• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Autentisk rundresa på färgstarka Kuba

 • Rundresa
 • 15 nätter
 • Kuba
från 14.179 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Redan bokad 6 gånger

Under denna rundresa får du uppleva ett autentiskt Kuba med boende på olika "Casas Particulares" med spännande utflykter och mycket mer.

Ett land med imponerande gatukonst, pastellfärgad arkitektur, fascinerande historia och dramatiskt landskap med allt från vita sandstränder till nakna berg och frodigt inland. Kuba är verkligen en pärla i det Karibiska havet! Bo autentiskt och unikt på olika "Casas Particulares" runt om på Kuba och kom kulturen och livsstilen extra nära under din vistelse. Fly den svenska stressen och lev mer "mañana mañana" under två veckor.

Erbjudandet inkluderar
 • 15 nätter på olika Casas Particulares
 • Frukost
 • Guidad rundtur i Havanna på dag 2
 • Guidad tobakstur i Viñales på dag 5
 • Guidad tur i Trinidad på dag 10
 • Cocktail-workshop i Trinidad på dag 10
 • Flyg t/r från Kastrup, Landvetter eller Arlanda till Havanna (rutten innehåller mellanlandning, se tid och plats i bokningsprocessens steg 3)
Tillval
 • Veteranbiltur i Havanna - dag 2 (minst 2 personer, 1 timme)
 • Besök till Cayo Levisa - dag 6 (4 timmar)
 • Cykeltur i Trinidad - dag 11 (minst 2 personer, 1,5 timme))
 • Strandtur i Trinidad - dag 11 (minst 2 personer)
 • Besök till Topes de Collantes - dag 11 (4 timmar)
 • Privat transfer mellan flygplatsen och boende samt mellan städer och boenden
Rundresa på Kuba

Denna rundresa tar dig till Havanna, Viñales, Cienfuegar, Trinidad och Varadero och du kommer att resa från stad till stad med privat transfer (tillval).

Du kommer att bo på "Casas Particulares", som är ett typisk och enkelt kubansk Bed & Breakfast och det vanligaste och mest lokala sättet att bo på är man reser runt på Kuba. Du hyr ett rum hos en "värd" men har alltid ditt eget rum och badrum! På så sätt får du möjlighet att uppleva det kubanska livet på nära håll och kanske få några extra lokala tips. Exakt information om boende mottas efter bokning ca 3 veckor före avgång.

På alla utflykter under resan kommer det att finnas en guide som talar engelska och spanska. Läs vidare för inspiration och utförligt reseprogram.

Resplan

Dag 1 - 3: Havana

Välkommen till Kuba! Din rundresa börjar i huvudstaden Havanna där du snabbt kan få intrycket av att ha återvänt till 1950-talet. Du kommer att hämtas på flygplatsen (leta efter skylten med ditt namn på) och köras till ditt "Casa Particular" där du kan ta en dusch och koppla av efter... Läs mer

Villa Florez  eller liknande

Dag 4 - 6: Viñales

På dag 4 kommer du att hämtas av din chaufför och köras till Viñales där du kommer att mötas av ett fantastiskt landskap cirka tre till fyra timmar senare. Det är nämligen här tobaken växer! Du kommer att bo på "Villa Silvia" eller liknande i tre nätter.

Viñales ligger mitt i... Läs mer

Villa Silvia  eller liknande

Dag 7 & 8: Cienfuegos

Dag 7 börjar med en körning på ca 8 timmar till Cienfuegos. Cienfuegos är känd som Kubas "södra pärla" med både spanska och franska influenser och ett historiskt centrum som är med på UNESCOs världsarvslista! Du bor i hjärtat av staden, nära Punta Gorda-området där du hittar Palacio ... Läs mer

Cienfuegos Center Luis Emilio y Odalys  eller liknande

Dag 9 - 11: Trinidad

På dag 9 lämnar du Cienfuegos och åker vidare till kolonistaden Trinidad som ligger ca två timmar bort. Här verkar det som att tiden har stått stilla. Kullerstensgator, häst och vagn samt klassisk kubansk musik hör till. Staden blomstrar samtidigt som den håller sig till sina koloniala rötter.... Läs mer

309 Calle Simón Bolívar  eller liknande

Dag 12 - 14: Varadero

På dag 12 körs du vidare till resans sista destination- Varadero. Platsen ligger på norra kusten och erbjuder allt du kan önska från en karibisk badort. Här finns vita sandstränder med ett azurblått hav, så klart att du kan se fiskarna. Efter en spännande rundresa på Kuba är det här den perfek... Läs mer

Isorazul  eller liknande
calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Visumkostnader
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 2 personer - Dubbelrum
Min 3 personer och max 3 personer - 3-bäddsrum
Max 1 person - Enkelrum

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Barnrabatt

Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Internet

WiFi är näst intill otillgängligt på Kuba, men mot en avgift kan det användas på vissa ställen

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Mellanlandningar

Observera eventuella tidskillnader för resor med mellanlandningar. Alla tider är lokala.

Pass

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Kuba, kan du behöva ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Havanna/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Vaccinationskrav

Om du ska resa till Kuba kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A och Tyfoid. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Information om pengar

På Kuba kan du ta ut pengar med kreditkort från Visa eller MasterCard kreditkort.

Kopia av hälsoförsäkring

Kuba kräver att resenärerna har bevis på sin reseförsäkring översatt till engelska vid ankomsten till Havanna.

Liknande boende

Om de nämnda hotellen inte är tillgängliga kommer du istället att bo på liknande hotell i närheten. Du kommer att få reda på det slutgiltiga boendet när du mottar dina resedokument, senast 5 dagar innan avgång.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter