• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Kamelridning i Sahara & mystik i Marrakech

 • Rundresa
 • 7 eller 8 nätter
 • Marocko
från 5.159 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer

Rundresa i Marrakech & Sahara inkl. boende på 4 platser, frukost eller halvpension, all transfer samt spännande kamelridning i Sahara.

Magisk, mystisk och full av överraskningar - Marrakech är inte längre ett insider tips och ändå har staden inte förlorat någon av sin fascination! Och i kontrast till detta- en åktur genom Atlasbergen, en övernattning i ett tält i Sahara och en kameltur genom öknen väntar på dig. Vi garanterar äventyr på denna kombinationsresa av stad och öken!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Kastrup eller Arlanda till Marrakech
 • All transfer i grupp
 • 4 nätter i Marrakech på Riad Haraka eller liknande inkl. frukost
 • 1 natt på the Kasbah de Dades i Dades inkl. halvpension
 • 1 natt på the Nasser Palace i Nomad tent i Merzouga inkl. halvpension
 • 1 natt på the Nasser Palace i dubbelrum Merzouga inkl. frukost
 • Kamelridning i Sahara (dag 3)
Tillval
 • Fyrhjulingstur i öknen (2 timmar)
 • Kamelridning i Marrakech (1 timme)
 • Buggytur (halvdag)
 • Måste-se-platser i Marrakech med expertguide på engelska (privattur, minst 2 personer, halvdag)
 • Lunch i nomadby (3 timmar)
Solnedgångarnas land

Fördjupa dig i ett land av magi och upptäck mer än bara det majestätiska Marrakech på denna rundtur i Marocko. Atlasbergen delar landet både landskaps- och klimatmässigt. Låt dig förtrollas av Marockos mångfald och besök livliga marknader i Marrakech, förundras över den fantastiska arkitekturen i Ait Ben Haddou och upplev den förtrollande Valley of Roses. En oförglömlig resa väntar på dig!

Resplan

Dag 1: Välkommen till Marrakech!

Välkommen till Marrakech - checka in på hotellet, sträck på benen efter flygningen och se dig omkring i en av Marockos vackraste städer. Ditt första boende är beläget ungefär 15 minuter bilfärd från flygplatsen. En transfer tar dig från flygplatsen till hotellet innan du kommer förföras av all... Läs mer

Riad Haraka  eller liknande

Dag 2: UNESCO-sightseeing i Dades

Efter frukost på Riad Haraka tar den inkluderade transfern dig till nästa destination, Dades. Nästa hotell är beläget precis vid de majestätiska Atlasbergen och Dadesklyftan, där du kommer att spendera natten.

Du lämnar hotellet kl. 7:30 och reser i buss genom det dramatiska landskape... Läs mer

Hôtel la Kasbah de Dades Ex Chems

Dag 3 & 4: På äventyr i Sahara

På den tredje dagen av din resa är det dags att styra kosan mot Sahara. Du bli upphämtad på ditt hotell i Dades kl. 08:00 för att sedan åka vidare mot Nassar Palace. På vägen görs pauser så att du kan fånga det underbara landskapet med din kamera och ni ankommer sedan till hotellet ca kl. 16:0... Läs mer

Nasser Palace

Dag 5 - 8: Retur til Marrakech

Dag 5 är här och det är dags att ta sig tillbaka till bländande Marrakech, som du når efter en ungefär sex timmars resa. Bussen avgår kl. 7:00 och innehåller bensträckare och lunchpaus. Ni är framme i Marrakech runt kl. 17:30-18:00. Efter resan genom det vackra landskapet checkar du in på hote... Läs mer

Riad Haraka  eller liknande
Valfria utflykter!

 • Fyrhjulingstur i öknen (2 timmar): Upplev det vilda ökenlandskapet och palmerna i Marrakech under en 2-timmars guidad fyhjulingstur. Ni kommer att passera traditionella byar, torkade floder och dricka mint-te med en marockansk familj. Välj mellan tur på för- eller eftermiddagen. Transfer t/r ingår.
 • Kamelridning i Marrakech (1 timme): Gillade du kamelturen i Sahara så mycket att du gärna gör om det? Då finns möjligheten för detta i Marrakech. Transfer t/r ingår. Välj mellan kl. 10:00 eller 18:00.
 • Buggytur (halvdag): Utforska den vilda öknen, palmerna och landsbygdens berberbyar under denna halvdagsutflykt. Se palmer, torra flodbäddar och gamla vulkaniska landskap och stanna längs vägen för ett glas marockansk te med en lokal familj längs vägen. Transfer t/r ingår.
 • Måste-se-platser i Marrakech med expertguide på engelska (privattur, minst 2 personer): Upplev de mest intressanta platserna i Marrakech med din personliga lokala guide! Denna halvdagstur innehåller storslagna palats och moskéer samt doftande trädgårdar. (Entré till attraktioner ingår inte.)
 • Lunch i nomadby: Vad sägs om en tur genom Marockos högsta sanddyner till en gammal nomadby och en traditionell lunch? Boka denna 3-timmarstur och se fram emot en spännande körning med en 4WD Jeep. Få en god måltid, lära känna lokalbefolkningen och utforska byn.

Reseguide inkluderat

Reseguiden innehåller roliga tips på sevärdheter, restauranger, museer och mer! Efter bokning har du tillgång till reseguiden via din TravelBird-app.

calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Turistskatt ca 25 kr per person per natt
 • Eventuell dricks till guider/chaffuörer
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Min 2 personer och max 3 vuxna och 1 spädbarn upp till 3 år per rum

Barnrabatt

Barnrabatt gäller endast vid minst 2 fullt betalande personer:
Barn 0-3 år: Bor gratis
Barn 4-12 år: får 50% rabatt per vistelse
Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Ensamresande

100% rabatt på hotellpaketet per natt (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats
Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Passregler

Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemresedatumet.

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Marocko, behöver du vanligtvis inget visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Rabat/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Vaccinationskrav

Om du ska resa till Marocko kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Ang. transfer

Vänligen observera att din transfer under dag 2, 3 och 5 kommer eventuellt att ta några pauser längs vägen där det finns lokala affärer. Du behöver inte känna dig tvingad till att köpa något.

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Liknande boende

Om de nämnda hotellen inte är tillgängliga kommer du istället att bo på liknande hotell i närheten. Du kommer att få reda på det slutgiltiga boendet när du mottar dina resedokument, senast 5 dagar innan avgång.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter