Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Boende inkluderat

Kontrasternas stad där öst möter väst

 • Cityresor
 • Istanbul
från 2.169 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Upplev härliga kontraster i Istanbul i 4 dagar inkl. frukost & flyg.

Med sitt geografiska läge mellan Europa och Asien har Istanbul alltid varit en kulturell mötespunkt mellan öst och väst. Staden har växt fram ur ett styre under byzantiska greker och Konstantinopels kejsare som resulterat i en plats fylld av historiska kontraster. Njut av den vackra åsynen av palats som tagna från sagan Tusen och en natt och storslagna moskéer med minareter som sträcker sig efter himlen. Välkommen till Istanbul!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda eller Kastrup till Istanbul (se exakta flygtider nedan under "flygtider")
 • 3 nätter på Byzantium Hotel & Suites
 • Frukost
 • 15 % rabatt på spabehandlingar och restaurang
 • Tillgång till spa - och fitnessområde
Istanbul

Föreställ dig en plats som präglats av olika kulturer genom hela historien och som idag kan stoltsera med imponerande österländsk arkitektur, pampiga moskéer och vackra byggnader i europeisk stil. Promenera och fynda i bazaarer där otaliga färger och dofter blandas i labyrinter av slingrande gränder. Behöver du en kick på eftermiddagen kommer en kopp starkt turkiskt kaffe råda bot på trötta ben.

Byzantium Hotel

 • Hotell
 • Istanbul, Turkiet
Byzantium Hotel - Front Desk

En morgon promenad längs Hagia Sophia eller den blå moskén? Inga problem, eftersom båda Istanbuls höjdpunkter ligger bara 400 meter bort. En annan stor tillgång: restaurangen med takterrass. En trevlig måltid eller uppfriskande drink smakar alltid bäst när man tittar över Gamla stan och Marmarahavet.

 • +2
Läs mer
Byzantium Hotel - Twin Room

Avgång från Arlanda - Dubbelrum

Rummet har en dubbelsäng eller två enkelsängar och är utrustat med tv, luftkonditionering, minibar (mot avgift) samt kaffe- och tekokare. Rummet har ett privat badrum med dusch & hårtork.

Missa inte detta i Istanbul
 • Grand Bazaar - Förbered dig på en helt ny värld. En av de största bazaarerna i hela världen imponerar med ca tusen bås med spännande kryddor, skimrande smycken, mönstrade tyger och keramik.
 • Hagia Sofia - Det kändaste monumentet i den europeiska delen av staden som klassas som ett bysantinskt mästerverk och ett av de vackraste byggnaderna i arktitekturhistorien. Byggnaden har rötter från 500-talet och var ursprungligen en kyrka och var det fram till Konstantinopels fall år 1453 då den omvandlades till en moské. På 1930-talet beslutade dock den rådande presidenten Kemal Atatürk att byggnaden skulle bli ett museum.
 • Topkapipalatset - Ett spektakulärt palats från 1400-talet som en gång i tiden var sultanernas residens i över 400 år under det ottomanska styret. Du hittar det på Seraljudden mellan Gyllene hornet och Marmarasjön. Det gigantiska palatset fungerade som en stad i en stad som fick plats med upp till 4000 personer och hade bland annat ett bageri, sjukhus och harem. Precis som Hagia Sofia omvandlades det till ett museum på 20-talet.
 • Blå moskén - Arkitekturen är delvis inspirerad av Hagia Sofia och känd för sin enorma kupol dekorerad med 20 000 blå keramikplattor i Iztik-stil.
 • Dolmabahçepalatset beläget vid den europeiska sidan av Bosporen. Inuti palatset finner du den berömda kristalltrappan!
Flygtider

Avgångar från Arlanda:

Utresa: Stockholm ARN 13:15 - Istanbul SAW 18:40
Hemresa: Istanbul SAW 10:45 - Stockholm ARN 12:25

Avgångar från Köpenhamn:

Vinter (fram till 30/04-2018)
Utresa: Köpenhamn CPH 13:40 - Istanbul SAW 18:55
Hemresa: Istanbul SAW 11:35 - Kopenhag CPH 12:55

Sommar (fr.o.m. 01/05-2018)
Arrival : PC 1072 Kopenhag CPH 14:00 - Istanbul SAW 18:15
Departure : PC 1071 Istanbul SAW 10:45 - Kopenhag CPH 13:10

calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Transfer till och från flygplatsen
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Rumskapacitet

Max 3 personer - Avgång från Arlanda - Dubbelrum
Max 3 personer - Avgång från Kastrup - Dubbelrum

Ensamresande

Rabatten gäller baserat på avresedatum och vistelsens längd, vänligen fortsätt bokningsprocessen för att se det slutgiltiga priset

Barnrabatt

Ej tillgängligt

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter