• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Shuttle ingår

Bosniens Salt Lake City - Tuzla

Cityresor 2, 3 eller 4 nätter Tuzla

pris per person från 1.139 kr
baserat på 2 personer

Historierika Bosnien & Tuzla! 2, 3 eller 4 nätter på Tehnograd Hotel inkl. frukost, transfer & flyg.

Trots en makalös natur och en minst sagt fascinerande och viktig historia hamnar detta förtrollande land ofta i skymundan av andra populärare resmål som Grekland och Italien. En rutinerad Balkanbesökare snickrar i regel ihop resan själv, men missar däremot bekvämligheter som smidigt flyg, färdigbokad transfer och boende med frukostbuffé. Här kommer smaragden Balkan, dukat och klart!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Skavsta, Växjö, Landvetter eller Malmö till Tuzla
 • Shuttleransfer t/r mellan flygplatsen och hotellet
 • 2, 3 eller 4 nätter i dubbelrum på Tehnograd Hotel Tuzla
 • Frukost
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
TravelBird presenterar - Tuzla!

Efter tumulta tider har Bosnien nu öppnat upp portarna till alla dess fantastiska världsarv, vackra stadsfloder, gudomlig mat och kulturella kontraster. Namnet Tuzla härstammar från det turkiska ordet för salt och refererar till de saltdepåer som ligger under staden. Saltdepåerna har genom tiderna genererat stora mängder saltvatten som tidigare ställde till med problem för området. I början av 2000-talet bestämde kommunen att dra saltvattnet till sin fördel genom att bygga den konstgjorda sjön som idag är en mycket populär badplats och Europas största konstgjorda saltsjö - Panonsko jezero.

Hotel Tehnograd

Hotel Tuzla, Bosnien och Hercegovina
Tehnograd Hotel Tuzla - Terrace

Hotellet ligger ca 3 km från stadskärnan och ca 16 km från Tuzlas flygplats. Det finns en reception som har öppet dygnet runt och en restaurang som serverar enkel mat. Wi-Fi är gratis i hotellets utrymmen och hotellet erbjuder gratis parkering.

 • +2
Läs mer
Tehnograd Hotel Tuzla - Double Room

Dubbelrum

3 vuxna per rum

Rummet har antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar och har ett eget badrum med dusch samt gratis badartiklar.

Orörda kulturskatter i Bosnien

Tuzla bjuder på minnesvärd historia, viktiga monument, vacker natur tillsammans med mängder av pittoreska sevärdheter. Ett förslag är att hyra en bil så du kan utforska de närliggande skatterna!

 • Tuzla kallas "Bosniens Salt Lake City". Bosnierna har utvunnit salt från naturtillgångarna sedan 1500-talet, en industri som var en av de viktigaste tillgångarna för det gamla Ottomanska riket. Besök saltsjön, ta en guidad tur vid en saltgruva och lär dig om det forna Ottomanska riket.
 • Oroligheterna har lagt sig och Bosnien bjuder idag in till oförglömliga reseupplevelser. Spår från inbördeskriget är däremot fortfarande närvarande och berättar en viktig historia - här finns många monument, exempelvis vid stadens stora stadstorg.
 • Strosa fram och ta pulsen på torget Slobode, ett nyrenoverat torg med klassisk känsla, där historien förtrollar samtidigt som området fylls med glada människor.
 • Nere i stadskärnan, som kallas 'Korzo', fylls vardagen med frekventa fikastunder på Tuzlas kaféer - njut av nybakad Baklava eller Burek! En annan favorit är nygrillad cevapcici - kryddiga järpar i nybakat bröd.
 • Åk på en utflykt till den vackra Modrac-sjön som ligger ca 17 km från Tuzla och njut av de vackra landskapen, koppla av bland naturen och besök lokala caféer eller restauranger.
 • I omgivningen kan du även till exempel besöka Srebrenik-fästningen (se huvudbilden) med anor från 1300-talet, belägen ca 35 km från Tuzla och uppe på en kulle som bjuder på en underbar utsikt över det frodiga landskapet.
Välj ett avresesdatum
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Incheckning

Från kl. 12:00 - 00:01

Utcheckning

Fram till kl. 00:00 - 11:00

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 2 vuxna och ett barn

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Barnrabatt

Barn 0-2 år får 100 % rabatt på hotellpaketet och betalar spädbarnsbiljett på flyget
Barn 2-6 år får 100 % rabatt på hotellpaketet och betalar fullt pris på flyget.

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats. Observera att väntetid kan förekomma samt att körtiden kan variera beroende på körruttens antal stopp. Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång