• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Taxi ingår

Bologna - en oupptäckt romersk pärla

Cityresor 3, 4 eller 5 nätter Bologna

pris per person från 4.059 kr
baserat på 2 personer

Bo 3, 4 eller 5 nätter på Hotel Millenn i Bolognas historiska stadskärna inkl. frukost, flyg och privat transfer mellan flygplats och hotell.

Välkommen till bolognesens hemstad i norra Italien. Bologna, eller "la grassa" som staden också kallas, har en lång kulinarisk tradition som präglar kulturen, och gatorna är kantade av trattorior, caféer, delikatessbutiker och panetterior. Det är en av Italiens äldsta städer med tydliga inslag från romartiden, renässansen och barocken, med en historiska stadskärna som väntar på att bli upptäckt av dig - testa bolognametoden!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Kastrup till Bologna
 • Transfer t/r mellan flygplats och hotell
 • 3, 4 eller 5 nätter på Millenn Hotel
 • Frukost
Kultur i en historisk pärla

Bolognas historia sträcker sig ända till 600 f.Kr och etruskerna. Det var en av Italiens rikaste städer under romartiden och har Europas äldsta universitet. Idag har Bologna ca 380 000 invånare och en uppsjö av kulturella sevärdheter att upptäcka, såsom pampiga katedraler, vackra torg och stadsmuren från 1300-talet.

Bologna är Italiens mathuvudstad som bjuder på gastronomiska storheter. Maten är välgjord men inte speciellt dyr. Det finns en stolthet i att laga allt från grunden med lokala råvaror och det finns gott om matmarknader att besöka. Några av Bolognas kulinariska stoltheter (som du definitivt ska smaka på) är ragu (det vi kallar köttfärssås), tagliatelle, mortadella och lasagne!

Hotel Millenn

(7 recensioner)
Hotel Bologna, Italien
Hotel Millenn - façade

Beläget i en elegant byggnad nära Parco della Montagnola och endast 5 minuters promenad från Bolognas tågstation hittar du detta 3-stjärniga hotell med gratis Wi-Fi, dygnetrunt-öppen reception och frukostservering. Flera av Bolognas sevärdheter ligger inom 3 km från hotellet och det finns gott om restauranger och barer i området.

Läs mer
Hotel Millenn - chambre

Dubbelrum

3 vuxna per rum

Rummen är inredda i klassisk italiensk stil och utrustade med LCD-TV, luftkonditionering, skrivbord och eget badrum med dusch och toalett.

Sevärdheter i Bologna

 • Piazza Maggiore: Stadens hjärta som omges av flera av Bolognas sevärdheter.
 • Torre Garisenda och Torre degli Asinelli: Två torn som är själva ursymbolen för Bologna. Du kan ta de 498 trappstegen upp till toppen av Asinelli och få en fin utsikt över hela staden.
 • Basilica di San Petronio: Världens femte största kyrka från 1300-talet, där du hittar soluret, La Meridiana, som tillverkades av Cassini för att bevisa att jorden snurrar runt solen och inte tvärtom.
 • La Pinacoteca Nazionale di Bologna: I detta museum hittar du vacker och berömd konst från 1200-1800-talet, bl.a. verk av Raffaello och Carracci.
Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Eventuell turistskatt (vanligen mellan ca 10-20 kr per person och natt i Bologna, som betalas på plats)
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Incheckning

Från kl. 14:00

Utcheckning

Fram till kl. 10:00

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Max 3 personer per rum
Reser ni i större sällskap är det möjligt att boka flera rum

Ensamresande

Ensamresenärer betalar endast för en flygbiljett men för hela hotellpaketet

Barnrabatt

Gäller vid 2 fullt betalande gäster per rum:
Barn under 2 år får 100% rabatt på hotellpaketet och betalar spädbarnsbiljett på flyget
Barn från 2 år får varierande rabatt på hotellpaketet och betalar fullt pris på flyget

Internet

Gratis Wi-Fi

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Hotellet har rullstolsanpassade rum, TravelBirds kundtjänst hjälper dig gärna vid bokning

Hiss

Hotellet har hiss

Mat & dryck

Frukostservering

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats
Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!