• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Förtrollande Sydafrika på fyra hjul

 • Rundresa
 • 15 nätter
 • Swaziland, Sydafrika
från 15.249 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer

Drömresan går till Sydafrika & Swaziland i 13 nätter på 6 olika hotell och friheten med den inkluderade hyrbilen.

Sydafrika är hem för majestätiska djur, skiftande kulturer, fantastiska vattenfall, röda savanner och höga berg. Följ med på ett äventyr och utforska östra Sydafrika på denna rundresa med din egen hyrbil. Swaziland kommer också att fascinera dig med sin livfulla och färgglada kultur och hisnande berg och slättlandskap. Se fram emot vackra hotell och loger, varav några med utsikt över de mytiska nationalparkerna.

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Kastrup eller Arlanda till Johannesburg
 • 2 nätter (första och sista) på Court Sandton City i Johannesburg
 • 3 nätter på Gooderson Drakensberg Gardens Golf & Spa Resort i Underberg
 • 2 nätter på The Benjamin Hotel i Durban
 • 2 nätter på AmaZulu Lodge i St. Lucia
 • 1 natt på Foresters Arms i Swaziland
 • 3 nätter på Hippo Hollow Country Estate i Hazyview
 • Frukost
 • Hyrbil grupp B
Tillval
 • Stadstur av Pretoria
 • Sani Pass 4x4-tur
 • Historietur av kåkstäder och apartheid- halvdag
 • St Lucia båttur
 • Guidad tur i öppet fordon av Krugerparken inkl. entréavgift
 • GPS
 • Uppgradering av bil till grupp D VW Polo Sedan- automatisk
Rundresa Sydafrika

Det finns någonting alldeles speciellt med Sydafrika, som en exotiskt men ändå inbjudande atmosfär som lägger sig som ett spännande täcke över vilken stad du än besöker. Just Sydafrika är hem för otaliga djurarter, unika naturvyer i form av savann och höga bergstoppar såväl som färgsprakande städer.

Resplan

Dag 1: Resan startar i Johannesburg

Efter ankomst till flygplatsen hämtar du upp hyrbilen och åker sedan till ditt första hotell som ligger en kort bilresa bort. Landets metropol är också den ekonomiska motorn i Sydafrika och har mycket att erbjuda sina 4 miljoner invånare. Se ut över staden från "Top of Africa" vid Ca... Läs mer

Garden Court Sandton City  eller liknande

Dag 2 - 4: Mystiskt vacker - Drakensberg

Nästa dag är det dags att fortsätta söderut till naturreservatet Suikerbosrand. Här hittar du de majestätiska bergen i Drakensberg. Klä dig varmt för på de höga höjderna kan det vara väldigt kallt. En särskild höjdpunkt i bergen är Sani Pass som leder dig till inlandsstaten Lesotho. Eventuellt... Läs mer

Gooderson Drakensberg Gardens Golf & Spa Resort  eller liknande

Dag 5 & 6: Kuststaden Durban

"Resan är målet" kan man verkligen säga stämmer när det kommer till Sydafrika. På vägen till Durban väntar den imponerande Midlands Meander-vägen och Howick-vattenfallet i Umgenifloden. Med alla intryck av naturlig skönhet kan du bli uppslukad av den största indiska staden utanför In... Läs mer

The Benjamin  eller liknande

Dag 7 & 8: Krokodiler & flodhästar i St. Lucia

Ett helt annat landskap väntar dig på den sjunde dagen i våtmarkerna runt St Lucia. Det UNESCO-skyddade området är hem för många flodhästar, krokodiler, fåglar och många andra djur. Det våta området i iSimangaliso World Land Park är anslutet till Indiska oceanen och imponerar med sin gröna veg... Läs mer

AmaZulu Lodge  eller liknande

Dag 9: Litet men trevligt- Swaziland

På dag 9 är det dags att besöka det lilla landet Swaziland som ser lite annorlunda ut från vad du tidigare upplevt under resan med sina bergiga landskap. Förutom landskapet lockar även lokal konst och hantverk. Stanna vid vid Swazi Candle & Craft Center eller aktivera dig med bland annat f... Läs mer

Foresters Arms  eller liknande

Dag 10 - 12: Krügerparken

Tillbaka i Sydafrika är det dags för landets huvudattraktion. Här kan du beundra landets imponerande utbud i alla dess aspekter. För att öka dina chanser att få se the Big 5 kan du boka en valfri Safari genom Krügerparken. Glöm för all del inte kameran och kikaren, du kommer att bli överväldig... Läs mer

Hippo Hollow Country Estate  eller liknande

Dag 13 & 14: Johannesburg

På dag 13 väntar panoramavyer och du kommer tillbaka till Johannesburg. Dundrande vattenfall, imponerande klippformationer såväl som kanjoner och grottor är perfekta platser för ett paus. Du bestämmer själv hur länge du önskar resa, landet erbjuder många alternativ. Den sista natten tillbringa... Läs mer

Garden Court Sandton City  eller liknande
Villkor för hyrbil:

 • Hyrbilen är en Ford Fiesta, VW Polo eller liknande klass B.
 • Din hyrbil väntar på dig vid ankomst vid Europcar-kontoret i Johannesburg, fullt tankad. I slutet av resan returnerar du bilen på samma Europcar-kontor.
 • Föraren av hyrbilen måste vara minst 23 år och max 74 år och måste ha körkort samt ID.
 • Förare under 23 år måsta ha haft körkort i minst 2 år.
 • Vänligen ha dina resedokument utskrivna för att lämna in.
 • Föraren av hyrbilen måste ha haft ett giltigt körkort i minst ett år.
 • Försäkring ingår i priset och inkluderar obegränsad körsträcka och ansvarsförsäkring för tredje part, med undantag för däck, speglar, vindruta och skador under och i bilen, stöldskyddsutrustning och flygplatsskatt.
 • Vid upphämtning av bilen kommer en deposition på 1500 ZAR (ca 150 €) att reserveras på förarens kreditkort, och sedan släppas när bilen lämnas tillbaka.
 • Hyrbilen måste returneras med en full tank annars kommer du att debiteras för detta.
 • Du kan hyra ett navigationssystem.
 • OBS: Föraren av hyrbilen måste också vara huvudbokaren eller innehavaren av kreditkortet som används för att boka!
calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Entré till nationalparker
 • Eventuell kostnad för visum
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Min 2 personer och max 3 personer per rum

Barnrabatt

Barnrabatt gäller baserat på avresedatum och vistelsens längd, vänligen fortsätt bokningsprocessen för att se det slutgiltiga priset
Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Parkering

På de flesta hotellen kan du parkera gratis. På hotell i storstäderna är det möjligt att parkera på gatan eller på en parkeringsplats. I det fallet kostar parkeringsplatsen ca 20-40 ZAR (ca 1-3€) per natt

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Sydafrika, behöver du vanligtvis inte ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Pretoria/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Dessa regler gäller vid resa till Sydafrika med barn under 17 år:
- Om barnet reser med båda föräldrarna krävs ett födelseintyg på engelska.
- Om barnet reser med en förälder krävs födelseintyget på engelska, tillsammans med den andra förälderns skriftliga samtycke.
- Om barnet reser utan föräldrar krävs födelsebevis på engelska, med båda föräldrarnas skriftliga medgivande.

Vaccinationskrav

Om du ska resa till Sydafrika kan du behöva vaccinera dig mot Gula febern, Hepatit A och B. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Resa med barn

Varning! Små barn uppmanas inte att resa i vissa delar av Sydafrika (under Kruger Park) då det ligger nära malariedrabbade områden. För uppdatering och personlig rådgivning kontakta din läkare eller institutet för tropisk medicin.

Dessutom finns det strikta regler för att resa till Sydafrika med barn under 18 år:
- Om barnet reser med båda föräldrarna krävs ett födelseintyg på engelska.
- Om barnet reser med en förälder krävs födelseintyget på engelska, tillsammans med en förälders skriftliga samtycke.
- Om barnet reser utan föräldrar krävs födelsebevis på engelska, med båda föräldrarnas skriftliga medgivande.

Liknande boende

Om de nämnda hotellen inte är tillgängliga kommer du istället att bo på liknande hotell i närheten. Du kommer att få reda på det slutgiltiga boendet när du mottar dina resedokument, senast 5 dagar innan avgång.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter