• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Hyrbil inkluderad

Roadtrip på Skottland t.o.m dec

 • Rundresa
 • 7 nätter
 • Storbritannien
5 omdömen
från 6.049 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Redan bokad 16 gånger

Skotsk elegans under en 7 dagars roadtrip! Hotell med frukost, flyg och hyrbil ingår!

Upplev Skottlands mytiska landskap bland dimmor och myrar, djupa sjöar, vilda öar och majestätiska slott. Landet välkomnar med alla sina ikoner som Loch Ness-odjuret, högkvalitativ gyllene whiskey, vackra kiltar och plädar i tartan och naturligtvis legendarisk säckpipsmusik. Från Aberdeen till Edinburgh via Inverness, Oban och Glasgow, ta en roadtrip till vildmark och prakt genom Skottland!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda, Kastrup eller Landvetter till Edinburgh
 • 7 nätters rundresa:
 • 2 nätter i Edinburgh (första och sista natten) på Haymarket Hub Hotel eller liknande
 • 2 nätter i Oban på Hotel Rowantree eller liknande
 • 1 natt i Skye på Sligachan Hotel eller liknande
 • 1 natt i Beauly på The Priory Hotel eller liknande
 • 1 natt på Fishers Hotel i Perthshire eller liknande
 • Daglig frukost
 • Hyrbil under hela vistelsen - Toyota Aygo eller liknande
 • Full försäkring för hyrbilen
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Eventuell turistskatt - betalas på plats
 • Parkeringskostnader
Tillval
 • Färjebiljetter t/r Oban - Craignure (Isle of Mull)
 • Färjebiljett (enkelväg) Mallaig - Armadale (Isle of Skye)
Skottland - mellan myter och legender

En hyrbil, den storslagna vildmarken, fem vackra städer och så du. Detta är vad som väntar dig på din resa in i hjärtat av den fantastiska naturen i Skottland. Upptäck skottarnas varma karaktär, gärna med ett glas whisky i handen så du förstår dem bättre. Och så kan du matcha mysiga middagar med friheten av en hyrbil att susa fram med i det svindlande, dramatiska landskapet...

 1. Dag 1: Edinburgh

  Välkommen till Edinburgh! Kullerstensgator, imponerande slott, gamla pubar och hjärtat av skotsk kultur står på programmet! Här i Skottlands huvudstad finns en uppsjö av fascinerande platser att besöka och Edinburgh är Storbritanniens mest besökta stad, efter London förstås.

  Några av stadens klenoder är det medeltida fortet Edinburgh Castle, 1600-talsslottet Holyrood Palace som är kunglig residens än idag och så klart den vackra kyrkan St. Giles. Både slottet och St. Giles ligger i stadens gamla delar som är listade av UNESCO som världsarv och dessutom huserar två moderna byggnader, National Museum of Scotland och det skotska parlamentet. Nationalmuseet är boplats för både en fin samling egyptiska mumier och flera av Elton John's minst lika utsmyckade scenkostymer.

  Edinburgh Airport -> Haymarket Hub Hotel 13.9 km

  Lobby - Haymarket Hub Hotel

  Haymarket Hub Hotel Edinburgh eller liknande

  • Hotel
  • Edinburgh, Storbritannien
  Lobby - Haymarket Hub Hotel

  Hotellet är charmigt beläget ungefär 15 minuter promenad från Edinburghs historiska slott med en reception som är öppen dygnet runt. Boendet är genomgående fräscht med stilren inredning, gratis Wi-Fi och ett perfekt läge att utforska staden ifrån. Från Haymarket station, som ligger intill hotellet, finns det bra kollektivförbindelser till Edinburghs centrum.

  Läs mer
 2. Dag 2: Stirling, Loch Lomond & Oban

  Nästa morgon fortsätter resan mot nya äventyr, till exempel med ett stopp i den anrika staden Stirling. Sträckan tar inte mer än 45 minuter så var inte rädd för att ta en avstickare till Forth of Firths klara vatten. Exempelvis är den röda bron vid Queensferry en ganska speciell syn. Stirling var en gång Skottlands huvudstad, och ditt besök här bör fokusera på den medeltida stadskärnan och ett av Skottlands finaste slott, som ligger på en vulkanisk klippa där du kan njuta av en fantastisk utsikt över omgivningarna. Strax norr om Stirling finns minnesmärket Wallace Tower från 1800-talet som är en speciell syn där det siktar ut över de skotska markerna.

  Och det är inte allt, fortsätt till Loch Lomond, Storbritanniens största sjö och sedan 2002 en nationalpark, känd för sitt lugn med några av landets största insjööar och små skogspartier. Det stilla vattnet bildar en vacker kontrast till de dramatiska bergen runt om kring, i synnerhet i skymningen. Sista sträckan för dagen blir att at sig till Oban på Skottlands västkust, där ni spenderar natten.

  Haymarket Hub Hotel -> Hotel Rowantree Oban 192.9 km

  Chambre

  Hotel Rowantree eller liknande

  • Hotel
  • Oban, Storbritannien
  Chambre

  På huvudgatan i Oban, bara 200 meter från vattnet kommer detta moderna hotell glädja dig med varm gästfrihet och härliga utrymmen. Du kan njuta av utsökt grillat kött från husets restaurang, för att inte nämna den fullständiga skotsk frukost som serveras varje morgon! Du bor i ett ljust, luftigt dubbelrum utrustat med en TV, gratis Wi-Fi och ett badrum med badkar och dusch.

  Läs mer
 3. Dag 3: Oban & Isle of Mull

  Ta vägen västerut till det pittoreska samhället Oban som välkomnar en mängd turister varje år. Stadens kärna växte upp kring ett whiskey-destilleri som öppnades 1794, är ett av Skottlands minsta och är i produktion än idag.

  Tips på spännande dagsutflykt: VI rekommenderar ett besök till Isle of Mull! Från Obans hamn går färjan över till ön (obs: färjebiljett ingår ej i erbjudandet men går att välja till i bokningen). Isle of Mull har också tre små slott varav Duart Castle på ön nordöstra hörn kan vara värt ett besök. Det var en gång säte för MacLean-klanen och här har filmen Entrapment från 1999 spelats in, med Sean Connery som själv har MacLean-rötter på sin mors sida. Slottet blickar vackert ut över vattnet och fram till den 18 oktober går det även att besöka slottet, dess trädgård och klan-museum.

  Chambre

  Hotel Rowantree eller liknande

  • Hotel
  • Oban, Storbritannien
  Chambre

  På huvudgatan i Oban, bara 200 meter från vattnet kommer detta moderna hotell glädja dig med varm gästfrihet och härliga utrymmen. Du kan njuta av utsökt grillat kött från husets restaurang, för att inte nämna den fullständiga skotsk frukost som serveras varje morgon! Du bor i ett ljust, luftigt dubbelrum utrustat med en TV, gratis Wi-Fi och ett badrum med badkar och dusch.

  Läs mer
 4. Dag 4: Fort William & ön Skye

  Idag bär det av norrut till dramatiskt vackra Glen Coe. Glen är ett skotskt ord för en djup dal i höglandet och just denna är känd för sina spektakulära bergsformationer och den tragiska massakern på MacDonald-klanen på 1600-talet. Här finns det lilla samhället Glencoe som lämpar sig för kaffe-stopp och något att mumsa på.

  Fortsätt sedan norrut till Mallaig där du kan välja att korsa en bro som förbinder Kyle of Lochalsh till ön Skye eller ta färjan direkt från Mallaig (obs: färjebiljett ingår ej i erbjudandet men kan läggas till i bokningen). Detta är den största ön i Hebriderna som bjuder på ett naturligt sceneri du sent skall glömma! Detta är Skottland personifierat: Gaeliska talas fortfarande av en relativt stor del av befolkningen, landskapet har varit föremål för en rad filminspelningar och inspirerat både författare och konstnärer och ön har styrts bland annat av ikoniska klanen MacLeod vars gamla säte Dunvegan Castle finns kvar. Området styrtes under århundraden av vikingar vilket folk här firar och klanen MacLeod hävdar stolt vikingablod och du får tillbringa en natt på den atmosfäriska vikinga-ön!

  Hotel Rowantree Oban -> Sligachan Hotel 229.8 km

  Hotel Sligachan eller liknande

  • Hotel
  • Skottland, Storbritannien

  Detta vackra hotell förenar komfort och familjär gästfrihet och har ett utmärkt läge mitt på Skye Island för att utforska omgivningarna. Här finns bar och restaurang till förfogande och en grön trädgård. Det är en anrik byggnad från 1800-talet där du kan se fram emot att mysa framför öppna spisen på kvällen och samtidigt njuta av moderna renoverade rum med gratis Wi-Fi.

  Läs mer
 5. Dag 5: Eilean Donan Castle & Loch Ness

  Förbered dig för mötet med Skottlands största legend! Börja med att köra österut till landets mest namnkunniga slott Eilean Donan Castle. Detta ikoniska slott har figurerat i en mängd filmer och tv-serier och ligger strax utanför det lilla samhället Dornie.

  Vidare på vägen mot Inverness, kommer du att stanna vid Urquhart Castle, en slottsruin vackert beläget vid stranden av Loch Ness. Här vilar en sagolik atmosfär och du kommer förstå var legenden om Loch Ness-odjuret kommer ifrån. Den som vill kan även ta en kryssning på den berömda sjön och kom ihåg att ladda mobilen så att du kan fota Nessie ifall hon skulle dyka upp för en snabb presskonferens. Ingenting är ju omöjligt.

  Efter att han besökt Nessies hemvist bär färden vidare till Inverness där du tillbringar natten och kanske drömmer om odjuret.

  Sligachan Hotel -> Hotel Priory Beauly 151.8 km

  Chambre

  Hotel Priory Beauly eller liknande

  • Hotel
  • Beauly, Storbritannien
  Chambre

  Välkommen till en charmig fastighet i hjärtat av pittoreska Beauly som är en perfekt bas för att utforska omgivningarna. Man sätter högt värde på sina gäster och ger gärna information om vad som bjuds i trakten. Här behöver du inte stressa, frukosten serveras hela morgonen och du har sen utchecking. Du bor i ett trevligt rum består av kabel-TV, WiFi-anslutning, och ett badrum med hörnbadkar att mysa i.

  Läs mer
 6. Dag 6: Inverness

  Välkommen till Inverness, porten till Högländerna. Denna charmiga skotska stad är innehåller många traditionella pubar, museer som t.ex Titanic Inverness Maritime Museum och ett imponerande slott. En Walking Tour i staden är att rekommendera och ger skön omväxling från bilkörandet, efter det hoppa i bilen och ta vägen söderut genom staden Aviemore i hjärtat av Cairngorms nationalpark, som omfattar en rad hisnande berg!

  Sedan når vi det lilla samhället Pitlochry i regionen Perthshire som också är värt ett besök, om så bara för sin viktorianska arkitektur och besöktes faktiskt av drottning Victoria år 1842. Här finns en 310 meter lång fisktrappa med besökscenter där man kan se lax simma uppför trappan genom ett fönster. Efter denna händelserika dag kan du lugnt checka in på nästa hotell här!

  Hotel Priory Beauly -> Fishers Hotel Pitlochry 158.0 km

  Chambre

  Hotel Fishers Pitlochry eller liknande

  • Hotel
  • Pitlochry, Storbritannien
  Chambre

  Det är omöjligt att bli uttråkad på detta hotell där konserter, temakvällar och spelkvällar äger rum och det finns bar och restaurang. En mer familjär känsla får man leta efter. Här finns restaurang och med både bar och café kan du välja var du vill släcka törsten! Du bor i dubbelrum med utsikt över trädgården eller det omgivande landskapet. De rymliga rummen har TV naturligtvis och gratis Wi-Fi.

  Läs mer
 7. Dag 7: St. Andrews

  Sista etappen av denna roadtrip genom den skotska landet: St Andrews! Staden är vida känd som golfens födelseort och sporten har praktiserats här ända sedan 1400-talet! Stadens mest kända landmärke är naturligtvis St. Andrew's Cathedral som med sin vackra ruin en gång var Skottlands högsta byggnad. Man beräknar att tornet var 119 meter högt och än idag är det en imponerande syn.

  När det så är dags att styra kosan åter mot Edinburgh rekommenderas att köra längs kusten genom fiskebyarna Elie och Pittenweem och ta Forth Bridge med utsikt över "Black River" (Firth of Forth). Tillbaks i Edinburgh framåt kvällen kan du checka in och njuta av alla minnen du samlat på dig under resan.

  Fishers Hotel Pitlochry -> Haymarket Hub Hotel 110.8 km

  Lobby - Haymarket Hub Hotel

  Haymarket Hub Hotel Edinburgh eller liknande

  • Hotel
  • Edinburgh, Storbritannien
  Lobby - Haymarket Hub Hotel

  Hotellet är charmigt beläget ungefär 15 minuter promenad från Edinburghs historiska slott med en reception som är öppen dygnet runt. Boendet är genomgående fräscht med stilren inredning, gratis Wi-Fi och ett perfekt läge att utforska staden ifrån. Från Haymarket station, som ligger intill hotellet, finns det bra kollektivförbindelser till Edinburghs centrum.

  Läs mer
 8. Dag 8: Från Edinburgh hemåt

  Du har avslöjat många av detta mytiska lands legender under din resa, men nu är det dags att lämna de vackra gröna landskapen, alla får på myrarna och Skottlands stolta, väderbitna slott. När du så sitter på planet hemåt kan du med gott samvete säga att du verkligen upplevt Skottland och dess häpnadsväckande vyer. Ett kalejdoskop av minnen i den skotska naturens färger...

  Haymarket Hub Hotel -> Edinburgh Airport 13.6 km

Hyrbil inkluderat

Njut av friheten att köra runt själv med hyrbil. Vi väljer rätt storlek på bilen och ser till att upphämtningen ansluter sig smidigt till ditt flyg.

 • Självriskförsäkring
 • Fria mil
Läs mer

Viktig information

 • Du har en Opel Corsa, Vauxhall Corsa eller liknande beroende på storleken på ditt resesällskap.
 • Huvudföraren måste inneha ett kreditkort utfärdat i dennes namn med tillräcklig kredit för att reservera depositionen på max 2500 €. Beloppet kan variera och beror på typ av bil.
 • Huvudföraren måste ha ett giltigt körkort med minst 2 års körerfarenhet.
Se alla villkor
Välj ett avresesdatum
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person

Rumskapacitet

Max 2 vuxna

Enkeltillägg

Ensamresenärer betalar endast för en flygbiljett men för hela hotellpaketet

Internet

Wi-Fi finns på hotellen med varierande kostnad på ca £5 per dygn

Parkering

Parkering finns i närheten till hotellen med varierande kostnad på ca £15,00 per dygn

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr ej rullstolsanpassad

Mat & Dryck

Daglig frukost ingår

Färjebiljetter

Om du väljer att lägga till färjebiljetter i din bokning kommer du att få exakt tid för avgång tillsammans med din hotellinfo som skickas via e-post efter slutförd bokning

Hyrbil

Observera att den person som bokar resan även kommer att stå som huvudförare av hyrbilen. Extrakostnader tillkommer för att lägga till/byta förare i efterhand

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Övrig information

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Om detta inte sker inom 48 timmar tvingas vi att annullera din bokning och i detta fall gäller våra avbeställningsregler

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina personuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Om du inte har fyllt i dina personuppgifter eller dina medresenärers personuppgifter inom 48 timmar efter att bokningen är slutförd, kommer din bokning att annulleras automatiskt i enlighet med våra allmänna villkor

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter