• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Äventyrlig safari i Tanzania

 • Rundresa
 • 7, 8, 10, 11, 13 eller 14 nätter
 • Mto wa Mbu
från 13.999 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer

Glampa i Tanzania inkl. helpension, 5 utflykter & safaris, transfer samt flyg.

Du kommer bo i ett glamping-tält (lite lyxigare camping) nära Lake Manyara och kan se fram emot många spännande utflykter som även inkluderar inträde till parkerna. Upptäck vilda djur såsom giraffer och cheetahs på en safari, se flamingos medan du badar och lär känna Massajerna och dess kultur i de lokala byarna. Allt detta väntar på dig under din semester i Tanzania och erbjudandet inkluderar även helpension som gör ditt äventyr bekvämt och enkelt att njuta av.

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Kastrup, Landvetter eller Arlanda till Kilimanjaro (rutten innehåller mellanlandning, se tid och plats i bokningsprocessens steg 3)
 • All transfer
 • 6, 9 eller 12 nätter på Africa Safari Glamping Tanzania (visas som 7, 8, 10, 11, 13 eller 14 nätter i kalendern beroende på flygtider, se mer i bokningsprocessen steg 3)
 • Helpension
 • 5 stycken safaris och utflykter (se resplan nedan för detaljerad information)
Tillval
 • Heldag i Tarangire (2 personer)
 • Heldag i Tarangire (3-6 personer)
 • Ngorongoro Rim View heldag (2 personer)
 • Ngorongoro Rim View heldag (3-6 personer)
 • Ngorongoro Crater heldag (2 personer)
 • Ngorongoro Crater heldag (3-6 personer)
Tanzania

Nu kan du uppleva Afrika på nära håll! Upptäck den ursprungliga naturen i denna unika miljö. Afrika Safari Glamping kombinerar camping med glamour och garanterar dig en oförglömlig vistelse precis vid Lake Manyara omgiven av de mest kända nationalparkerna som: Serengeti, Ngorongoro Crater, Manyara Lake, Tarangire, Natron Lake och Arusha National Park. Flera utflykter och helpension är inkluderade i paketet så att du kan luta dig tillbaka och njuta av ditt äventyr.

 1. Dag 1: Ankomst

  Efter ankomst till flygplatsen väntar din chaufför på dig för att ta dig till ditt boende - Africa Safari Glamping. Efter ca 3 timmar anländer ni vid campingen. (Vänligen observera att du endast spenderar 6, 9 eller 12 nätter på boendet, antal i nätter i kalendern är beroende på flygtider)

  På alla utflykter finns en guide som berättar om omgivningen och landets historia på engelska.

  terrasse 1

  Africa Safari Glamping Tanzania

  2 omdömen
  • Hotel
  • Mto wa Mbu, Tanzania
  terrasse 1

  Den så kallade glampingen ligger vid Lake Manyara i vackra Tanzania. Detta lite mer lyxiga tält ger dig en mycket speciell, afrikansk känsla. Du kommer att bo i mysiga dubbelrum som ligger i tälten och på boendet finns en restaurang, bar, utomhuspool, barnpool, lounge och en lekplats. I baren och loungen kan du använda gratis Wi-Fi och koppla av.

  Läs mer
 2. Dag 2: En dag full med safaris

  Efter frukost börjar äventyret. Dag 2 är nämligen avsedd för att upptäcka "The Big Five" som är namnet på uppfinningen för Östafrikas viktigaste safariattraktioner; elefanten, lejonet, leoparden, den afrikanska buffeln och noshörningen. Du kommer att ta del av safari på morgonen och kvällen i Janwani Natural Park, som förbinder Manyara National Park med Tarangire Park. Om du har tur kan du se något av de stora djuren under dagen. På kvällen har du chans att se parkens magiska nattliv. Njut av att få ta del av denna unika och spännande upplevelse som safari innebär.

 3. Dag 3: Ledig dag eller valfria safaris

  Dag 3 är en ledig dag som du kan spendera som du själv önskar. Vad sägs om att koppla av vid hotellets pool eller hyra en cykel för att utforska området. Alternativt kan du boka en valfri safari till Ngorongoro Crater, Tarangire- eller Serengeti Nationalpark. Varje valfri utflykt är en full dag, ca 6-8 timmar, och du kan boka dessa direkt vid bokningstillfället eller på plats.

 4. Dag 4: Besök till en Masaiby

  På dag 4 av ditt äventyr kommer du att besöka en Masai-by. Masai är ett folkslag beläget i södra Kenya och Tanzania. Se hur Massajerna bor, lära dig om deras traditioner, deras språk, deras kultur och deras kläder. Låt dig förtrollas av danserna för att sedan åka tillbaka till ditt boende där du kommer att njuta av en utsökt middag.

 5. Dag 5: Manayara National Park

  Idag är det dags för ytterligare en spännande safari-upplevelse med jeep. Idag kan du njuta av en resa till Manyara National Park som är belägen delvis i Arusharegionen och delvis i Manyararegionen. Parken är främst känd för sin sjö och alla flamingos som bor där. Förutom de rosa djuren finns det även 400 andra fågelarter att se. Spana också efter leoparder, cheetahs, elefanter, apor, giraffer och naturligtvis djurens konung- lejonet!

 6. Dag 6: Mto wa Mbu

  På dag 6 är det dags för en resa till Mto wa Mbu, en traditionell by i Tanzania. Upptäck Tuk Tuks, som används som kollektivtrafik och besök den lokala skolan, marknaden, en moské och olika gårdar. Kom i kontakt med lokalbefolkningen och låt din guide berätta allt du vill veta - den här utflykten är utformad som en interaktion där olika kulturer möts och lär sig av varandra. Det är även ett perfekt tillfälle att köpa souvenirer.

 7. Dag 7 - 13: Hemresa på dag 7, 10 eller 13

  Beroende på hur länge ni har valt att stanna är det hemresa antingen på dag 7, 10 eller 13. Chauffören kommer då att köra dig tillbaka till flygplatsen på den aktuella dagen för flygresan tillbaka till Sverige.

  För de som stannar längre är det god tid att njuta av livet på boendet, poolen och god mat, samtidigt som det finns utrymme att utforska området på egen hand eller välja till utflykter.

Valfria utflykter

Utöver de inkluderade safaris och utflykter kan du även välja till utflykter:

- Tarangire National Park: Den här parken är den sjätte största nationalparken i Tanzania och ligger i Manyara-regionen. Den har fått sitt namn av Tarangirefloden som korsar den och matar djuren under torrsäsongen. Om du har tur kommer du att få se zebror, elefanter och Kap Bufflar.

- Ngorongoro Crater: Ngorongorokratern är en krater i Tanzania på kanten av Seregenti. Ungefär 25 000 djur bor i kratern och den hade tidigare en stor andlig betydelse för Masai. Välj mellan Rim View-utflykten som tar dig till utkiksplatsen varifrån du har en underbar utsikt över dalen eller den andra utflykten (crater) där du vandrar mer i kratern och runt omkring.

Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Incheckning

Från kl. 14:00

Utcheckning

Fram till kl. 10:00

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Max 6 vuxna per safaritält

Ensamresande

Ensamresande betalar ett ensamtillägg som beror på vistelsens längd. Se mer i bokningsprocessen steg 3

Barnrabatt

Gäller vid 2 fullt betalande gäster per rum:
Barn under 1 år får 100% rabatt på hotellpaketet och betalar spädbarnsbiljett på flyget
Var 3e-6e person får varierande rabatt på boendet och betalas fullt pris för flyg.

Internet

Gratis Wi-Fi finns i baren och loungen

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr inte rullstolsanpassad

Mat & dryck

Hotellet har restaurang och bar

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en Africa Safari Glamping- skylt, TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats. Observera att väntetid kan förekomma samt att körtiden kan variera beroende på körruttens antal stopp. Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till dag. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Mellanlandningar

Observera eventuella tidskillnader för resor med mellanlandningar. Alla tider är lokala.

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina passuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Notera att de passuppgifter ni uppger vid bokningstillfället måste vara giltigt vid både av- och hemresa. Vi ansvarar inte för ansökan om visum eller liknande Pass

Pass

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Tanzania behöver du ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Dar-es-Salaam/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Vaccinationskrav

Om du ska resa till Tanzania rekommenderas det att vaccinera dig mot Hepatit A och B samt malaria. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter