• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Rundresa på färgstarka Kuba

 • Rundresa
 • 15 nätter
från 14.529 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer

Under denna rundresa får du uppleva ett autentiskt Kuba med boende på olika "Casas Particulares" med spännande utflykter och mycket mer.

Ett land med imponerande gatukonst, pastellfärgad arkitektur, fascinerande historia och dramatiskt landskap med allt från vita sandstränder till nakna berg och frodigt inland. Kuba är verkligen en pärla i det Karibiska havet! Bo autentiskt och unikt på olika "Casas Particulares" runt om på Kuba och kom kulturen och livsstilen extra nära under din vistelse. Fly den svenska stressen och lev mer "mañana mañana" under två veckor.

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Kastrup, Landvetter eller Arlanda till Havanna (rutten innehåller mellanlandning, se tid och plats i bokningsprocessens steg 3)
 • Privat transfer mellan flygplatsen och boende samt mellan städer och boenden
 • 14 nätter på 5 olika "Casas Particulares" (visas som 15 eller 16 nätter i kalendern på grund av flygtider)
 • Frukost
 • Guidad rundtur i Havanna på dag 2
 • Guidad tobakstur i Viñales på dag 5
 • Guidad tur i Trinidad på dag 10
 • Cocktail-workshop i Trinidad på dag 10
Tillval
 • Veteranbiltur i Havanna - dag 2 (minst 2 personer, 1 timme)
 • Besök till Cayo Levisa - dag 6 (4 timmar)
 • Cykeltur i Trinidad - dag 11 (minst 2 personer, 1,5 timme))
 • Strandtur i Trinidad - dag 11 (minst 2 personer)
 • Besök till Topes de Collantes - dag 11 (4 timmar)
Rundresa på Kuba

Denna rundresa tar dig till Havanna, Viñales, Cienfuegar, Trinidad och Varadero och du kommer att resa från stad till stad med privat transfer.

Du kommer att bo på "Casas Particulares", som är ett typisk och enkelt kubansk Bed & Breakfast och det vanligaste och mest lokala sättet att bo på är man reser runt på Kuba. Du hyr ett rum hos en "värd" men har alltid ditt eget rum och badrum! På så sätt får du möjlighet att uppleva det kubanska livet på nära håll och kanske få några extra lokala tips. Exakt information om boende mottas efter bokning ca 3 veckor före avgång.

På alla utflykter under resan kommer det att finnas en guide som talar engelska och spanska. Läs vidare för inspiration och utförligt reseprogram.

 1. Dag 1 - 3: Havana

  Välkommen till Kuba! Din rundresa börjar i huvudstaden Havanna där du snabbt kan få intrycket av att ha återvänt till 1950-talet. Du kommer att hämtas på flygplatsen (leta efter skylten med ditt namn på) och köras till ditt "Casa Particular" där du kan ta en dusch och koppla av efter den långa flygresan. Du kommer att bo på "Villa Florez" eller liknande de första tre nätterna på din resa. Resten av dagen kan du spendera som du själv önskar. Besök till exempel det historiska centrumet som har varit med på UNESCOs världsarvslista sedan 1982!

  Dag 2 börjar som de flesta andra med en typisk kubansk frukost som består av mycket frukt och annat gott. Efteråt kommer du att mötas av din reseguide som kommer att ge dig mer information om resan och svara på eventuella frågor. Sedan bär det av på en rundtur i staden! Du kommer att besöka Revolutionsmuseet, den pittoreska boulevarden Malecón och den fashionabla La Bodeguita del Medio där Ernest Hemingway säkert har druckit många av hans favoritcocktails. Om ni är två som reser tillsammans har ni möjlighet att lägga till en "veteranbiltur" denna dag där ni kommer att köra runt i staden i en klassisk kubansk bil!

  Dag 3 och sista dagen i Havanna är en dag som spenderas som du själv önskar. Promenera längs de färgglada boulevarderna, beundra en av de lokala gatumusikerna eller artisterna, besök ett av de många museerna i staden för att lära dig mer om landets intressanta historia eller gå in på en salsabar och lär dig några danssteg.

  José Martí International Airport -> Havana 20.1 km

 2. Dag 4 - 6: Viñales

  På dag 4 kommer du att hämtas av din chaufför och köras till Viñales där du kommer att mötas av ett fantastiskt landskap cirka tre till fyra timmar senare. Det är nämligen här tobaken växer! Du kommer att bo på "Villa Silvia" eller liknande i tre nätter.

  Viñales ligger mitt i en grön dal och har varit med på UNESCOs världsarvslista sedan 1999. Området imponerar mest med sina "mogotes", som är branta klippor som når så långt ögat kan se.

