Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Ishotell i glödheta Transsylvanien

Upplevelse 4 eller 7 nätter Rumänien

pris per person från 2.949 kr
baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Unik upplevelse med ishotell i Transylvanien och en stadsresa till Bukarest inkl. frukost, hyrbil, parkering och flyg.

Detta är något vi nästan är säkra på att du inte har upplevt ännu! Bland Transylvaniens berg ligger Bâlea Lac Hotel of Ice där inte bara hotellet är gjort av is utan även restaurang, bar och till och med en kyrka är gjorda av frusna isblock och snö. Denna isiga upplevelse kombinerad med en stadsresa till Europas nya trendstad är den bästa tillflykten för en långhelg - se fram emot en annorlunda semester!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Skavsta, Sturup eller Kastrup till Bukarest
 • 2 eller 4 nätter på Hotel Eos i Bukarest
 • 2 eller 3 nätter på Bâlea Lac Hotel of Ice
 • Frukost varje morgon
 • Hyrbil (4 eller 7 dagar)
 • Parkering
 1. Dag 1: Lär känna Bukarest

  Bukarest är en avslappnad, mångsidig och öppen metropol med ca 2 miljoner invånare. Besök Gamla stans färgglada kvarter som kryllar av mysiga restauranger, barer och kaféer. Beundra den forna diktatorn Nicolae Ceausescus parlamentspalats och promenera genom den vackra Macca Villarosse- passagen som är enkel att hitta från den stora Victorei-gatan. En av våra absoluta favoritplatser i staden är den ortodoxa kyrkan San Stavropoleus innergård - perfekt för att komma undan det livliga stadsbruset.

  Bucharest -> Bâlea Lac Hotel of Ice 239.1 km

  restaurant

  Hotel Eoseller liknande

  Hotel Bukarest, Rumänien

  Hotel Eos ligger 3 km från Bukarest gamla stadskärna och 500 meter från tunnelbanestationen Obor. Receptionen är öppen dygnet runt, det finns gratis allmän parkering runt knuten och hotellet erbjuder gratis Wi-Fi.

  Läs mer
 2. Dag 2 & 3: Ishotell i Transylvanien

  Efter en sprudlande vistelse i Bukarest tar du hyrbilen och kör 4 timmar norrut, till Transylvanien och foten av Karpaterna. Bilresan i sig är spännande nog, men målet är en svårslagen upplevelse! Hotellet ligger vid Bâleasjön på över 2000 meters höjd, intill en vacker alpstuga som utgör startpunkten för vandringsleden Transfăgărășan.

  På ishotellet kan ni njuta av läckra drycker från isglas i isbaren, äta glass och andra godsaker i restaurangen samt besöka iskyrkan. Höjdpunkten är naturligtvis natten i sängen av ren is, insvept i varma pälsar och sovsäckar, när minusgraderna rasar och stjärnhimlen lyser så stark och klar att det känns som du kan röra vid den.

  Bâlea Lac Hotel of Ice -> Bucharest 237.8 km

  hotel

  Hotel of Ice

  Hotel Cartisoara, Rumänien

  Det imponerande ishotellet ligger 2000 meter över havet på Balasjön i Făgăraş-bergen och nås med linbana. Isblocken formas och produceras varje år från sjöns is. Hotellet är byggt i stil av en iglo och erbjuder dig inte bara en oförglömlig övernattning utan också en glassrestaurang, en isbar och till och med en iskyrka. Alla rum är utrustade med handgjorda isbäddar och ismöbler, mjuka madrasser, fällar och pälsrockar.

  Läs mer
 3. Dag 4 & 5: Tillbaka i Bukarest

  Din magiska vistelse i bergen har kommit till sitt slut och det är dags att köra tillbaka till Bukarest. Varför inte utnyttja hyrbilen och göra en vandringstur i Karpaterna eller upptäcka de historiska badorterna Constanta och Mamaia vid svarta havet (3 timmar från Bukarest)?

  Väl tillbaka i Bukarest rekommenderar vi en middag på familjeägda Becas kök (80 strada Mihai Eminescu), en familjedriven restaurang bara lite norr om stadens centrum. De har inte så många rätter på menyn, men desto mer kärlek ryms i vad som serveras. Pukka Tukka (13 piaţa Amzei 13) är också en hemlig pärla för dig som älskar ekologiskt. Även kaffe, juice och alla viner är 100% ekologiskt.

  restaurant

  Hotel Eoseller liknande

  Hotel Bukarest, Rumänien

  Hotel Eos ligger 3 km från Bukarest gamla stadskärna och 500 meter från tunnelbanestationen Obor. Receptionen är öppen dygnet runt, det finns gratis allmän parkering runt knuten och hotellet erbjuder gratis Wi-Fi.

  Läs mer
Så tar du dig till Ishotellet

Det enklaste sätet är att köra till Hotel Balea Cascada (245 km från Bukarest). Vägarna dit är bra och snöröjs. Från Hotel Balea Cascada går en linbana upp till Bâleasjön, måndag - söndag kl. 9:00-17:00, som kostar 5€ per person per väg (betalas på plats). Du kan även vandra upp till sjön, men vintertid är det tuffa väderförhållanden vilket gör att vägarna kan stängas av. Hikingen på över 2000 meters höjd kan vara tuff och rekommenderas därför till erfarna vandrare.

Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Linbana till Bâleasjön (5€ per person per väg som betalas på plats).
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Incheckning

Från kl. 14:00 - 00:00

Utcheckning

Fram till kl. 00:00 - 10:00

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Max 3 personer per rum

Barnrabatt

Gäller med 2 fullt betalande gäster per rum:
Barn under 2 år bor gratis och betalar spädbarnspris på flyget.
Barn 2-11 år får varierande rabatt på hotellet beroende på resans längd och avresedatum samt betalar normalpris på flyget

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Internet

Gratis Wi-Fi

Parkering

Gratis parkering

Husdjur

Nej

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr inte rullstolsanpassad

Hiss

Hotellet i Bukarets har hiss

Mat & dryck

Restaurang och bar

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till dag. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!