Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Nordvästra USA & Kanada med husbil

 • Rundresa
 • 16 nätter
 • USA
från 11.359 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Utforska nordvästra USA & Kanada på fyra hjul: 14 nätter i husbil, 1 natt på hotell i Seattle samt flyg.

Älskar du känslan av frihet? Åk på en äkta roadtrip i USA och Kanada med en husbil! Under två veckor kan du själv välja rutt och utforska vad du själv önskar längs vägen. Möjligheterna är oändliga! Upptäck landskapet i Oregon och Washington, njut av utsikten över snöiga bergstoppar i avstånd från Space Needle i Seattle eller åk norrut mot Kanada. Här kan du förtrollas av de himmelska nationalparkerna Banff eller Jasper och beundra den underbara staden Victoria eller livliga Vancouver. Perfekt för den som vill ha en resa där man längs vägen ständigt möts av nya överraskningar och äventyr!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Kastrup, Landvetter eller Arlanda till Seattle
 • 1 natt på Best Western Seattle Airport
 • 14 nätter i en husbil Maverick (Ford E150)
 • 1 natt på flyget
 • Basförsäkring
 • Reseplanen "The Escape Plan" (full med information och tips)
Tillval
 • Extra försäkring
 • GPS
 • Barnstol
 • Sovplats på taket
 • Tält för 2 personer
 • Picknick-bord
Roadtrip i USA & Kanada

Välj själv vad du vill se och göra på denna resa! Vi erbjuder en stressfri första natt på ett flygplatshotell i Seattle och en fullt utrustad husbil. Den region som ska upptäckas kallas för Pacific Northwest och inkluderar de amerikanska staterna Oregon, Washington och Wyoming, men även den kanadensiska provinsen British Columbia. Landskapet här är oerhört mångsidigt med sina klippor längs kusten, spegelblanka sjöar i nationalparker, snöiga bergstoppar i fjärran och ett fantastiskt nätverk av smala vägar som gör det enkelt att beundra all skönhet längs vägen. Det är omöjligt att se alla höjdpunkter i Pacific Northwest men med friheten av att resa med en husbil kan du under dina två veckor bocka av en hel del.

Tips från TravelBird

I denna del av Nordamerika finns det sannerligen mycket att se och göra. Vill du upptäcka stora nationalparker och vackra kustlinjer eller uppleva de livliga städerna Portland eller Vancouver?! Valet är ditt!
Rutten är inte fastställd så här kommer några tips för inspiration:

 • Seattle: Du börjar din resa i Seattle, en stad i delstaten Washington. Detta är staden med den ikoniska Space Needle som sträcker sig 184 meter upp i luften. Morgonkaffet kan du avnjuta på Pike Place Market där världens första Starbucks är beläget. Dagen kan sedan fortsätta på Olympic Sculpture Park och Experience Music Project Museum.
 • Den naturliga pärlan Vancouver Island (172 km - en stor del av rutten är med båt) är Nordamerika största ö på västkusten. Börja i British Columbias huvudstad, den vackra staden Victoria, med sin historiska arkitektur. Därefter kan du resa vidare mot mysiga, små kuststäder i norr och populära Tofino för en strand -och naturidyll.
 • Vancouver (266 km): Missa inte den här kanadensiska staden. Staden har ett magnifikt läge och är omgiven av vacker natur och berg. Promenera genom Stanley Park, besök Vancouver Art Gallery och mycket mer.
 • Portland (278 km): En av Amerikas hippaste städer i USA är Portland, den största staden i Oregon. Smaka på ett gourmetkaffe på någon av de trendiga kaffebutikerna, se den stora, japanska trädgården (den största utanför Japan) och vandra genom den atmosfäriska Old Port, en stadsdel från 1800-talet som har söta butiker, restauranger och gallerier.
 • Crater Lake National Park i Oregon (653 km): Denna vackra Oregon National Park är en glädje för ögat. Här hittar du jättesjöar omgivna av bergstoppar vilket banar väg för natursköna promenader. Njut av den fantastiska panoramautsikten över den frodiga naturen.
 • Jasper National Park i Alberta (879 km): detta är den största nationalparken i de kanadensiska Rocky Mountains. Den är belägen norr om Banff National Park, vilket också är värt ett besök. Beskåda de kristallklara sjöarna, vattenfallen samt de imponerande bergen och dess flora och fauna.
 • Olympic National Park i Washington (180 km): Den här delen av Washingtons kust är otroligt vacker. Det högsta berget i parken är Mount Olympus med en höjd av 2428 meter.
 • Yellowstone National Park i Wyoming/Montana/Idaho (1190 km): i denna vackra nationalpark, en av de äldsta och mest orörda i landet, ser det ut som om du har kommit till Island med dess otaliga, bubblande gejsrar. Den mest kända är "Old Faithful", som har utbrott var 45:e till 125:e minut. Först och främst är denna park territoriet av spektakulära djur som älg, grizzlybjörnar, bisonxar och vargar.
 • Mount Hood National Forest i Oregon (366 km): Detta jätte bergslandskap är en av de mest besökta skogarna i Amerika och många turister campar här. Den högsta punkten i parken är Mount Hood som sträcker sig 3249 meter över havet- en imponerande syn!
Villkor för husbil

-Husbilen är en Maverick campervan (Ford E150).
-Den har 5 platser och 2 sängar.
-Extrasängar kan läggas i form av tält eller sovplatser på taket
-Du hyr din husbil från företaget Escape Campervans Inc., där du kan hämta din husbil mellan kl. 13:00 och 16:30. Du måste lämna tillbaka husbilen mellan kl. 8:30 och 10:00 på avresedagen.
-Föraren måste vara minst 21 år gammal
-Internationellt körkort krävs inte
-Basförsäkring ingår
-Bensin är inte inkluderat
-Vid upphämtning av husbilen måste huvudföraren ha ett kreditkort i sitt namn med tillgänglig kredit på $200 (ca 190 euro).
OBS! Huvudföraren måste också vara huvudbokaren av erbjudandet och den som har kreditkortet.
-Husbilen hämtas och lämnas på följande adress i Seattle: 22834 Pacific Hwy S, Des Moines, WA 98198.

calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Kostnader för ESTA
 • Bensin
 • Transport t/r mellan flygplatsen och hotellet
 • Eventuell turistskatt och kostnader for camping
 • Transfer från hotellet till upphämtningsplats av husbilen
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 4 personer per rum

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Grupp

Detta är en individuell resa. Beställer du själv, reser du själv

Antal kilometer

100 miles är inkluderat, dagligen (ca.
160 km)

Övernatting i husbilen

Det är inte tillåtet att övernatta i husbilen på alla platser. Vi ber dig att läsa om möjliga platser för övernattning i förväg. Du får resplanen "The Escape Plan" där du hittar tips om var du kan campa i USA.

Utrustning i husbilen

Husbilen är utrustad med picknick-stolar, en sitthörna, en säng (91x168 cm), kuddar och madrasser, bestick, tallrikar, koppar, skålar och en guide.

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka USA, behöver du vanligtvis inte ett visum men ett inresetillstånd (ESTA) krävs. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Washington/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till. Observera att om du reser med ett provisoriskt pass måste du skaffa visum.

Om du har medborgarskap i något av följande länder:
Sudan, Somalia, Iran, Jemen, Syrien eller Libyen. Vänligen notera att du först måste kontrollera hos utrikesdepartementet om du har tillåtelse att resa in i USA.

Vaccinationskrav

Om du ska resa till USA behöver du vanligtvis inte vaccinera dig. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Extra försäkring

Du kan välja att lägga till en extra försäkring. En skadesförsäkring (CDW) ingår då så att du är försäkrad mot skador orsakade av eventuella kollisioner. Det är också en kompletterande ansvarsförsäkring (SLI) där du är säkrad för skador upp till 1 miljon dollar

Passregler

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter