Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Aktivitet inkluderad

Guidad tur på Colosseum & mer

 • Cityresor
 • 2, 3, 4 eller 5 nätter
 • Rom
från 2.199 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Bo på Termini Suites (5 min från tunnelbanan) inkl. enkel frukost, stadsvandring genom antikens Rom och skippa-kö-biljetter till Colosseum samt flyg.

Med ett bekvämt och centralt hotell, knappt 20 minuters promenad från Colosseum, har du hela Rom vid dina fötter! Förutom historiska monument, restauranger och butiker utanför dörren så får du även uppleva antikens Rom under en spännande stadsvandring längs Colosseum, Forum Romanum och Palatinen.

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda, Landvetter, Skavsta eller Kastrup till Rom
 • 2, 3, 4 eller 5 nätter på Termini Suites
 • Enkel frukost
 • Stadsvandring: Colosseum, Forum Romanum och Palatinen (dag 2)
Tidlösa Rom: Colosseum & antikens fotspår

Knappast någon annan plats i Europa har så många fantastiska attraktioner att erbjuda som Rom! Överallt påminner staden om romarrikets storhetstid och vår civilisations vagga. Statyer, byggnader och monument från antiken - var du än tittar väcks tankar om vår existens till liv.

Bland små krokiga gator gömmer sig utmärkta restauranger, glassbarer och kaféer. Shoppingen håller världsklass och museerna kan du lätt slukas av en hel dag! Vatikanen bjuder på ovärderliga kulturskatter och enastående sevärdheter såsom Peterskyrkan. Det finns oändligt mycket att göra i Rom! Oavsett tid på året eller hur många gånger du besökt staden väntar en romantisk, vacker, promenadvänlig stad som kommer att ta dig med storm.

Sist men inte minst, med en lärorik stadsvandring längs kvarlevor från antiken i Forum Romanum och Palatinen samt skippa-kö-biljetter till imponerande Colosseum upplever du Rom på bästa sätt!

Termini Suites

 • Hotell
 • Rom, Italien
terrace

Ett omtyckt hotell i hjärtat av Rom som erbjuder en vistelse med gratis Wi-Fi, värme eller luftkonditionering beroende på säsong samt frukostservering. Hotellet ligger i centrala Rom, endast 400 meter från kyrkan Santa Maria Maggiore, 1,3 km från Colosseum, 1,6 km från Fontana di Trevi och nära otaliga andra sevärdheter.

 • +-4
Läs mer
blue room

Dubbelrum

Rummet har TV, kaffekokare samt privat badrum med hårtork och kompletterande produkter.

Stadsvandring: Colosseum, Forum Romanum och Palatinen (dag 2)

I Rom finns otaliga fascinerande spår från antiken och det blomstrande Romarriket. Med denna lärorika stadsvandring upplever du Italiens storslagna huvudstad på ett unikt sätt!

Turen äger rum dag 2 och börjar med att ni möter upp guiden kl. 9:45 på Oppius-kullen, en av stadens kända sju kullar, varifrån ni även får njuta av en fantastisk utsikt över världens största amfiteater: Colosseum!
Givetvis står ett besök till detta unika världsarv på dagens schema. Med guiden vandrar ni ner mot Colosseum, skippar kön, och lyssnar på guidens spännande berättelser om gladiatorer, strider och avrättningar medan ni vandrar genom amfiteatern
För att lära er mer om antiken och Romarriket blir nästa stopp Forum Romanum, hem för ruiner från många av stadens viktigaste antika byggnader och tempel. Beundra Julius Caesars tempel och Vestalernas hus innan ni vandrar upp till Palatinen, Roms mest kända kulle, där turen avslutas med en vacker utsikt över staden.

Sammanfattning av viktig info:

 • Tid och mötesplats: kl. 9:45 nära Oppian Hill (Colle Oppio på italienska), starttid kl. 10:00. Det är viktigt att vara där i tid eftersom inträde samt ersättning är ej möjligt vid sen ankomst.
 • Turen varar i ca 3 timmar, se till att ha bekväma skor på dig då terrängen kan vara ojämn.
 • Turen lämpar sig tyvärr inte för personer med nedsatt rörlighet.
 • Inkluderat: engelsktalande guide, headset så att du tydligt kan lyssna på guiden, inträdesavgifter till Forum Romanum och Palatinen, samt skippa-kö-biljett till Colosseum.
 • Exkluderat: Transport mellan hotell och mötesplats samt mat & dryck.

Reseguide inkluderat

Reseguiden innehåller roliga tips på sevärdheter, restauranger, museer och mer! Efter bokning har du tillgång till reseguiden via din TravelBird-app.

calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Eventuell turistskatt på 6€ per person per natt som betalas på plats
 • Transfer (kan läggas till i bokningen)
 • Turistskatt ca 34 kr per person per natt
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Incheckning

Från kl. 14:00

Utcheckning

Fram till kl. 11:00

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 2 vuxna och 1 spädbarn upp till 2 år per rum

Ensamresande

Inget enkeltillägg

Barnrabatt

Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Internet

Gratis Wi-Fi

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna på resan

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr ej rullstolsanpassad

Hiss

Hotellet har hiss

Mat & dryck

Frukostservering

Från flygplatsen till hotellet

Från Fiumicino går ett tåg till Termini som tar ca 35 minuter, från Ciampino går ett tåg till Termini som tar ca 20 minuter. Från Termini är det 5 minuters promenad till hotellet

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Plats

Från Fiumicino går ett tåg till Termini som tar ca 30 minuter, från Ciampino går ett tåg till Termini som tar ca 15 minuter. Från Termini är det 5 minuters promenad till hotellet

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter