• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Spännande safariupplevelse i Kenya

 • Rundresa
 • 11 eller 12 nätter
 • Kenya
4 omdömen
från 21.909 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Redan bokad 10 gånger

Upplev Kenyas makalösa stränder, natur och djurliv under 10 nätters resa på olika hotell/lodge med pool, olika måltider och 5 safariutflykter.

Har du alltid drömt om att se elefanter och giraffer ståtliga vandra över savannen? Kan du inte tänka dig något vackrare än att övernatta i en lodge mitt i en nationalpark med utsikt över Kilimanjaro? Då är detta med stor sannolikhet din drömresa! Mångsidiga Kenya är känt för sina fantastiska landskap och sällsynta vilda djur. För att uppleva landets enastående djur- och växtliv får du uppleva inget mindre än fem safariutflykter samtidigt som du övernattar på fina safarilodge med pool. Din rundresa avslutas med stil på 5-stjärnigt resort vid Mombasas paradislika sandstrand. Helt klart en resa som ger minnen för livet!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg från Stockholm Arlanda, Köpenhamn, Göteborg till Nairobi och från Mombasa till Stockholm Arlanda, Köpenhamn, Göteborg
 • 1 natt på Crown Plaza Nairobi inkl. frukost
 • 1 natt på Kibo Safari Camp inkl. helpension
 • 1 natt på Voyager Ziwani Camp inkl. helpension
 • 1 natt på Voi Safari Lodge inkl. helpension
 • 6 nätter på Amani Tiwi Beach Resort inkl. halvpension
 • 5 safariutflykter (inkl. alla inträdesavgifter för Amboseli, Tsavo West och Tsavo East)
 • Engelsktalande chaufför/guide
 • 1 liter mineralvatten per person per dag under safaridagarna
Enastående Kenya

Djurälskare vet säkert redan att Kenya är en av de bästa länderna för safari! Detta östafrikanska land är smockfullt av fantastiska naturområden, alla med sin unika prägel och olika djurarter. Under denna enastående rundresa åker du på äventyr till både Amboseli National Park och till Tsavo National Park, som är indelat i East- och West-områden. Båda naturparkerna är absolut värda ett besök och därför får du uppleva inget mindre än 5 safariutflykter under din resa!

Du åker med en minibuss över de ståtliga savannerna, gröna dalarna och karga landskapen. Under dessa safariutflykter har du även chans att få se The Big Five: lejon, elefant, buffel, leopard och noshörning. Håll även ögonen öppna för giraffer, zebror, babianer och impala-antiloper bland andra.

Förutom en fängslande vildmark är Kenya även hem för paradisiska kustområden med gnistrande vita sandstränder och den azurblåa Indiska oceanen. Här kan du snorkla, koppla av med en bok eller utforska stadslivet i Mombasa. Kort sagt: den perfekta balansen mellan safari och strand hittar du i Kenya!

Resplan

Natt 1: Nairobi

Se till att ladda batterierna under nattflyget så att du är redo för ditt afrikanska äventyr som börjar redan första dagen! Efter att du landat på Nairobi flygplats runt 4-tiden på morgonen möter du din chaufför/guide i ankomsthallen och körs till ditt första hotell där du kan vila lite och ka... Läs mer

Crowne Plaza Nairobi

Natt 2: Amboseli National Park

Resan till Amboseli National Park tar ca 4 timmar vilket inte alls är så illa. Detta är ett utmärkt sätt att njuta av Kenyas vackra landskap! Kring lunch anländer ni till parken och njuter först av lite fritid. Kl. 16:00 är det dags för din första safari i en av Kenyas populäraste parker!

... Läs mer
Kibo Safari Camp

Natt 3: Tsavo West National Park

Idag kl. 8:00 bär det av mot nästa safariäventyr: Tsavo National Park! Detta är en den största och äldsta nationalparken i Kenya och idag börjar du med ett besök till Tsavo West. Resan hit tar ca 3,5 timmar och ni anländer till parken kring lunchtid. Kl. 15:30, efter lite fritid, åker ni iväg... Läs mer

Voyager Ziwani Tented Camp

Natt 4: Tsavo East National Park

Du kanske tror att du redan har sett det mesta, men idag väntar ännu ett enastående naturäventyr på dig! Dagen börjar redan kl. 6:30 med en safaritur så att du ska kunna se så många djur som möjligt. Efter turen är det dags för frukost och sedan fortsätter resan österut mot Tsavo East.

<... Läs mer
Voi Safari Lodge

Natt 5 - 10: Mombasa

Att vakna upp mitt på savannen... det är sannerligen en oförglömlig upplevelse! Idag åker du på din sista safari i morgonkvisten (kl. 6:30) och återvänder sedan till frukostbordet på ditt boende. Efter en god frukost är det dags att åka mot resans sista destination: Mombasa. Under de kommande ... Läs mer

Amani Tiwi Beach Resort

Natt 11: Kappsäcken full av minnen

Efter många äventyrliga safariutflykter och några avkopplande dagar på stranden har denna vackra rundresa nått sitt slut. På dag 11 är det dags att åka till flygplatsen i Mombasa och kliva ombord på flyget hem.

Läs mer
Valfri utflykt: besök en massajby

Har du alltid velat lära dig mer om den fascinerande massajkulturen? Då rekommenderar vi denna utflykten där du besöker en massajstam ute på savannen. Vid ankomst välkomnas du av byns hövding samt av unga Morani-krigare och kvinnor som sjunger traditionella sånger - om du vill kan du också gå med i dansen! Du får även höra mer om massajernas traditioner och kultur, och kan promenera runt i byn, ta bilder och handla hantverk om du önskar.

Utflykten äger rum dag 2, börjar vid lunch och varar ca 2 timmar.

calendar illustration
Se priser och tillgänglighet för detta erbjudande
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Visumkostnader
 • Dricks
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

Kombinationen av resor som erbjuds är ett paket i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför kommer du att dra nytta av alla EU-rättigheter som gäller för paket. TravelBird B.V. är fullt ansvariga för att paketet fungerar som en helhet. TravelBirds resevillkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 i de kompletterande resevillkoren för våra avbokningsregler. I enlighet med lagen har TravelBird B.V. dessutom skydd för att återbetala dig, där transport ingår i paketet, för att säkerställa din återkomst hem vid insolvens. Mer information om nyckelrättigheter enligt Directive (EU) 2015/2302 finns i bilaga I del A.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 3 vuxna och 1 spädbarn upp till 1 år - Dubbelrum
Max 1 vuxen och 1 spädbarn upp till 1 år - Enkelrum

Barnrabatt

Barnrabatt gäller endast vid minst 2 fullt betalande personer:
Barn 0-1 år: Bor gratis
Barn 2-12 år: får 40% rabatt per natt
Spädbarn 0-1 år får rabatt på flygbiljetten men får inte ta upp ett säte eller checka in bagage

Ensamresande

Inget enkeltillägg

Transfer

Din engelsktalande chaufför/guide väntar på dig med en skylt med ditt namn i ankomsthallen på Jomo Kenyatta Airport i Nairobi. Chauffören tar hand om alla dina transfers från dag 1 till 5 samt på dag 11

Transfern är privat (max 6 personer per transfer)

Safari

Minibussarna som du åker med under safariturerna har ett tak som kan öppnas så att du har bättre möjligheter att ta bilder. De har även en kylväska, kikare och böcker om Kenyas djur- och växtliv

Visumkrav

Vänligen observera att för att besöka Kenya behöver du ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Nairobi/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till.

Passregler

Observera att ditt pass måste vara giltigt minst 6 månader från den dag du anländer till Kenya

Vaccinationskrav

Vaccination requirements: Om du ska resa till Kenya rekommenderas det att vaccinera dig mot Gula febern, Hepatit A och B samt eventuellt malaria. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/.

Flygtider

Observera att flyg kan komma att ändras, bli försenade eller ställas in av flygbolaget och att flygtider är preliminära. Glöm inte att kontrollera aktuella flygtider före avgång på flygbolagets eller flygplatsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om viktig information.

Resedokument

Resehandlingar skickas till dig senast 5 dagar före avgång

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter