Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Roadtrip & safari i Sydafrika

 • Rundresa
 • 9 nätter
 • Sydafrika
från 19.839 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Roadtrip, safari & naturupplevelser! 7 nätter i Sydafrika med bl.a. Krugerpark och Bela Bela, inkl. 4 safarin, boende på hotell samt lyxig camping i safaripark, olika måltider, flyg t/r från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn samt hyrbil.

Från överraskande Pretoria, via världsberömda Kruger National Park till enastående naturupplevelser och safariturer i Bela Bela! Åk iväg till fängslande Sydafrika och utforska landets skönhet i egen takt med din inkluderade hyrbil. Du får även uppleva den afrikanska vildmarken från en lyxig safaricamping där du åker på hela fyra inkluderade safariutflykter. Du kan räkna med att detta blir en roadtrip att minnas!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda, Landvetter eller Kastrup till Johannesburg (rutten innehåller mellanlandning, se tid och plats i bokningsprocessens steg 3)
 • 7 nätter på 3 olika hotell (se resplan för mer information) + 2 nätter på flyget
 • Daglig frukost (+ helpension i Bela Bela)
 • 4 safariutflykter med engelsktalande guide i Bela Bela, inklusive inträde till vilddjursreservaten
 • Hyrbil (VW Polo eller liknande)
 • Gratis parkering
Tillval
 • Heldagssafari i Krugerparken
 • Panorama Route-utflykt
 • Uppgradering av hyrbil (automatväxel, sedan)
 1. Natt 1: Pretoria

  Välkommen till Sydafrika! Du landar i Johannesburg där du hämtar upp din hyrbil innan du fortsätter resan mot Pretoria, landets administrativa centrum. Det kanske låter lite tråkigt, men här finns så mycket att se och göra! Staden är vackert belägen i en bördig dal och har många sevärdheter såsom prestigefyllda Union Buildings (se bilden), den sydafrikanska regeringens säte, och Voortrekker Monument, ett minnesmärke för boererna som emigrerade österut från den brittiska Kapkolonin under 1800-talet. Vacker natur råder det heller ingen brist på här: Pretorias gator är kantade av vackra lilafärgade jakaranda-träd och det imponerande Wonderboom-naturreservatet ligger strax norr om staden.

  Hotellet du kommer att bo på ligger ca 45km från Pretoria och i omgivningen vandrar zebror och andra djur omkring - ge dig ut på en upptäckstfärd och håll kameran redo! Se även till att få en god natts sömn så att du är redo för alla afrikanska äventyr som väntar på dig under den kommande veckan.

  Oliver Reginald Tambo International -> Zebra Country Lodge 90.0 km

  Zebra Country Lodge

  Zebra Country Lodge

  • Hotel
  • