• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Naturupplevelser & äventyr i södra Kina

 • Rundresa
 • 13 nätter
 • Kina
från 20.659 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer

Rundresa i Yunnanprovinsen inkl. 12 nätter på 5 olika hotell, frukost, 3 utflykter (möjlighet att välja till fler), engelsktalande guide, alla transfers på plats, 2 inrikesflyg, 2 tågresor samt flyg t/r från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg.

I södra Kina, där städer är döpta efter blommor och bergen döpta efter djur, väntar förgyllda tempel, glittrande sjöar och buddha-statyer uthuggna ur klippor. Denna rundresa tar dig genom Yunnanprovinsens bergsområden, risfält och regnskog. Se fram emot makalösa naturupplevelser och kulturella skatter som Songzanlinklostret och De tre pagodorna i Dali. Läs hela resplanen nedan!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda, Landvetter eller Kastrup till Chengdu + 1-2 nätter på planet beroende på avresedag
 • 11 nätter på 5 olika hotell (se resplan längre ner)
 • 1 natt i 4-bäddshytt på tåg mellan Kunming och Dali
 • Frukost på alla hotell
 • 3 utflykter med engelsktalande guide: stadstur i Chengdu (dag 2), rundtur i Dali och De tre pagodorna (Dag 5), besök på Songzanlinklostret och Shangri-Las gamla stad (Dag 11)
 • All transfer på plats
 • Inrikesflyg från Chengdu (CTU) till Kunming (KMG) och från Shangri-La (DIG) till Chengdu (CTU)
 • Tågresa från Dali till Lijiang
Tillval
 • Jättebuddhan i Leshan
 • Stenskogen i Kunming
 • Sjötur i Lashi
 • Jade Dragon Snow Mountain
 1. Dag 1 & 2: Hibiskusstaden Chengdu

  Du har precis klivit av planet på Chengdus flygplats i Sichuan-provinsen. Här blir du mött av din chaufför som kör dig till resans första hotell. Eftermiddagen och kvällen har inga specifika aktiviteter inplanerade.

  Resans andra dag börjar med en tre timmar lång stadsvandring i Chengdu, "Hibiskusstaden". Din engelsktalande guide hämtar dig på hotellet efter frukost för att ta dig till den gamla stadsdelen Jinli Street, med arkitektur som går tillbaka ända till Qin dynastien (221-206 f.Kr.). Gågatan var den livligaste affärsgatan under Shuriket på 200-talet, tack vare tillverkning och försäljning av det speciella tyget baldachine. Ni fortsätter sedan till det vackra templet Wuhou, byggt på 500-talet av han som kallas "Kinas genom tiderna mest framstående begåvning", Zhuge Liang., som öppnades för allmänheten 2004.

  Utflykt: Det är möjligt att boka till en utflykt till Jättebuddhan i Leshan under dag två: 130 km söder om Chengdu tornar ett av buddhismens mästerverk, UNESCO-världsarvet Jättebuddhan i Leshan upp sig. Buddhan byggdes under 1800-talet och 71 meter hög jätte inhuggen i Mount Lingyun. Den majestätiska buddhan utstrålar lugn och stillhet, och är ett perfekt tillfälle för minnesvärda foton.
  Innehåll: Transport, engelsktalande guide, entré och lunch.
  Tid: 5-6 timmar.

  Skytel Hotel

  Skytel Hotel Chengdu eller liknande

  • Hotel
  • Chengdu, Kina
  Skytel Hotel

  Detta moderna hotell på 16000 m2 ligger 45 minuters bussresa från Chengdus flygplats (beroende på trafiken) och 15 minuters resa från några av Chengduns huvudattraktioner, såsom Jilin Street och Wuhou-templet.

  Rum: Dubbelrummen har TV, luftkonditionering, minibar, minikylskåp och badrum med hårtork och badkläder.

  Läs mer
 2. Dag 3 & 4: Vårstaden Kunming

  Efter frukost på resan tredje dag hämtas du upp av transferbussen för att köras till Chengduns flygplats och ta flyget till Kunming i Yunnan (ca 1,5 timmar). På Kunmings flygplats väntar en ny chaufför som kör dig till resans andra hotell. Kunming är huvudstad i Yunnanprovinsen och beläget på en platau 1800 meter över havet vid sjön Dian. Läget uppe på platån ger området ett milt och behagligt klimat året runt, vilket gett staden sitt smeknamn Vårstaden.

  Utflykt: Välj till en utflykt till den 80 hektar stora kalkstensskogen Stone Forest, eller Shilin som den också kallas. Stenskogen 120 km från Kunming består av naturligt skapade kalkstensformationer som reser sig upp mot himmelen.
  Innehåll: Transport till Stone Forest (ej inne i skogen), engelsktalande guide, entré.
  Tid: 7 timmar.

  På kvällen kliver ni ombord på ett nattåg som ska ta er till Dali. Ni har del i 4-bäddskupé och tåget avgår från Kumning kl. 23:15 och tar ca 8 timmar. Tåget har en restaurangvagn.

  Yunman Hotel Kunming Donghua Branch

  Yunman Hotel Kunming Donghua Branch eller liknande

  • Hotel
  • Kunming, Kina
  Yunman Hotel Kunming Donghua Branch

  Hotellet ligger i Guandusistriktet ca 2,6 km från sevärdheter som Jadetuppen och Den gyllene hästen, 500 meter från en busshållplats och flera restauranger.

  Rum: Dubbelrummen har gratis Wi-Fi, TV, luftkonditionering, vattenkokare samt eget badrum med dusch och toalett.

  Läs mer
 3. Dag 5 & 6: Antika staden Dali

  Efter en natt på tåget vaknar du upp i Dali, en historisk stad vid sjön Erhai. Transfern hämtar upp er på tågstationen och tar med er på en guidad stadstur med avstamp i Dalis gamla stadsdel. Er engelsktalande guide tar er runt i det som tidigare var huvudstad i kungariket Nanzhao innan turen går vidare till tempelkomplexet De tre pagodorna, som är Dalis berömda landmärke.

  Resans sjätte dag kan du utforska Dalis vackra stadskärna på egen hand. Här bor 25 etniska minoriteter, vilket ger staden en helt unik kulturell karaktär med sprudlande mångfald och massor att se. Dali är även känd för sin marmortillverkning, som till stor del används till konstverk.

  Landscape Hotel Dali

  Landscape Hotel eller liknande

  • Hotel
  • Dali, Kina
  Landscape Hotel Dali

  Detta traditionella hotell ligger i ett livligt område med direkt närhet till restauranger och nöjen. Tempelkomplexet De tre pagodorna ligger 2,5 km bort och det är enkelt att utforska staden från hotellet.

  Rum: Dubbelrummen har gratis Wi-Fi, TV, minikylskåp, luftkonditionering och eget badrum med dusch och toalett.

  Läs mer
 4. Dag 7 - 9: Sagolika Lijiang

  Den sjunde dagen går resan vidare mot Lijiang. Efter frukost på hotellet körs ni till Dalis tågstation för att starta en rofylld tågresa genom Kinas gudomliga landskap. Ni är framme i Lijiang runt kl. 12:30 då er chaufför tar er till resan nästa hotell för incheckning - nu är det dags att utforska en liten bit av paradiset!

  Lijiang ligger på 2400 meters höjd och namnet betyder "den vackra staden vid floden" vilket syftar till Yangtze Kiang-floden, även kallad "den blå floden", som flyter intill. Liljiang beskrivs av många som sagolik eftersom luften är så ren och himmelen så blå.

  Dag åtta och nio är ni fria att utforska området på egen hand, eller så kan ni boka till följande utflykter.

  Utflykter: Lägg till en tur till Lake Lashi under resans åttonde dag. Lake Lashi är en naturligt fristad för över 70 fågelarter, bland annat de utrotningshotade arterna svart stork och svarthalsad kran. Under utflykten ingår även en relativt lång cykeltur med paus i den traditionella byn Naxi. Cykelturen fortsätter sedan till det buddhistiska templet Zhiyun och sedan vidare till foten av berget där lunch tillsammans med en Naxifamilj väntar. Efter lunch har ni tid att utforska området på egen hand innan bussen tar er tillbak till Lijiang.
  Innehåll: Transport, engelsktalande guide, cykel och lunch.
  Tid: 7 timmar.

  Lägg till en utflykt till Jade Dragon Snow Mountain under dag nio. Detta bergsmassiv är är en skattkista av häftiga naturupplevelser och hem till ett stort antal unika växt- och djurarter, varav 30 utrotningshotade.
  Innehåll: Transport, engelsktalande guide, entré, linbana upp.
  Tid: 6 timmar.

  Lijiang Hotel

  Lijiang Sheepherder Hotel eller liknande

  • Hotel
  • Lijiang, Kina
  Lijiang Hotel

  Hotellet ligger i närheten av många restauranger och butiker, samt nära en busshållplats. Det finns gratis Wi-Fi, restaurang och trädgård.

  Rum. Dubbelrummen har TV, vattenkokare och eget badrum med hårtork, tofflor, morgonrock och kompletterande produkter.

  Läs mer
 5. Dag 10 & 11: Shangri-La

  Efter frukost plockas ni upp för att köra vidare till Shangri-La på 3200 meters höjd. Shangri-La kallades förut för Zhongdian, men döptes om 2001 efter den brittiske författaren James Hiltons roman Lost Horizon (1933), som beskriver ett himmelskt paradis på gränsen till Tibet.

  Resans elfte dag besöker ni ett 300 år gammalt tibetanskt kloster som är hem till hundratals munkar, och är det tredje största munkklostret utanför Tibet. Den imponerande klosterbyggnaden grundades under den femte Dalai Lama och ni kommer guidas runt bland de antika byggnaderna.

  E-Outfitting Boutique Hotel

  E-outfitting Boutique Hotel eller liknande

  • Hotel
  • Deqen, Kina
  E-Outfitting Boutique Hotel

  Hotellet ligger i södra Shangri-La, ca 6 km från Songzanlinklostret och 5 minuters promenad från Dafotemplet och Turtle Mountain Provincial Park. Det finns gratis WI-Fi och bar.

  Rum: Dubbelrummen är utrustade med luftkonditionering, vattenkokare, soffa, strykjärn och eget badrum med kompletterande produkter och hårtork.

  Läs mer
 6. Dag 12 & 13: Åter till Chengdu

  Resan tolfte dag hämtas ni upp av chauffören för att köras till Shangri-Las flygplats. Här tar ni flyget tillbaka till Chengdu för att spendera er sista natt där. Njut av en sista shoppingrunda, posta de sista vykorten och gör er redo för flyget hem.

  Dag tretton hämtas ni upp på hotellet och körs till Chengdus flygplats där ni kliver på flyget tillbaka hem!

  Skytel Hotel

  Skytel Hotel Chengdu eller liknande

  • Hotel
  • Chengdu, Kina
  Skytel Hotel

  Detta moderna hotell på 16000 m2 ligger 45 minuters bussresa från Chengdus flygplats (beroende på trafiken) och 15 minuters resa från några av Chengduns huvudattraktioner, såsom Jilin Street och Wuhou-templet.

  Rum: Dubbelrummen har TV, luftkonditionering, minibar, minikylskåp och badrum med hårtork och badkläder.

  Läs mer
Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Dricks till chaufför och guide
 • Lunch och middag
 • Visum till Kina (ca 1700 kr p.p.)
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Minst 2 och max 4 personer

Reser ni i större sällskap är det möjligt att boka flera rum

Barnrabatt

Gäller vid 2 fullt betalande gäster per rum:
Barn under 2 år får 100% rabatt på hotellpaketet och betalar spädbarnsbiljett på flyget
Barn 2-14 år får 50% rabatt på hotellpaketet och betalar fullt pris på flyget
Barn från 15 år räknas som vuxna och betalar fullt pris

Ensamresande

Ensamresenärer betalar endast för en flygbiljett men för hela hotellpaketet

Internet

Gratis Wi-Fi på hotellen

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna på resan

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr inte rullstolsanapssat

Mat & dryck

Hotellen har restaurang och/eller bar

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats
Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessen

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina passuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Notera att de passuppgifter ni uppger vid bokningstillfället måste vara giltigt vid både av- och hemresa. Vi ansvarar inte för ansökan om visum eller liknande

Pass

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet

Visum

Vänligen observera att för att besöka Kina, kan du behöva ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Peking/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till

Vaccination

Om du ska resa till Kina kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A och B. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/

Reseinformation

Du reser i en grupp på minst 1 och max 35 personer
Notera även att resrutten och/eller utflykter kan komma att ändras på grund av orsaker TravelBird inte rår över

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter