Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Hyrbil inkluderad

Rundresa på ljuvliga Sicilien

 • Rundresa
 • 7 nätter
 • Italien
från 6.419 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Upptäck Siciliens skatter i din egen takt under 7 nätter och bo på 4 olika hotell med frukost och hyrbil.

Så fort du sätter din fot på ön kommer du slås av den underbara atmosfären! Sicilien bjuder på pittoreska städer och byar, idylliska stränder med azurblått hav och naturligtvis ett imponerande landskap runt vulkanen Etna som gör Sicilien till en mycket mångsidig ö. Naturligtvis kan du också njuta av allt som det italienska köket har att erbjuda! Bruschetta, risotto och självklart pasta. Välj dina reskamrater och sätt sedan segel mot vackra Sicilien!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Stockholm Arlanda, Köpenhamn, Göteborg till Catania
 • 2 nätter i Borromeo Resort **** eller liknande nära Taormina
 • 2 nätter på Astoria Palace Hotel **** eller liknande i Palermo
 • 2 nätter på Mediterraneo Palace Hotel **** eller liknande i Ragusa
 • 1 natt på Hotel De Curtis Palace *** eller liknande i Catania
 • Frukost
 • Hyrbil
Tillval
 • Matlagningskurs
Sicilien

Imponeras av bergskedjor, böljande kullar, oändliga stränder och den största aktiva vulkanen i Europa. Sicilien är en sann pärla i Medelhavet. På Etna kan du se lava bubbla om du gillar lite äventyr. Om du föredrar lugn kan du istället besöka det omfattande vinodlingsområdet och smaka på gott vin. Många gamla och barocka byggnader ger Sicilien en mycket speciell stil och dessa skatter väntar på att upptäckas av dig.

Resplan

Dag 1 & 2: Taormina

Välkommen till Sicilien och dess skönhet! Efter att ha anlänt till Catania är det dags att hämta hyrbilen och köra ca 63 km norrut, mot Taormina. Väl vid hotellet finns det gott om tid att koppla av på hotellets solterass och njuta av panoramautsikten med en läskande drink i handen. Under dag ... Läs mer

Resort Borromeo Taormina  eller liknande

Dag 3 & 4: Palermo - Siciliens huvudstad

På dag 3 är det dags att fortsätta din resa mot Palermo! Det är en sträcka på cirka 270 km och längs med vägen kommer du uppleva natursköna landskap med vackra vyer. När du anlänt till Palermo kan du beundra Santa Maria dell'Ammiraglio och alla andra ståtliga kyrkor som huvudstaden har att... Läs mer

Astoria Palace Hotel  eller liknande

Dag 5 & 6: Ragusa

Efter några underbara dagar i Palermo är det dags att fortsätta resan mot Ragusa, som ligger ca 265 km därifrån. Staden är slående vacker och finns med på Unescos lista över världsarv. Ragusa ligger på en kulle och du kommer att charmas av de gamla kyrkorna och de pittoreska smala gatorna. Beu... Läs mer

Hotel Mediterraneo Palace  eller liknande

Dag 7 & 8: Catania och hem igen

På dag 7 kör du till din slutdestination, Catania! Besök Piazza del Duomo, förundras över den fantastiska Cataniakatedralen och promenera på den historiska Via Dei Crocifer, som dessutom finns med på Unesco:s världsarvslista. Efter en kulturell promenad genom staden, slå dig ner på en av de ge... Läs mer

De Curtis Palace b&b  eller liknande
Matlagningskurs

Under din rundresa kommer du njuta av en vecka med italienska delikatesser och sicilianska specialiteter. Lär dig tillaga alla italienska rätter under en matlagningskurs. (till exempel Arancini, de populära sicilianska risbollarna med t.ex. ragout eller mozzarella)! Kursen äger rum den första eller andra dagen på din resa, på restaurang Ficodindia (Via Appiano 44, 98039 Mazzeo - Taormina) klockan 10:00 på morgonen. Efteråt kommer du naturligtvis att njuta av din tillagade lunch (exklusive drycker)! Kan läggas till i bokningsprocessen.

Hyrbil inkluderat

Njut av friheten att köra runt själv med hyrbil. Vi väljer rätt storlek på bilen och ser till att upphämtningen ansluter sig smidigt till ditt flyg.

 • Självriskförsäkring
 • Fria mil
Läs mer

Viktig information

 • Du har en VW Polo eller liknande beroende på storleken på ditt resesällskap.
 • Huvudföraren måste inneha ett kreditkort utfärdat i dennes namn med tillräcklig kredit för att reservera depositionen på max 25000 SEK. Beloppet kan variera och beror på typ av bil. Se till att ditt kort har präglade siffror, dvs upphöjda siffror, då kort utan detta inte accepteras av den lokala uthyraren.
 • Huvudföraren måste ha ett giltigt körkort med minst 2 års körerfarenhet.
Se alla villkor
calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Incheckning

Från kl. 16:00 - 00:00

Utcheckning

Fram till kl. 00:00 - 10:00

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 2 personer per rum

Barnrabatt

Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Parkering

Priset för parkering skiljer sig per hotell. Till exempel: på Mediterraneo Palace Hotel kostar parkering 8 € - per dag, på Hotel De Curtis Palace 13 € , - per dag, men på Borromeo Resort och Astoria Palace Hotel är det gratis (beroende på tillgänglighet)

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Liknande boende

Om de nämnda hotellen inte är tillgängliga kommer du istället att bo på liknande hotell i närheten. Du kommer att få reda på det slutgiltiga boendet när du mottar dina resedokument, senast 5 dagar innan avgång.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter