• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Marockos kungliga städer med utflykter

 • Rundresa
 • 7 nätter
 • Marocko
från 6.759 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Redan bokad 7 gånger

Upplev Marockos juveler Marrakech, Casablanca och Fez under 7 nätter inkl. frukost, guidade utflykter, all transfer och flyg.

Välkommen till magiska Marocko där exotiska dofter, färgstark arkitektur och ett dramatiskt landskap tar dig så nära berättelsen om Tusen och en natt du kan komma. Upplev de imponerande kungliga städerna Marrakech, Fes, Meknes och Rabat och den mer moderna kuststaden Casablanca. En vacker plats följer nästa - du har en oförglömlig resa framför dig!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda eller Kastrup till Marocko
 • All transfer & transport
 • 7 nätters rundresa på 4 olika hotell i Marrakech, Casablanca & Fez (se resplan nedan)
 • Daglig frukost & 1 flaska vatten per person och dag
 • Guidade utflykter i Marrakech, Casablanca & Fez
Tillval
 • Utflykt med luftballong och kamelridning
 • Kulinarisk upplevelse på restaurang Riad Kniza (5 rätter) inkl. transfer
 • Utflykt till botaniska trädgårdar med privat guide inkl. inträde
 • Utflykt till Ouzouds vattenfall
Resplan

Natt 1: Marrakech

Välkommen till det nordvästra hörnet av den stora kontinenten i Afrika. Omedelbart efter att du lämnat planet och kom till hotellet med bil, omges du av Marockos nästan magiska atmosfär. Din guide har alla nödvändiga biljetter och information, och du kan tillbringa eftermiddagen eller kvällen ... Läs mer

Palais Blanc Riad  eller liknande

Natt 2: Casablanca

Casablanca är landets största stad och kombinerar modern och traditionell marockansk livsstil. På den andra dagen av resan, går du in i staden som har gjorts odödlig tack vare filmen med samma namn. Din guide visar dig de viktigaste sevärdheterna och introducerar dig till hemligheterna i stade... Läs mer

Atlas Almohades Casablanca  eller liknande

Natt 3 & 4: Rabat, Meknes & Fes

Nu väntar ytterligare tre av landets imponerande juveler: de kejserliga städerna Rabat, Meknes och Fez. Ditt första stopp blir i huvudstaden Rabat, som även kallas "den vita staden". Missa inte Mechouar, Kasbah of Oudayas, Mausoleum av Mohammed V och Hassans torn. Därefter går resan ... Läs mer

Riad Lalla Zoubida  eller liknande

Natt 5 - 7: Marrakech

Dag 5 reser du från Fez till Marrakech, en resa som tar ca 6-7 timmar. På vägen till Marrakech kommer du passera de imponerande Atlasbergen och väl tillbaka i Marrakech kan du lägga upp fötterna. Du vill säkert njuta av ett glas typiskt marockanskt te med färsk mint och kanske även slappna av ... Läs mer

Riad Aliya  eller liknande
Extra utflykter att välja till

Följande utflykter kan du lägga till i samband med bokning:

 • Heldagsutflykt med varmluftsballong och kamelridning inklusive frukost och transport. När du står på marken är Marrakech en pärla, men en rundtur i luften är en helt unik upplevelse. Se massorna i labyrinten nedanför dig och njut av den fantastiska utsikten över Atlasbergen. Efter den vackra resan kan du njuta frukost. När dina fötter har landat på marken igen kommer du upptäcka ökenlivet från kamelryggen.
 • Heldagsutflykt till Ouzoud-vattenfallet inklusive transport. Rör dig bort från stadsvärmen och gör en dagsutflykt till dessa 110 meter höga vattenfall.
 • Besök den botaniska trädgården med guide inklusive entréavgifter. Resan kan endast bokas med minst 2 personer.
 • 1 timmes kamelridning antingen vid kl. 10:00 eller 17:00 varje dag.
 • Kulinarisk upplevelse med en 5-rättersmiddag på restaurangen Riad Kniza. Varje dag kl. 19.30 inklusive transfer.

Reseguide inkluderat

Reseguiden innehåller roliga tips på sevärdheter, restauranger, museer och mer! Efter bokning har du tillgång till reseguiden via din TravelBird-app.

calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Eventuella lokala avgifter
 • Dricks
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 3 personer per rum

Ensamresande

4.255 kr - 4.498 kr rabatt på hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Barnrabatt

Barnrabatt gäller endast vid minst 2 fullt betalande personer:
Barn 0-3 år: får 100% rabatt per vistelse
Barn 4-12 år: får 50% rabatt per vistelse
Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Passregler

Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemresedatumet.

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Marocko, behöver du vanligtvis inget visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Rabat/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Vaccinationskrav

Om du ska resa till Marocko kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Transfer

All transport mellan städerna är privat och endast för TravelBird-resenärer. Flygplanstransfern är delas och kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats. Observera att väntetid kan förekomma samt att körtiden kan variera beroende på körruttens antal stopp. Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Liknande boende

Om de nämnda hotellen inte är tillgängliga kommer du istället att bo på liknande hotell i närheten. Du kommer att få reda på det slutgiltiga boendet när du mottar dina resedokument, senast 5 dagar innan avgång.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter