• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Kamelridning i Sahara & mystik i Marrakech

 • Rundresa
 • 7 nätter
 • Marocko
från 5.149 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer

Rundresa i Marrakech & Sahara inkl. boende på 4 platser, frukost eller halvpension, all transfer samt spännande kamelridning i Sahara.

Magisk, mystisk och full av överraskningar - Marrakech är inte längre ett insider tips och ändå har staden inte förlorat någon av sin fascination! Och i kontrast till detta- en åktur genom Atlasbergen, en övernattning i ett tält i Sahara och en kameltur genom öknen väntar på dig. Vi garanterar äventyr på denna kombinationsresa av stad och öken!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Kastrup eller Arlanda till Marrakech
 • All transfer i grupp
 • 4 nätter i Marrakech på Riad Haraka eller liknande inkl. frukost
 • 1 natt på the Kasbah de Dades i Dades inkl. halvpension
 • 1 natt på the Nasser Palace i Nomad tent i Merzouga inkl. halvpension
 • 1 natt på the Nasser Palace i dubbelrum Merzouga inkl. frukost
 • Kamelridning i Sahara (dag 3)
Tillval
 • Fyrhjulingstur i öknen (2 timmar)
 • Kamelridning i Marrakech (1 timme)
 • Buggytur (halvdag)
 • Måste-se-platser i Marrakech med expertguide på engelska (privattur, minst 2 personer, halvdag)
 • Lunch i nomadby (3 timmar)
Solnedgångarnas land

Fördjupa dig i ett land av magi och upptäck mer än bara det majestätiska Marrakech på denna rundtur i Marocko. Atlasbergen delar landet både landskaps- och klimatmässigt. Låt dig förtrollas av Marockos mångfald och besök livliga marknader i Marrakech, förundras över den fantastiska arkitekturen i Ait Ben Haddou och upplev den förtrollande Valley of Roses. Du kan också njuta av äventyrliga utflykter och ett bekvämt tält i Sahara-öknen. En oförglömlig resa väntar på dig!

 1. Dag 1: Välkommen till Marrakech!

  Välkommen till Marrakech - checka in på hotellet, sträck på benen efter flygningen och se dig omkring i en av Marockos vackraste städer. Ditt första boende är beläget ungefär 15 minuter bilfärd från flygplatsen. En transfer tar dig från flygplatsen till hotellet innan du kommer förföras av alla marockanska färger, färgstarka karaktärer och ögonöppnande kryddsmaker. Marocko är ett speciellt land med en annorlunda kultur där mycket försäljare och liknande kantar gatorna. Insup den speciella atmosfären och slappna av på hotellets takterass medan du laddar för de kommande dagarnas äventyr. Vi rekommenderar dig även att svänga förbi världsberömda Dyers Souk i närheten av Medina, där du kan fördjupa dig bland marockanska tyger, läder och njuta av fantastiska vyer över det UNESCO-listade stadsområdet.

  Första natten spenderas på Riad Haraka eller liknande.

  Riad Haraka -> Hôtel la Kasbah de Dades Ex Chems 315.8 km

  Riad Haraka eller liknande

  • Hotel
  • Marrakech, Marocko

  Välkommen till Riad Haraka i hjärtat av Marrakechs Medina. Hotellet är inrett i marockansk stil med många nyanser av grönt och träelement. Takterrassen erbjuder fantastisk utsikt över staden. Njut av mat i hotellets restaurang eller ta en simtur i poolen. Trädgården är också tillgänglig för avkoppling.

  Läs mer
 2. Dag 2: UNESCO-sightseeing i Dades

  Efter frukost på Riad Haraka tar den inkluderade transfern dig till nästa destination, Dades. Nästa hotell är beläget precis vid de majestätiska Atlasbergen och Dadesklyftan, där du kommer att spendera natten.

  Du lämnar hotellet kl. 7:30 och reser i buss genom det dramatiska landskapet i nästan sex timmar (två bensträckare på vägen). Ni tar den svindlande vägen upp över bergen tills ni når Toufliht-skogen och Tizi n 'Tichka-passet (2 260 meter) och kan fascineras av den hisnande utsikten. Genom bussfönstret kan du se berberbyar passera i det orangefärgade landskapet.

  Runt kl. 12:30 är bussen framme vid Kasbah Ait Ben Haddou där ni stannar i ca 30 minuter för en rundtur i UNESCO-arvet. I den här traditionella byn vid Atlasbergens fot har många filmer spelats in, till exempel "Mumien" och "Gladiator" då den liknar ett forntida Jerusalem. Lunch står ni för själva. Kl. 14:30 går resan vidare mot Ouarzazate och passera "Rosornas dal"och "De tusen kasbahs väg". Bakom dessa poetiska namn döljer sig makalösa naturfenomen med tusentals blommande rosor i regnbågens alla färger, och längs vägen växer kanske inte tusen, men hundratals gröna palmlundar! Bussen stannar i Ouarzazate kl. 17:00 och den som vill kan besöka filmuseet som upprättats på plats. Kl. 17:30 lämnar ni Ouarzazate för det slutgiltiga målet i Dades.

  Hôtel la Kasbah de Dades Ex Chems -> Nasser Palace 247.9 km

  Kasbah de Dades

  • Hotel
  • Boumalne Dades, Marocko

  Väl i Dades bor du på ett klassiskt boende precis vid Atlasbergen. Från terrassen har du perfekt utsikt över den majestätiska bergskedjan och på morgonen kan du njuta av friska simtag i hotellets swimmingpool. Alla rum är luftkonditionerade och varje morgon serveras frukost innan dagens aktiviteter tar fart.

  Läs mer
 3. Dag 3 & 4: På äventyr i Sahara

  På den tredje dagen av din resa är det dags att styra kosan mot Sahara. Du bli upphämtad på ditt hotell i Dades kl. 08:00 för att sedan åka vidare mot Nassar Palace. På vägen görs pauser så att du kan fånga det underbara landskapet med din kamera och ni ankommer sedan till hotellet ca kl. 16:00-17:00 på eftermiddagen. Här har du sedan tid att njuta av en utsökt kopp te och fräscha upp dig innan det är dags att bege dig ut i öknen. Vänligen observera att det är en bra idé att packa en liten ryggsäck med förnödenheter och lämna resten av bagaget på Nassar Palace.
  Se sedan fram emot tur i en 4x4 bil och sedan en kameltur genom de branta sanddynerna - du kan knappast uppleva Sahara på ett mer autentiskt sätt! Önskar du istället åka 4x4 hela vägen går detta självklart bra. Informera då hotellet om detta. Ni anländer sedan till de enkla tälten där natten ska spenderas. Vänligen observera att ingen dusch finns.
  På kvällen väntar en utsökt middag under den klara stjärnhimmeln, följt av ett uppträdande av nomaderna.
  På dag 4 är det dags att åka tillbaka till Nasser Palace efter frukost där tiden sedan kan spenderas som du själv önskar. Du kan också välja att lägga till en valfri utflykt. Natten spenderas sedan på Nasser Palace.

  Observera att det kan vara kallt i öknen under vintermånaderna.

  Nasser Palace -> Riad Haraka 562.3 km

  Nassar Palace

  • Hotel
  • Hassilabied, Marocko

  Nasser Palace ligger i Merzouga, Sahara. Hotellet har mysiga dubbelrum samt nomadiska tält. Koppla av på hotellet på solterrassen eller i poolen (öppet året runt). För ett litet mellanmål, besök restaurangen eller baren, där du och dina smaklökar kommer att bli bortskämda med marockanska smaker.

  Läs mer
 4. Dag 5 - 8: Retur til Marrakech

  Dag 5 är här och det är dags att ta sig tillbaka till bländande Marrakech, som du når efter en ungefär sex timmars resa. Bussen avgår kl. 7:00 och innehåller bensträckare och lunchpaus. Ni är framme i Marrakech runt kl. 17:30-18:00. Efter resan genom det vackra landskapet checkar du in på hotellet som även var ditt första boende under resan. Här har du tre nätter att njuta av hotellet, utforska Marrakech pittoreska gator eller ta en tur till en av de många närliggande palmlundarna.
  Du kan även välja att lägga till någon av de spännande utflykterna.

  Efter sju färgsprakande dagar i Marocko är det dags att ta transfern tillbaka till flyget, tack för denna gång Marocko!

  Riad Haraka eller liknande

  • Hotel
  • Marrakech, Marocko

  Välkommen till Riad Haraka i hjärtat av Marrakechs Medina. Hotellet är inrett i marockansk stil med många nyanser av grönt och träelement. Takterrassen erbjuder fantastisk utsikt över staden. Njut av mat i hotellets restaurang eller ta en simtur i poolen. Trädgården är också tillgänglig för avkoppling.

  Läs mer
Valfria utflykter!

 • Fyrhjulingstur i öknen (2 timmar): Upplev det vilda ökenlandskapet och palmerna i Marrakech under en 2-timmars guidad fyhjulingstur. Ni kommer att passera traditionella byar, torkade floder och dricka mint-te med en marockansk familj. Välj mellan tur på för- eller eftermiddagen. Transfer t/r ingår.
 • Kamelridning i Marrakech (1 timme): Gillade du kamelturen i Sahara så mycket att du gärna gör om det? Då finns möjligheten för detta i Marrakech. Transfer t/r ingår. Välj mellan kl. 10:00 eller 18:00.
 • Buggytur (halvdag): Utforska den vilda öknen, palmerna och landsbygdens berberbyar under denna halvdagsutflykt. Se palmer, torra flodbäddar och gamla vulkaniska landskap och stanna längs vägen för ett glas marockansk te med en lokal familj längs vägen. Transfer t/r ingår.
 • Måste-se-platser i Marrakech med expertguide på engelska (privattur, minst 2 personer): Upplev de mest intressanta platserna i Marrakech med din personliga lokala guide! Denna halvdagstur innehåller storslagna palats och moskéer samt doftande trädgårdar. (Entré till attraktioner ingår inte.)
 • Lunch i nomadby: Vad sägs om en tur genom Marockos högsta sanddyner till en gammal nomadby och en traditionell lunch? Boka denna 3-timmarstur och se fram emot en spännande körning med en 4WD Jeep. Få en god måltid, lära känna lokalbefolkningen och utforska byn.
Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Turistskatt ca 25 kr per person per natt
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 3 vuxna och 1 spädbarn upp till 3 år per rum

Barnrabatt

Barnrabatt gäller endast vid minst 2 fullt betalande personer:
Barn 0-3 år: Bor gratis
Barn 4-12 år: får 50% rabatt per vistelse
Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats
Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Passregler

Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemresedatumet.

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Marocko, behöver du vanligtvis inget visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Rabat/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Vaccinationskrav

Om du ska resa till Marocko kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter