Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Rundresa i Nepal med utflykter

 • Rundresa
 • 12 eller 16 nätter
 • Nepal
4 omdömen
från 16.489 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Förundras, tappa hakan & bländas av en fantastisk rundresa till Nepal! Spendera 11 eller 15 nätter med frukost, 3 nätter med halvpension, 6 oförglömliga utflykter samt fullständig transfer platserna emellan. Erbjudandet inkluderar flyg t/r från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Makalösa vandringsleder med trolska tempel på toppen, dimmiga molntäcken som klarnar i den mörkröda soluppgången. Nepal slår upp portarna för ett oförglömligt äventyr, från huvudstaden Kathmandu till himmelska Himalaya - allt är nu ditt att utforska i en skräddarsydd äventyrsresa till Nepal!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda, Landvetter eller Kastrup till Kathmandu
 • Fullständig transfer
 • 11 eller 15 nätters rundresa på 6 olika hotell (se resplan för mer information)
 • Frukost
 • Helpension under 4 dagar (frukost, lunch & middag)
 • 6 spännande utflykter (se resplan för mer info)
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Visum
 • Bokningskostnad
Tillval
 • Lägg till nepalesisk matlagningskurs för 449kr per person
 • Lägg till flygplanstur i Himalaya för 1999kr per person
 • Inrikesflyg Pokhara-Kathmandu (istället för bussresa) för 1349kr per person
Nepal

I Nepal går livet lite i sin egen takt - kanske beror det på att landet inte följer den gregorianska kalendern och firar nyår i mitten av april eller kan det bero på landets unika traditioner? Många besökare lockas av de fantastiska bergen och de äventyrliga expeditionerna uppför Mount Everest. Men trots att landskapet domineras av majestätiska berg, präglas landet av sin välkomnande och varma befolkning och dess unika kultur, för varje människa att upptäcka. Du upptäcker det spännande landet Nepal med hela 6 utflykter, fullständig transfer kryddat med flera valbara äventyr som matlagningsklass & en spännande flygfärd över världens högsta bergskedja. Fäll ut vingarna & låt berättelsen om Nepal ta fart!

 1. Dag 1 - 3: Välkommen till Nepal & Kathmandu

  Efter en förväntansfull flygning landar du tryggt på en förhoppningsvis helt ny mark. Vi pratar om Kathmandu, Nepals allra största stad - som även stoltserar som huvudstad. Redan vid resans första anhalt befinner du dig långt över havet, ett tillstånd som charmigt kommer växa sig bekant under detta äventyr till rundresa. Kathmandu är det berömda landets stora port för äventyr, såväl som för Nepals ekonomi. Staden karaktäriseras av charmerande tempel med utsikt över stad och natur, med inspirerande spår av den välkomnande kulturen som får fler och fler äventyrare att besöka platsen åter och åter igen.

  Du stannar i Kathmandu i 3 nätter där du upplever en guidad stadstur med spännande platser som 'Durbar Square', 'Monkey Temple', templet 'Pashupatinath' med flera. Du kan även lägga till en spännande flygplanstur över de förtrollande bergstopparna, som är en helt oförglömlig upplevelse. Vistelsen i Kathmandu inkluderar även guidade utflykter till Patan och Bhaktapur, kulturella upplevelser utöver det vanliga. Under rivstarten på resan bor du på Hotel Encounter Nepal eller likvärdigt hotell, där frukost väntar varje morgon. Nästa destination är ingen mindre än 'Chitwan', där natur och djurlivet är esset i rockärmen.

  Tider för utflykter:
  Sightseeingen i Katmandu (dag 2) börjar med att ni hämtas på hotellet kl. 9:30, har lunchpaus kl. 13:00-14:00 och lämnas vid hotellet igen kl. 17:30. Turen inkluderar engelsktalande guide, transport och entréavgifter.

  Sightseeing i Patan och Bhaktapur (dag 3) börjar kl. 9.30 då ni hämtas upp på hotellet. Kl. 13:00-14:00 är det lunchpaus och sedan lämnas ni av vid hotellet igen kl. 17:30. Turen inkluderar engelsktalande guide, transport och entréavgifter.

  Tribhuvan International Airport -> Hotel Encounter Nepal 7.0 km

  Room

  Hotel Encounter Nepal eller liknande

  • Hotel
  • Katmandu, Nepal
  Room

  Hotellet ligger i 3 km från Monkey Temple (Syambhunath stupan) och 2 km från Kathmandu Durbar Square. Som gäst här får du tillgång till gratis Wi-Fi, en härlig grillrestaurang med lokala rätter samt en vacker trädgård. De luftkonditionerade rummen har platt-TV, sittdel och eget badrum med hårtork och badrock.

  Läs mer
 2. Dag 4 - 6: Djur & natur i Chitwan

  Välkommen till nästa destination under resan, till naturfenomenet Chitwan. Noshörningar, färgstarka arter och exotisk djungel är bara förnamnet och någonting som står på schemat under vistelsen. Resan från Kathmandu till Chitwan startar kl. 8:00 och vid ankomst runt kl. 14:00 ingår en lunch på hotellet. Kl. 16:00 är det dags att ge sig av på utflykt till en traditionell Thar-by och sedan den religiösa platsen Devghat. Platsen är klassat som ett världsarv och är för de flesta turister helt okänt, samtidigt som många religiösa vandrar hit på pilgrimsfärder. Kl. 19:00 står en middag på hotellet på schemat, som följs upp av en spektakulär Thar-show!

  Under dag 5 väcks ni kl. 6:00 på morgonkvisten för att redan runt 7:00 starta dagen med en spännande djungeltur. Kl. 13:00 väntar en välförtjänt lunch på hotellet och under eftermiddagen kan ni välja att följa med på en guidad tur i byn, eller vila på hotellet. Kl. 19:00 är det middag och sedan är kvällen fri att spendera som ni vill.

  Dag 6 väntar en djungelsafari med en kanotutflykt över floden Rapti med inplanerad fågelskådning samt möjlighet att skymta den sydasiatiska 'sumpkrokodilen' som lever i området och kan bli hela 5 meter lång. Turen start kl. 7:30 - 10.00 med kanotsafari. Kl. 12:00 är det lunch (ingår) och 14:30 är det dags för jeepsafari. På kvällen dukas det upp till middag på hotellet.

  Hotel Encounter Nepal -> Hotel Park Side 152.9 km

  hotel

  Hotel Park Side eller liknande

  • Hotel
  • Ratnanagar, Nepal
  hotel

  Hotellet ligger intill nationalparken Chitwan och Tharubyn, några minuters promenad från Raptifloden. Det finns gratis Wi-Fi, trädgård, restaurang och bar. Rummen är luftkonditionerade och utrustade med kassaskåp, sittdel och eget badrum med badkar.

  Läs mer
 3. Dag 7 - 9: Stilla vatten Pokhara

  Efter er sista natt på Hotel Park Side hämtas ni upp kl. 7:00 för att njuta av en fågelskådning i Chitwans makalösa natur. Kl. 8:30 äter ni frukost på hotellet och sedan kör ni vidare till resans nästa destination Pokhara. Under resan passerar ni grönklädda kullar, bedårande dalar och hisnande bergskedjor. Skillnaden från den tidigare destinationen Chitwan är att Pokhara blandar in en aningen större klick kultur, samtidigt som vackra naturvyer består, och tur är väl det. Ni kommer fram till Pokhara runt kl. 17:00 då ni checkar in på hotellet har kvällen fria att spendera som ni vill.

  Under dag 8 väntar en guidad tur i staden och den oemotståndligt avkopplande atmosfären tillsammans med de förtrollande landskapen som kantar området. Den guidade turen i Nepals näst största stad inkluderar en visit vid det spektakulära templet 'Bindebasini', Ki Singh Bridge, internationella bergsmuséet tillsammans med mäktiga vattenfall och mycket annat. Sightseeingen startar kl. 9:30, ni har lunchpaus kl. 13:15-14:15 och är tillbaka på hotellet kl. 17:30. I turen inkluderar engelsktalande guide, transport och entréavgifter.

  Rise and shine! Dag 9 innehåller en spännande utflykt till soluppgången i Sarangkot, ett extraordinärt skådespel där naturen i sedvanlig ordning mantlar huvudrollen, och som hon gör det! En gyllene inramning i alla vindens färger som får självaste Rembrandt, Van Gogh & Picasso att bittert muttra i gravarna. Eftermiddagen bjuder i sin tur på en spännande båtfärd över sjön Phewa vid Pagoda, där det stilla vattnet förtrollar med sitt lugna och iögonfallande skimmer. Ni hämtas upp på hotellet kl. 4:30 för att beskåda soluppgången och lämnas av vid hotellet kl. 8:00 igen för frukost. Fram till kl. 14:00 är schemat fritt, sedan besöker ni fredspagodan under eftermiddagen. Kl. 17:00 är ni tillbaka på hotellet för en ledig kväll.

  Om du väljer att resa i 15 dagar väntar en hikingtur från Nayapal genom vackra byar, frodiga risfält och djupa, gröna kullar ända ner till vackra Annapurna. Hela gruppen som genomför vandringen tar sig hela vägen till Tikhedhunga där ni övernattar i ett klassiskt vandringsläger, vilken upplevelse!

  Hotel Park Side -> Hotel View Point 148.0 km

  room

  Hotel View Point Pokhara eller liknande

  • Hotel
  • Pokhara, Nepal
  room

  Detta boende är beläget 2 minuters promenad från Fewasjön i Pokhara och har en fin takträdgård, restaurang, bar och gratis Wi-Fi. De luftkonditionerade rummen erbjuder ett enkelt men bekvämt boende med TV och eget badrum.

  Läs mer
 4. Dag 10 - 13: Hem till Kathmandu - eller vidare till NayaPul

  Efter alla färgglada äventyr närmar du dig tillbakafärd mot huvudstaden Kathmandu där hemresan mot Sverige bär av ifrån. Men äventyret är inte slut ännu - på vägen mot Kathmandu stannar du i den utomordentligt pittoreska byn Bandipur, där ni kan köpa lunch att avnjuta till en fantastisk utsikt över det tidlösa landskapet. Resan tillbaka till Kathmandu tar cirka 7h.

  Den sista dagen (dag 12) är kommen, som du spenderar i Nepals huvudstad. Strosa igenom stadens myllrande hörn, ta dig upp till ett av alla tempel, förslagsvis 'Swayambhunath', där du får en alldeles unik utsikt över staden - här vill du inte vara utan kamera. Under den sista dagen har du även möjlighet att lägga till en nepalesisk matlagningskurs, som tillåter lära dig en helt ny matkultur - ta med kunskaperna hem till Sverige & briljera i köket!

  Efter en sista god natts sömn under resan leder äventyret och den inkluderade transfern dig vidare till flygplatsen där du boardar flyget hem till Sverige, med en ryggsäck fylld av oförglömliga minnen!

  Väljer du däremot att resa i 15 nätter väntar ett för hike-intresserade helt oförglömligt vandringsäventyr, då bär resan vidare under dag 9 från Tikhedhunga till NayaPul, en supermysigt område som får besökare att tappa andan. Här väntar en flera dagars härlig vandring i naturen, där du får iaktta hur snön karaktäriserar bergstopparna som på film, hur dimman lägger sig som ett täcke över det orörda bergslandskapet och förstås få en större inblick i huruvida lokalbefolkningen lever sina intressanta liv.

  Tider för vandringen:
  Dag 9 startar ni vandringen mot Tikhedunga kl. 10:00 och efter 3-4 timmar är ni framme vid campingstugan där ni spenderar natten.

  Dag 10 startar ni efter frukost och vandrar i ca 6-7 timmar på 2750 meters höjd. Ni spenderar natten i campingstuga på vägen.

  Dag 11 bjuder i sin tur på en vandringsfärd till oemotståndliga observationsplatser som Poonhill där soluppgången stoltserar som huvudattraktion, till ett av världens högsta berg Annapurna (8091 meter över havet), ända till Tadapani där trolska bambuskogar väntar tillsammans med massiva vattenfall, häftiga bergssluttningar i höjd med molnen såväl som grönklädda dalar hela vägen ner till mystiska vattenbryn. Under dagen vandrar ni i 6-7 timmar innan ni övernattar i campingstuga.

  Dag 12 Fortsätter vandringen från Tadapani till Ghandruk, vilket tar ca 3-4 timmar. Även denna natt spenderas i cempingstuga i vildmarken.

  Dag 13 står 4 timmar vandring på schemat med oslagbara vyer och förtrollande natur, som ett grande finale för den långa vandringen. När du tappert går i mål i Ghandruk väntar en chaufför på att ta dig tillbaka till Pokhara, vilket tar ca 1,5 timmar. Sedan kan ni checka in på hotellet i Pokhara och pusta ut efter ett otroligt äventyr!

  Hotel View Point -> Hotel Encounter Nepal 203.3 km

 5. Dag 14 - 16: Tillbaka till Kathmandu & hemresa

  Efter en natt i Pokhara väntar en cirka 7 timmar lång bussresa tillbaka mot Kathmandu. Bussen stannar frekvent på vackra platser för lunch, bensträckare och andra kameravänliga utsikter. När du kommer fram till huvudstaden kan du spendera dag 14 precis efter egna behag. Kanske var det någonting du missade under första besöket?

  Under dag 15, som också är den allra sista dagen har du möjlighet att avsluta resan precis som du vill. Strosa igenom stadens myllrande hörn, ta dig upp till ett av alla tempel, förslagsvis 'Swayambhunath', där du får en alldeles unik utsikt över staden - här vill du inte vara utan kamera. Under den sista dagen har du även möjlighet att lägga till en nepalesisk matlagningskurs, som tillåter lära dig en helt ny matkultur - ta med kunskaperna hem till Sverige & briljera i köket!

  Efter en sista natt på hotellet i Kathmandu står transfern redo att ta dig till flygplatsen där du kliver ombord på flyget tillbaka mot ljuva Sverige. Tack Nepal, för en oförglömlig resa!

  Room

  Hotel Encounter Nepal eller liknande

  • Hotel
  • Katmandu, Nepal
  Room

  Hotellet ligger i 3 km från Monkey Temple (Syambhunath stupan) och 2 km från Kathmandu Durbar Square. Som gäst här får du tillgång till gratis Wi-Fi, en härlig grillrestaurang med lokala rätter samt en vacker trädgård. De luftkonditionerade rummen har platt-TV, sittdel och eget badrum med hårtork och badrock.

  Läs mer
Valbara utflykter under resan

 • Matlagningsklass: Lär dig hur man lagar mat på nepalesisk manér, ta med dig matkunskaperna hem och imponera grannarna. Framförallt en spännande matupplevelse!
 • Flygtur över Himalaya: Sväva i ett litet klassiskt flygplan över bergen, precis som på film. Under den häpnadsväckande flygningen får du förmodligen världens bästa vy över den mytomspunna bergskedjan.
 • Inrikesflyg: Du har möjlighet att boka inrikesflyg från Pokhara till Kathmandu, istället för bussresan. Vänligen observera att du endast kan medta 5kg handbagage samt 20kg incheckat bagage.
Helpension

Du njuter av helpension (frukost, lunch & middag) i 3 nätter under vistelsen på hotellet i Chitwan.

Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Enkelrum: Max 1 person per rum
Dubbelrum: Max 2 personer per rum

Ensamresande

Ensamresande bor i enkelrum

Barnrabatt

Ingen barnrabatt att tillgå

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr ej rullstolsanpassad

Mat & dryck

Frukost varje morgon

Internet

Gratis Wi-Fi på alla hotell

Transfer

Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning. Detta så att chauffören kan komma i kontakt med dig om ni inte hittar varandra vid ankomsthallen såväl som under resan mellan destinationerna (leta efter TravelBird-skylt)

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Övrig information

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Om detta inte sker inom 48 timmar tvingas vi att annullera din bokning och i detta fall gäller våra avbeställningsregler

Visum

Vänligen observera att för att besöka Nepal, behöver du ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/New-Delhi/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till

Vaccination

Om du ska resa till Nepal kan du behöva vaccinera dig mot Gula febern, Hepatit A och B. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina personuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Om du inte har fyllt i dina personuppgifter eller dina medresenärers personuppgifter inom 48 timmar efter att bokningen är slutförd, kommer din bokning att annulleras automatiskt i enlighet med våra allmänna villkor. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter