• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Hyrbil inkluderad

Roadtrip i natursköna Rumänien

 • Rundresa
 • 7, 10 eller 14 nätter
 • Rumänien
från 3.939 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer

Historiska städer, natursköna landskap & spännande myter: upptäck Rumänien under en mångsidig roadtrip! Erbjudandet inkluderar också frukost & hyrbil.

Rumäniens historiska städer överraskar besökare från när och fjärran och landets grönskande dalar och ståtliga berg lämnar ingen oberörd! Din mångsidiga roadtrip börjar i huvudstaden Bukarest, fortsätter mot pittoreska Brasov i Transylvanien, förbi Draculas slott, vidare till spaorten Bazna och till kulturstaden Sibiu för att sedan avslutas med stil i Bukarest igen. Gör dig redo för Rumäniens traditioner, magiska slott, fantastiska landskap och fängslande mångfald!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda, Skavsta, Sturup eller Kastrup till Bukarest
 • 7, 10 eller 14 nätter på 4 olika hotell (se resplan för mer information)
 • Frukost
 • Hyrbil
 • Gratis parkering
Historiska städer, berg & slott i Rumänien

Rumänien är fortfarande en rätt så outforskad semesterdestination men bjuder på så mycket spännande att se och uppleva! Under denna roadtrip kommer du att få utforska några av landets vackraste städer, såsom Bukarest och Brasov, beundra ståtliga bergslandskap i Transylvanien, koppla av i kurorten Bazna, åka i Draculas fotspår och besöka hisnande och nästan spöklika slott såsom det kända Bran-slottet på vägen!

Resplan
 1. Dag 1: Dynamiska Bukarest

  Välkommen till den brusande staden Bukarest! Du hämtar upp din hyrbil på flygplatsen i Bukarest och sedan kan äventyret börja.

  Rumäniens huvudstad erbjuder en intressant blandning av bysantinska kyrkor, överdådiga palats och futuristiska byggnader - en överraskande stad på många sätt!... Läs mer

  Reginetta Hotel eller liknande
 2. Dag 2 & 3: Medeltida Brasov

  Idag bär det av mot mytomspunna Transylvanien! Resans nästa stopp blir den pittoreska, medeltida staden Brasov, omgiven av Karpaternas spektakulära berg. Här bjuds det på en vacker utsikt över naturen i kombination med stadens stiliga och färggranna arkitektur. Brasov är en av Transylvaniens s... Läs mer

  Ambient Residence eller liknande
 3. Dag 4 & 5: Bazna

  Mot nya äventyr! Du lämnar Brasov bakom dig och kör mot den rustika, lilla byn Bazna. Ungefär halvvägs kommer du förbi historiska Fagaras-citadellen, en av Transylvaniens mest spektakulära slott och en sevärdhet du inte vill missa! Väl i Bazna får du uppleva en plats vars betydelse idag börjar... Läs mer

  Hotel Dobsi eller liknande
 4. Dag 6: Kulturstaden Sibiu

  Idag bär det av mot Sibiu, en stad som grundades av tyska invandrare och idag betraktas som Rumäniens kulturella centrum. Sibiu utnämndes till Europas kulturhuvudstad 2007 och bjuder på spännande sevärdheter! Sibiu är belägen vid foten av de transylvanska alperna och bjuder bland annat på ett ... Läs mer

  Parc Sibiu Hotel eller liknande
 5. Dag 7: Tillbaka till Bukarest

  Väl tillbaka i Bukarest hinner du fortsätta utforska staden. Njut av storstadsatmosfären, av kontrasten mellan gammalt och nytt och av de eleganta art nouveau-byggnaderna såsom Cantacuzino-palatset och restaurangen Caru' cu Bere. Handla typiska souvenirer såsom traditionella rumänska kläde... Läs mer

  Reginetta Hotel eller liknande
Rundresa i Rumäniens skatter

Under denna äventyrliga rundresa kommer du besöka Bukarest, Brasov, Bazna och Sibiu. Ovan kunde du läsa om resplanen för en rundresa på 7 nätter.

Om du väljer att boka en resa på 10 nätter kommer resplanen se ut följande:
3 nätter i Bukarest (2 i början och 1 i slutet)
3 nätter i Brasov
2 nätter i Bazna
2 nätter i Sibiu

Rundresa på 14 nätter:
4 nätter i Bukarest (2 i början och 2 i slutet)
4 nätter i Brasov
4 nätter i Bazna
2 nätter i Sibiu

Hyrbil inkluderat

Njut av friheten att köra runt själv med hyrbil. Vi väljer rätt storlek på bilen och ser till att upphämtningen ansluter sig smidigt till ditt flyg.

 • Självriskförsäkring
 • Fria mil
Läs mer

Viktig information

 • Du har en Opel Corsa, Ford Fiesta, Renault Clio eller liknande beroende på storleken på ditt resesällskap.
 • Huvudföraren måste inneha ett kreditkort utfärdat i dennes namn med tillräcklig kredit för att reservera depositionen på max 2500 €. Beloppet kan variera och beror på typ av bil.
 • Huvudföraren måste ha ett giltigt körkort med minst 2 års körerfarenhet.
Se alla villkor
Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Incheckning

Från kl. 12:00

Utcheckning

Fram till kl. 14:00

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 3 personer per rum

Barnrabatt

Barnrabatt gäller baserat på avresedatum och vistelsens längd, vänligen fortsätt bokningsprocessen för att se det slutgiltiga priset
Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Generell rabatt

Rabatten beror på avresedatum och vistelsens längd, vänligen fortsätt bokningsprocessen för att se det slutgiltiga priset

Parkering

Gratis parkering vid alla hotell

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter