. Denna utflykt varar ca 5-6 timmar och inkluderar transport.

  Pingyao -> Xian 500.0 km

 6. Dag 6: Den eviga staden Xi'an & besök till Terrakottaarmén

  På morgonen blir du upphämtad av transfern och körd till tågstationen där du tar tåget till Xi'an. Tåget avgår kl. 08:40 och anländer till X'ian kl. 11:47. Vid ankomst kommer det att bära av mot en av Kinas mest fascinerande arkeologiska fynd som upptäcktes av lokala bönder år 1974: Terrakottaarmén med anor från 200-talet f.Kr. Armén består av hela 8000 soldater, 130 vagnar, 520 hästar och 150 ryttare, placerade i långa rader och är en del av UNESCO-listade världsarvet Qin Shi Huangdis mausoleum. Terrakottaarmén ligger ca 45 km från Xi'an och utflykten tar ca 8 timmar.

  Efter denna spännande dag kan du göra ännu en valfri utflykt. Du kommer njuta av läckra dumplings och delta i en Tang Dynasty show. Denna utflykt varar ca 3-4 timmar.

  Du kommer spendera en natt i Xi'an.

  Wannian Hotel + Hotel front

  Wannian Hotel****eller liknande

  Hotel Xi'an, Kina

  Detta moderna och stiliga hotell är beläget ca 6 km från Xi'an och ca 20 minuters bilfärd från Xi'ans tågstation. Terrakottaarméen ligger ungefär 15 km ifrån och inom några kilometer från hotellet finns flera sevärdheter. Hotellet har en bastu, ett gym samt restauranger och en bar. Gratis Wi-Fi finns tillgängligt och det är även möjligt att boka in massagebehandlingar.
  Rum: De bekväma rummen är utrustade med TV, skrivbord, telefon, luftkonditionering samt eget badrum med hårtork.

  Läs mer
 7. Dag 7: Från Xi'an till historiska Luoyang

  Idag väntar en ny tågresa på dig! Tåget avgår kl. 08:39 från Xi'an och anländer kl. 11:22 i Luoyang. Väl framme i Luoyang är det dags för en spännande utflykt till Longmen-grottorna. De fascinerande Longmen-grottorna som härstammar från år 493 och är listade som UNESCO-världsarv sedan år 2000. Grottorna är en av de vackraste exemplaren av kinesisk buddhistkonst och är hem för över 100,000 statyer utspridda över 1400 grottor i området. Efter en intressant dag tas du till hotellet i Luoyang, där du övernattar du en natt.

  Xian -> Luoyang 377.6 km

  New Friendship Hotel + Hotel front

  New Friendship Hoteleller liknande

  Hotel Luoyang, Kina

  Detta hotell ligger ungefär en kvarts bilfärd från idylliska Wangcheng Park, och hotellet erbjuder även möjligheten att hyra cyklar så att du kan utforska Luoyang. I hotellrestaurangen serveras traditionella rätter.
  Rum: Rummen är utrustade med luftkonditionering, värdeskåp, te- och kaffekokare, TV, gratis Wi-Fi samt badrum med dusch.

  Läs mer
 8. Dag 8: Från Luoyang till metropolen Shanghai

  Idag kan du välja att utforska vackra Luoyang på egen hand. Denna historiskt betydande stad är belägen på centrala Kinas slätter och är en av Kinas fyra antika huvudstäder utöver Peking, Xi'an och Nanjing. Vill du delta i en utflykt kan du besöka Shaolintemplet, ett buddistiskt tempel är känt över hela världen för dess association med kinesisk kampsport. Utflykten pågår hela dagen.

  Efter en intressant vistelse i antika Luoyang avgår ditt tåg kl. 19:34 mot Shanghai. Du spenderar en natt på tåget och anländer nästa dag kl. 12:35 till Shanghai (frukost ingår ej).

  Luoyang -> Shanghai 1027.2 km

 9. Dag 9: Ankomst till Shanghai & sightseeing

  En av världens största städer ligger vid dina fötter! Shanghai har drygt 24 miljoner invånare och är en otroligt dynamisk stad, ett globalt finanscentrum, hem för världens största handelshamn och bjuder på otaliga historiska sevärdheter, vackra trädgårdar och imponerande art déco-byggnader.

  När du anländer till Shanghai efter en natt på tåget, körs du direkt till hotellet av din transfer och får lämna dina saker innan det är dags för en fascinerande heldagstur till stadens viktigaste sevärdheter. Ni besöker de otroligt vackra Yuyuan-trädgårdarna, det buddhistiska Jade-templet, Nanjing Street som är en av världens livligaste shoppinggator samt karaktäristiska Bund Boulevard vid havet som erbjuder en enastående by över stadssiluetten.

  Du kan även välja att lägga till ett besök till det ikoniska och 468 meter höga Pearl TV Tower samt en timmes kvällskryssning på Huangpu-floden i din bokning.

  Efter en dag med fantastisk sightseeing kommer du transporteras till ditt hotell där du stannar i en natt.

  Hai Yan Hoteleller liknande

  Hotel Shanghai, Kina

  Detta hemtrevliga hotell ligger ca 5 km från den stiliga Bund Boulevard och parken i kvarteret Pudong. På hotellet finns en restaurang samt en reception öppen dygnet runt.
  Rum: Varje rum är utrustat med luftkonditionering, vattenkokare samt eget badrum med dusch, badartiklar och tofflor.

  Läs mer
 10. Dag 10: Hemresa

  Efter en färgstark och upplevelserik rundresa i detta underbara land är det dags att åka hem igen. Din transfer kör dig till Long Yang-tågstationen där du tar tåget (utan guide) till Pudong flygplats. Restiden mellan hotell och tågstation är ca 1 timme och mellan tågstation och flygplats ca 8 minuter. Tack Kina för denna gång!

  Shanghai -> Shanghai Pudong International Airport 46.4 km

  Hai Yan Hoteleller liknande

  Hotel Shanghai, Kina

  Detta hemtrevliga hotell ligger ca 5 km från den stiliga Bund Boulevard och parken i kvarteret Pudong. På hotellet finns en restaurang samt en reception öppen dygnet runt.
  Rum: Varje rum är utrustat med luftkonditionering, vattenkokare samt eget badrum med dusch, badartiklar och tofflor.

  Läs mer
Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Visumkostnader
 • Dricks
 • Frukost på tågresan
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person

Rumskapacitet

Enkelrum: Minst och max 1 person
Dubbelrum: Minst 2 personer och max 2 vuxna + 1 barn (0-2 år)
Trippelrum: Minst och max 3 personer per rum

Enkeltillägg

Enkelrum finns tillgängliga

Barnrabatt

Gäller vid två fullt betalande gäster per rum:
Barn 0-1 år bor gratis på hotellen och betalar spädbarnsbiljett på flyget
Barn 2 år bor gratis på hotellen och betalar fullt pris på flyget
Barn från 3 år betalar fullt pris

Internet

Alla hotell har Wi-Fi

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr ej rullstolsanpassad

Mat & dryck

Frukost ingår på alla hotell
Obs. frukost ingår inte under tågresan
Hotellen har egna restauranger

Transfer

Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning. Detta så att chauffören kan komma i kontakt med dig om ni inte hittar varandra vid ankomsthallen (leta efter TravelBird-skylt med ditt namn på)

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till dag. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Mellanlandningar

Observera eventuella tidskillnader för resor med mellanlandningar. Alla tider är lokala.

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina passuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Notera att de passuppgifter ni uppger vid bokningstillfället måste vara giltigt vid både av- och hemresa. Vi ansvarar inte för ansökan om visum eller liknande

Pass - viktig info

Observera att ditt pass måste vara giltigt i över 6 månader efter hemresedatum

Vår lokala partner behöver dina passuppgifter för att boka tågbiljetter inför rundresan. Ifall du uppger ditt passnummer vid bokning och förnyar ditt pass innan resan är det mycket viktigt att du kontaktar vår kundtjänst och lämnar in ditt nya passnummer!

Reseinformation

Du reser vanligtvis i en TravelBird-grupp på minst 10 och max 45 personer, men det kan även hända att du reser själv ifall ingen annan har bokat samma resdatum

Notera även att resrutten och/eller utflykter kan komma att ändras på grund av orsaker TravelBird inte rår över

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Kina, kan du behöva ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Peking/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Vaccinationskrav

Om du ska resa till Kina kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A och B. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.