  På dag 5 lär du dig allt om landets största exportprodukt- cigarren. En tobaksbonde hämtar upp dig på ditt boende och tar med dig till plantagen. Din guide kommer också att gå med dig och berätta om hela processen på engelska och ja, självklart får du prova på en kubansk cigarr.

  Dag 6 har du möjlighet att lägga till en utflykt till Cayo Jutias, en idyllisk vit strand där du blanda annat hittar många fågelarter och en av Kubas äldsta fyrar. På kvällen är det sedan det upp till dig vad du vill hitta på. Du kan lägga dig tidigt eller hitta äventyraren i dig och gå ut och dansa lite med kubanerna!

  Havana -> Vinales 178.7 km

 3. Dag 7 & 8: Cienfuegos

  Dag 7 börjar med en körning på ca 8 timmar till Cienfuegos. Cienfuegos är känd som Kubas "södra pärla" med både spanska och franska influenser och ett historiskt centrum som är med på UNESCOs världsarvslista! Du bor i hjärtat av staden, nära Punta Gorda-området där du hittar Palacio de Valle - ett slott i arabisk stil där du kan njuta av den perfekta solnedgången. Ditt boende är "Luis Emilio y Odalys" eller liknande för din vistelse på två nätter.

  På dag 8 har du en ledig dag då du till exempel kan besöka El Nicho-vattenfallet eller den botaniska trädgården själv. Det är också möjligt att simma med delfiner i närheten - fråga på ditt boende för mer information.

  Vinales -> Cienfuegos 408.9 km

 4. Dag 9 - 11: Trinidad

  På dag 9 lämnar du Cienfuegos och åker vidare till kolonistaden Trinidad som ligger ca två timmar bort. Här verkar det som att tiden har stått stilla. Kullerstensgator, häst och vagn samt klassisk kubansk musik hör till. Staden blomstrar samtidigt som den håller sig till sina koloniala rötter. Njut av en utsökt middag den första kvällen i Trinidad och varför inte lyssna på musik på det livliga Casa de la Trova efter maten. Här kommer du att bo tre nätter på " Casa MiCuba" eller liknande.

  Dag 10 är en händelserik dag i Trinidad med bland annat en cocktail-workshop där du lär dig att göra den perfekta cocktailen! Guiden tar dig också till friluftsmuseet med spansk arkitektur från 1700-talet samt det färgglada torget som staden är känd för. På eftermiddagen kan du åka till Playa Ancón, vilket är perfekt för både solälskare och vattensportsentusiaster!

  På dag 11, sista dagen i Trinidad, kan du välja mellan att bara slappna av eller åka på någon utflykt. Du kan välja mellan en cykeltur, strandtur, hästridning eller en utflykt till Topes de Collantes.

  Cienfuegos -> Trinidad 82.8 km

 5. Dag 12 - 14: Varadero

  På dag 12 körs du vidare till resans sista destination- Varadero. Platsen ligger på norra kusten och erbjuder allt du kan önska från en karibisk badort. Här finns vita sandstränder med ett azurblått hav, så klart att du kan se fiskarna. Efter en spännande rundresa på Kuba är det här den perfekta platsen att helt varva ner på och njuta av solen på stranden, dricka något gott och läsa en bok eller två. Här kan du också snorkla bland de färgglada fiskarna och vackra koraller. Njut av solen så mycket som möjligt, här väljer du helt själv vad du vill göra! Här spenderas resans tre sista nätter på "Isorazul" eller liknande boende.

  På dag 15 kommer du att hämtas på din boende för att sedan återvända till flygplatsen där du säger hejdå till denna vackra ö med förhoppningsvis många bra minnen och souvenirer i ditt bagage.

  Trinidad -> Varadero 266.5 km

Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Visum
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Min 2 personer och max 2 personer - Dubbelrum med privat transfer
Min 3 personer och max 3 personer - 3-bäddsrum med privat transfer
Max 1 person - Enkelrum med privattransfer

Barnrabatt

Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Internet

WiFi är näst intill otillgängligt på Kuba, men mot en avgift kan det användas på vissa ställen

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats. Observera att väntetid kan förekomma samt att körtiden kan variera beroende på körruttens antal stopp. Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Barnrabatt

Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Mellanlandningar

Observera eventuella tidskillnader för resor med mellanlandningar. Alla tider är lokala.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Pass

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Kuba, kan du behöva ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Havanna/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Vaccinationskrav

Om du ska resa till Kuba kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A och Tyfoid. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Information om pengar

På Kuba kan du ta ut pengar med kreditkort från Visa eller MasterCard kreditkort.

Kopia av hälsoförsäkring

Kuba kräver att resenärerna har bevis på sin reseförsäkring översatt till engelska vid ankomsten till Havanna.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter