Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Kombinera stad & strand i Marocko

 • Rundresa
 • Marocko
från 6.259 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Marrakech & stranden i Essaouira! Med 7 nätter i traditionell riad inkl. frukost, en middag samt 2 utflykter får du en komplett Marocko-upplevelse!

När du går genom de smala gatorna i Medina, Marrakechs gamla centrum, kommer du snart upptäcka solglimrande, förtrollande platser som storslagna moskéer och historiska palats. Vackert beläget vid foten av Atlasbergen bjuder den marockanska kungliga staden in till upptäcktsfärd. När du har besökt Koutoubiamoskén, några av stadens 18 souks och den imponerande trädgården Jardin Majorelle är det dags att koppla av - i kuststaden Essaouira! Här kan du slappna av på stranden, besöka den gamla fästningen och festa på färsk fisk. Är du redo att upptäcka Marockos skatter?

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda eller Kastrup till Marrakech
 • All transfer (t/r från flygplatsen till hotellet samt t/r från Marrakech till Essaouira)
 • 4 nätter på Riad Dar Ikalimo eller liknande i Marrakech (första 3 nätterna och sista natten)
 • 3 nätter på Riad Raoud Rayhane eller liknande i Essaouira
 • Daglig frukost
 • 1 stadstur med guide i Marrakech (halvdag, dag 2)
 • 1 stadstur med guide i Essaouira (halvdag, dag 5)
Från Marrakech till Essaouira

Marrakech som stad ger besökare intrycket av att befinna sig i en saga! Strosa längs höjdpunkterna i "den röda staden" som kallas så för sina många historiska byggnader i röd sandsten. Genom de smala gatorna når du torget Djemaa el Fna, där du välkomnas, ja omfamnas, av dofter, färger och musik - ett skådespel som du inte vill missa! Slå dig sedan ned på ett te-rum och njut av klassiskt marockanskt te med färsk mynta. Efter några dagar i Marrakech är det dags för avkopplande strandliv: du följer handelsrutten till hamnstaden Essaouira, som ligger på landets västra kust.

Resplan

Dag 1 - 3: Magiska Marrakech

Resan startar i Marrakech, en av Marockos fyra kungliga städer som en gång var huvudstad för Almoravidernas emirat som sträckte sig från Senegal till centrala Spanien. Börja med ett besök till Medina, den gamla staden, inte utan anledning med på UNESCO;s världsarvslista. Medinas charm lämnar i... Läs mer

Riad Dar Ikalimo  eller liknande

Dag 4 - 6: Strandliv i Essaouira

Idag går färden till kuststaden Essaouira. Denna stad har ett charmigt karakteristiskt utseende med sina distinkta vita hus med blå motiv som står i kontrast till röda Marrakech och snarare påminner om den grekiska övärlden. Besök hamnen, upptäck hur argan-olja produceras från argan-trädens fr... Läs mer

Raoud Rayhane  eller liknande

Dag 7 & 8: Åter till Marrakech

Innan du reser hem på dag 8, har du fortfarande tid att spendera i Marrakech. Vandra åter genom labyrinten av souks och botanisera bland de många stånden med vackra hantverk. Vem vet, kanske finner du den perfekta souveniren att ta med hem? Besök också Menara Gardens, de Saadiska gravarna som ... Läs mer

Riad Dar Ikalimo
calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Turistskatt:
 • 20 dirhams (ca 18 kr) per person, per dag på Riad Dar Ikalimo i Marrakech som betalas på plats
 • 25 dirhams (ca 22 kr) per person, per dag på Riad Raoud Rayhane i Essaouira som betalas på plats
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Min 3 personer och max 3 personer - Trippelrum
Min 2 personer och max 2 vuxna och 1 barn upp till 11 år - Dubbelrum

Barnrabatt

Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Ensamresande

Betalar för hela hotellpaketet (betalar endast för en flygbiljett vid inkluderat flyg)

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Marocko, behöver du vanligtvis inget visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Rabat/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Passregler

Passet måste vara giltigt 6 månader efter hemresedatumet.

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Wellness

Riad Raoud Rayhane har hammam (traditionell ångbastu)

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats
Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter