• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Rundresa i Kuba & Mexiko

Rundresa 15 nätter Mexiko, Kuba

pris per person från 19.589 kr
baserat på 2 personer

Upptäck Kubas unika kultur och Mexikos paradisstränder under en rundresa som inkluderar frukost, stadsvandringar, världsarv, transfers, inrikesflyg och mer.

Drömmer du om en semester som kombinerar kultur och tropiska stränder? Nu behöver du inte välja! Börja resan i imponerande Havanna där du direkt slungas tillbaka till det färgglada 50-talet. Besök sedan Viñales, Cienfuegos och Trinidad, platser som garanterat kommer att erövra ditt hjärta med varje sin oemotståndliga charm. Res sedan vidare mot en avkopplande vecka bland kritvita stränder, vajande palmer och azurblå vågor i den mexikanska kuststaden Playa del Carmen - ¡Vamos!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg från Arlanda, Landvetter eller Kastrup till Havanna
 • Hemflyg från Cancun till Arlanda, Landvetter eller Kastrup
 • 4 nätter på ett 'casa particular' i Havanna
 • 1 natt på ett 'casa particular' i Cienfuegos
 • 2 nätter på ett 'casa particular' i Trinidad
 • 7 nätter på Hacienda Paradise Boutique Hotel**** i Playa del Carmen
 • Frukost
 • 4 utflykter (stadstur i Havanna dag 2, utflykt till Viñales-dalen dag 3, stadsvandring i Trinidad dag 5, utflykt till Chichen Itza dag 9)
 • Transfers till flygplats, boenden och utflykter
 • Flyg från Havanna till Cancun
Tillval
 • Utflykt till Tulum, Coba & Playa Paraiso
 • Katamarantur till Isla Mujeres
 1. Dag 1 & 2: Havanna

  Välkommen till Kuba! När du landar på flygplatsen i Havanna hämtas du upp av transfern för att köras till resans första casa particulares. Efter incheckning kan du bara koppla av och njuta av din första kväll. Dag 2 drar äventyren igång med en guidad stadstur i huvudstaden. Kl. 9:00 hämtas du upp på boendet och turen varar i ca 5 timmar. Se fram emot en dag i bland färgglada hus och historiska sevärdheter som sedan 1982 är listat som ett av UNESCO:s världsarv. Efter en kort bilresa i en gammal 50-talare fortsätter turen till fots, bland annat med ett stopp i baren La Bodeguita del Medio där mojiton uppfanns. Efter turen lämnas du av vid ditt casa particular igen och kan tillbringa eftermiddagen som du känner för.

 2. Dag 3: Utflykt till Viñales-dalen

  Idag reser du till västerut, till provinsen Pinar del Rio för att vara exakt. Denna region är känd för tobaksodling och doften av tobak känns lång väg. Den vackra dalen Viñales är omgiven av branta bergen, små byar och gårdar. Här får du lära känna det verkliga Kuba, samt en inblick i hur tobak odlas, sköras och blir till cigarrer. Ni besöker ett tobaksplantage och där traditionella tekniker fortfarande används för till exempel tobaksodling. Du kommer att besöka en tobaksplantage och indiangrottan Cuevas del Indio. Därefter väntar en kort båttur med lokal lunch varefter ni släpps av i Havanna igen.

 3. Dag 4: Cienfuegos

  Godmorgon! Det är dags att lämna Havanna och resa till Cienfuegos, som ligger cirka 230 km öster om Havanna. Den här staden grundades av fransmännen 1819 och erbjuder en speciell blandning av franska och karibiska influenser. Här kan du fylla dagen som du vill, till exempel med ett besök till de vackra botaniska trädgårdarna eller gå igenom allén Paseo del Prado och beundra den vackra arkitekturen. Du övernattar på en casa particulares.

 4. Dag 5 & 6: Trinidad

  Idag reser du till den koloniala staden Trinidad, ca 80 km öster om Cienfuegos. Här väntar färgglada hus, typiska kullerstensgator och såklart ljudet av häst och vagn som ekar mellan fasaderna. Dag 6 är det dags för en guidad stadsvandring som startar kl. 9:00 och pågår ca 3 timmar. Guiden tar dig på en rundtur i den antika koloniala där ni bland annat besöker ett museum, den atmosfäriska baren Taberna La Canchanchara, marknader och en keramikfabrik innan ni körs tillbaka till ert casa particulares igen.

 5. Dag 7: Tillbaka till Havanna

  Idag åker ni tillbaka till Havanna för en sista kväll på Kuba. Njut av en god cigarr, en läskande mojito på en stimmig bar och insup den läckra kubanska kulturen. Nästa morgon bär det av till Mexiko!

 6. Dag 8 - 15: Playa del Carmen

  På morgonen dag 8 körs du till Havannas flygplats för att flyga till Cancun. Härifrån reser du till kuststaden Playa del Carmen, som ligger ca 55 km söder om Cancun. Så snart du anländer här kommer du insvepas av semesterkänslan där dagens svåraste beslut kommer vara stranden eller poolen? Dessutom finns det otaliga restauranger, barer och klubbar i området, det är bara att luta sig tillbaka och njuta.

  Dag 9 är det dags att bekanta sig med Mexikos historia och kultur. På morgonen bär det av till Valladolid och Chichen Itza, ett av världens 7 nya underverk. Här väntar gamla ruiner, inklusive El Castillo. Er engelsktalande guide kommer att berätta allt om platsen. Ni besöker även en häftig cenote, som är en underjordisk sjö fylld med regnvatten, och här kan du ta ett uppfriskande dopp! Lunch serveras på en lokal restaurang (mat ingår men inte dryck) vilken följs upp av en tur till den spanska kolonialstaden Valladolid. På kvällen lämnas ni av vid ert hotell igen.

  Resten av resan håller till på Playa del Carmen. Beundra de magiska solnedgångarna, blicka ut över den ändlösa horisonten uppslukas av det tropiska klimatet. Om du vill kan du boka till en utflykt till Tulum, Coba & Playa Paraiso eller Isla Mujeres med en katamaran.

  Dag 15 är tyvärr resan slut och det är dags att resa hem igen, förhoppningsvis med en oförglömlig resa i bagaget.

  pool

  Hacienda Paradise Boutique Hotel****eller liknande

  Hotel Playa del Carmen, Mexiko

  Här bor du endast två kvarter från stranden i hjärtat av Playa del Carmen. Hotellet erbjuder mängder av aktiviteter samtidigt som du kan njuta av solen och det exotiska klimatet vid poolen. Frukost serveras varje morgon och du kan njuta av lokala mexikanska specialiteter på plats på ditt boende. Du bor i ett elegant dubbelrum med läcker inredning, organiska toalettartiklar, en billig minibar, bekväma sängar såväl som ett privat badrum med dusch, toalett samt en hårtork.

  Läs mer
Valbara utflykter

 • Utflykt till Tulum, Coba och Playa Paraiso: Vill du se några av Maya-ruinerna? Då ska du inte missa den här utflykten. Dagen börjar med ett besök i Tulum, där ni bland annat besöker en ståtlig ruin belägen på en kulle. Sedan fortsätter ni till Coba där du kan klättra upp för Nohoch Mul, den högsta pyramiden på Yucatan halvön. Här får du också en fantastisk utsikt. Efteråt är det dags för lunch, varefter du har tid att koppla av på Playa Paraiso. Utflykten tar hela dagen (ca 10 tim) och inkluderar transport, engelsktalande guide, entré till ruiner och lunch (exklusive dryck).
 • Utflykt till Isla Mujeres (med katamaran): Under denna oförglömliga utflykt kommer du att resa med en katamaran från Cancun till Isla Mujeres. På paradisön kan du snorkla, sola, bada eller gå på upptäcktsfärd. Lunch på en lokal restaurang ingår. Utflykten tar hela dagen (ca 10 tim) och inkluderar transport, engelsktalande guide, katamarandrycker (exklusive alkohol) och snorkelutrustning.
Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Visum
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 3 personer per rum

Ensamresande

Rabatten gäller baserat på avresedatum och vistelsens längd, vänligen fortsätt bokningsprocessen för att se det slutgiltiga priset

Barnrabatt

Barnrabatt gäller baserat på avresedatum och vistelsens längd, vänligen fortsätt bokningsprocessen för att se det slutgiltiga priset

Internet

Gratis Wi-Fi på Hacienda Paradise Boutique Hotel i Mexiko

Casa particular

På Kuba bor du i en så kallad "casa particular". Detta är en typ av kubansk bed and breakfast, där du hyr ett enkelt men ändå bekvämt rum i en värdshus. Du har alltid tillgång till ett privat rum med badrum. Vid ankomsten till Havanna vet du vilken casa du kommer att stanna på

Transfers

Alla transfers är inkluderade. Från och till Havannas flygplats är det privat transfer. Alla övriga är med shuttlebuss (plats för upp till 24 personer). Obs! Du lämnas och hämtas så nära ditt casa particulares som möjligt men du kan behöva gå en bit vid vissa platser

Wellness

Utomhuspool på Hacienda Paradise Boutique Hotel i Mexiko

Pass

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet.

Visum

Vänligen observera att för att besöka Kuba, kan du behöva ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Havanna/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till

Vänligen observera, för att besöka Mexico behöver vanligtvis svenska medborgare med svenskt giltigt pass inte visering för turistbesök upp till 180 dagar. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Mexico-City/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till

Vaccination requirements

Om du ska resa till Kuba kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A och Tyfoid. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Om du ska resa till Mexico rekommenderas det att vaccinera dig mot Hepatit A. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/

Valuta & pengar

Kuba har 2 olika valutor, CUC och kubanska peso CUP. Turister får endast använda CUC. Du kan växla till dig CUC på flygplatsen och på banken

OBS! Du kan bara använda kort som VISA eller MASTERCARD på Kuba. Andra kort som Maestro eller American Express accepteras inte

I Mexiko betalar du med mexikanska peso

Standrad

Standarden i Kuba och Mexiko skiljer sig från Europa. På Kuba kan det vara behjälpligt att fråga om restaurangtips på ditt casa particulares

Reseinformation

Rundresan är individuell vilket innebär att du kan komma att resa själv eller i större grupp