Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Shuttle ingår

Den ultimata Islandsupplevelsen

Rundresa 5 eller 7 nätter

pris per person från 9.349 kr
baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Den totala Islandsupplevelsen väntar: 5 eller 7 nätter på olika hotell inkl. frukost, guidad busstur, entré till norrskenscentret i Reykjavik, besök på ett geotermiskt bageri, besök Eyjafjallajökull, badavgift för Blå Lagunen, flyg t/r från Arlanda eller Kastrup med incheckat bagage, flygplatstransfer och mycket mer! Det går bra att delbetala.

Upplev den fantastiska blandningen av eld och is under en magisk rundresa på södra Island. Upptäck aktiva vulkaner, imponerande glaciärer och karga klippor bindas samman av porlande bäckar och branta vattenfall och känn ryset av att se norrsken dansa på himlen en kolsvart natt i vildmarken.

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda eller Kastrup med Icelandair till Reykjavik
 • 1 handbagage max 10 kg
 • 1 incheckat bagage max 23 kg
 • Transfer t/r mellan flygplats och hotell
 • 5 eller 7 nätter i Reykjavik och på landsbygden
 • Frukost (ej ankomstdagen)
 • Guidade bussresor dag 1-5
 • Besök på ett geotermiskt bageri
 • Entré till ett vulkaniskt besökcenter
 • Besök på norrskenscenter i Reykjavik
 • Besök av en lokal sagoberättare
 • Visning av kortfilmen "Eldmessa" om ett vulkanutbrott som ägde rum 1783
 • Norrskenskitt med ficklampa, filt & varm choklad
 • Guidad norrskensjakt under specifikt utvald kväll
 • Möjlighet att välja till en "norrskensväckning"
 • Badavgift på Blå Lagunen
Island - Närmare naturen kan du inte komma

Mäktiga glaciärer, aktiva vulkaner, ändlösa landskap och folksagor om älvor, troll och andar gör Island till ett säreget, spännande land som måste upplevas minst en gång i livet! Med nästan 130 vulkaner, varav cirka 30 aktiva, gigantiska glaciärer - några upp till 900 meter tjocka, och dominansen av eld och vatten bjuder in till en fascinerande resa på denna lilla önation mitt ute i Atlanten.

 1. Dag 1: Avresa & ankomst i Reykjavik

  Efter en flygtur på ca 3 timmar landar du på Keflaviks flygplats på Island där du hämtar upp bagaget och sedan går ut till flygbussarna som avgår var 15:e minut, och tar dig tillresans första hotell i Reykjavik. Det är viktigt att du har skrivit ut den flygbussbiljett som skickats till dig i samband med resehandlingarna före avresa.

  Med sina 120.000 invånare är Reykjavik knappast den största huvudstaden på planeten, men den nordligaste! Utnyttja dagen till att njuta av utsikten över snötäckta toppar och sevärdheter som Hallgrímskirkja, Nationalmuseum eller Perlan.

  Keflavik International Airport -> Icelandair Hotel Reykjavik Natura 49.3 km

  Fireplace

  Icelandair Hotel Reykjavik Natura****eller liknande

  Hotel Reykjavik, Island

  Detta miljövänliga hotell ligger på kullen Öskjuhlíð, ca 1 km från Nauthólsvíks geotermiska strand, och erbjuder gratis Wi-Fi, gym samt en restaurang med isländska och internationella rätter. Hotellet har en utställning med modern isländsk konst och en elegant bar där du kan koppla av med en drink.

  Läs mer
 2. Dag 2: Reykjavik

  Under resans andra dag kommer ni att besöka Reykjaviks norrskenscenter och få lära er mer om ljusfenomenet som fascinerat folk i alla tider. Ni får även höra berättelser och folklore om norrskenet samt vara med om en liten kameraworkshop så du kan knäppa de bästa bilderna när det är dags!

  Efter norrskenscentret går bussen vidare mot resans andra hotell, och längs vägen får du passa på att njuta av utsikten över det typiska, mossiga isländska landskapet med gejsrar och ångande varma källor. På vägen stannar ni till i Laugarvatn Fontana och besöker ett geotermiskt bageri där de bakar med värme direkt från underjorden. Prova välsmakande bröd med lite smör och unna dig en bulle eller två. Efter ytterligare en liten bussfärd är ni framme vid det berömda vattenfallet Gullfoss, som med all säkerhet kommer imponera och ge er minnen för livet!

  Icelandair Hotel Reykjavik Natura -> Icelandair Hotel Fludir 102.9 km

  room

  Icelandair Hotel Fludireller liknande

  Hotel Flúðir, Island

  Hotellet ligger bara 20 minuter från Gulfoss vattenfall och Stora gejsern. Restaurangen har utsikt över fjället Midfell och serverar traditionell isländsk mat av ekologiska råvaror. Du får tillgång till trädgård, terrass och bar samt gratis Wi-Fi i alla ytrummen.
  Rum : Alla rum har uteplats varifrån du kan gå direkt ur i trädgården, sköna sängar, sittdel samt eget badrum.

  Läs mer
 3. Dag 3: Norrskenstur & vattenfall

  På vägen längs den södra kusten kan ni se isländska gårdar och fritt strövande hästar. Efter ett tag stannar bussen till vid de otroligt vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss, som båda bjuder in till unika fototillfällen. Bussen fortsätter sedan till Reynisfjarastranden där du kan imponeras av svart lavasand och en fantastik utsikt över Atlanten.

  Under kvällen är det dags för det ni alla har väntat lite extra på - norrskensturen! I erbjudandet ingår ett norrskenskitt med filt, varmchoklad och ficklampa. Väl utrustade och med varma kläder på kroppen beger ni er ut i natten tillsamman med en guide, för att titta på det vidunderliga norrskenet. Hotellet erbjuder också en norrskensväckning för den som vill, så att du inte missar något! Om vädret inte är optimalt för norrsken så äger turen rum nästkommande natt.

  Icelandair Hotel Fludir -> Icelandair Hotel Klaustur 216.6 km

  surroundings

  Icelandair Hotel Klaustureller liknande

  Hotel Kirkjubæjarklaustur, Island

  Bo bekvämt på ett fräscht och modernt hotell i den isländska byn Kirkjubaejarklaustur, ca 1 timme från Vatnajökull. I restaurangen har du en fantastisk utsikt över omgivningarna och i baren kan du koppla av med en god drink. Det finns gratis Wi-Fi och hela hotellet är rökfritt.

  Läs mer
 4. Dag 4: Vatnajökull nationalpark, glaciärer & isberg

  Under resans fjärde dag går turen vidare mot nationalparken Vatnajökull - Europas största glaciär! Åsynen av det enorma isberget ackompanjerad av den enastående naturen är närmast magisk och såklart får du flera fantastiska fototillfällen. Efter Vatnajökull fortsätter resan mot isskön Jökulsárlón med utsikt över en flera isberg och glider runt i en vacker lagun.

  Under dag 3 och 4 får du även möjlighet att se filmen "Eldmessa", som berättar historien om vulkanen Lakis utbrott 1783-1784. Dessutom får du träffa en isländsk sagoberättare som kan berätta om utbrottet och flera andra spännande händelser från Island.

  surroundings

  Icelandair Hotel Klaustureller liknande

  Hotel Kirkjubæjarklaustur, Island

  Bo bekvämt på ett fräscht och modernt hotell i den isländska byn Kirkjubaejarklaustur, ca 1 timme från Vatnajökull. I restaurangen har du en fantastisk utsikt över omgivningarna och i baren kan du koppla av med en god drink. Det finns gratis Wi-Fi och hela hotellet är rökfritt.

  Läs mer
 5. Dag 5 & 6: Reykjavik & hemresa

  På vägen tillbaka till Reykjavik stannar ni vid foten av de mest kända isländska vulkanen Eyjafjallajökull, som hade ett världskänt utbrott 2010. Här besöker ni även ett vulkancenter där ni får lära er mer om Eyjafjallajökulls historia och effekterna av den senaste tidens utbrott, i omgivningen, i landet och i resten av världen. Ni besöker också orten Hveragerdi som ligger på en geotermisk källa som värmer upp ortens växthus, och kallas därför för Blomsterbyn.

  Resan avslutas med avkoppling i "Blå lagunen" - Islands mest kända termiska bad, som ligger omgivet av mossbeklädda kullar. Här kan du koppla av ett par timmar i poolen eller unna dig en skön massage.

  Den sjätte dagen är det dags att packa ihop väskan full av minnen och ta flyget tillbaka hem igen.

  Icelandair Hotel Klaustur -> Icelandair Hotel Reykjavik Natura 258.3 km

  Fireplace

  Icelandair Hotel Reykjavik Natura****eller liknande

  Hotel Reykjavik, Island

  Detta miljövänliga hotell ligger på kullen Öskjuhlíð, ca 1 km från Nauthólsvíks geotermiska strand, och erbjuder gratis Wi-Fi, gym samt en restaurang med isländska och internationella rätter. Hotellet har en utställning med modern isländsk konst och en elegant bar där du kan koppla av med en drink.

  Läs mer
 6. Dag 7 & 8: Möjligt tillval: 2 extra nätter i Reykjavik

  Om du vill stanna lite längre på Island kan du boka en resa för 7 nätter där du stannar 2 extra nätter i Reykjavik före hemresa. Ta tillfället i akt och upptäck den gyllene sandstranden Nauthólsvík, Yoko Onos önskebrunn Imagine Peace Tower, eller fartygsskulpturen Sun Voyager av Jón Gunnar Árnason.

  En annan höjdpunkt du kan ägna dig åt på Island är valskådning, där du kan se vilda vikvalar, delfiner, tumlare och stora knölvalar. Du kan se valar året runt på Island.

Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Per person

Rumskapacitet

Max 2 personer per dubbelrum

Reser ni i större sällskap går det bra att boka flera rum

Enkeltillägg

Ensamresenärer betalar ett tillägg på 1400 kr

Barnrabatt

Ingen barnrabatt finns att tillgå

Internet

Wi-Fi finns på hotellen, avgift kan tillkomma

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr inte rullstolsanpassad

Mat & dryck

Hotellen har bar och/eller restaurang

Delbetalning

Du kan delbetala detta erbjudande
Läs mer om delbetalning under "Betalning", längst ned på sidan

Tillåtet bagage

Handbagage: Max 10 kg (55 x 40 x 20 cm)
Incheckat bagage: Max 23 kg

Transfer

Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning. Detta så att chauffören kan komma i kontakt med dig om ni inte hittar varandra. När ni kommer ut genom ankomsthallen går direkt till höger där flygbussarna väntar och visar upp det värdebevis som skickats till er före avresa

Flygtider

Vänligen observera att flygtiderna är preliminära. Vi letar efter det bästa flyget till dig och gör vårt yttersta för att hitta bra flygtider åt dig. Det kan dock hända att en flygtid längre inte är tillgänglig och vi blir då tvungna att erbjuda en alternativ flygtid, vilket kan påverka längden på din vistelse (till exempel sen ankomst till destinationen och tidig ankomst tillbaka till Sverige)

Övrig information

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Om detta inte sker inom 48 timmar tvingas vi att annullera din bokning och i detta fall gäller våra avbeställningsregler

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina personuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Om du inte har fyllt i dina personuppgifter eller dina medresenärers personuppgifter inom 48 timmar efter att bokningen är slutförd, kommer din bokning att annulleras automatiskt i enlighet med våra allmänna villkor. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Visum

Inget visum behövs om du har svenskt pass

Reseinformation

Du reser i en grupp på minst 2 och max 36 personer av olika nationalitet.
Notera även att resrutten och/eller utflykter kan komma att ändras på grund av orsaker TravelBird inte rår över

Flygschema

Klicka på den flygplats du önskar resa från för att se tillgängliga datum och priser: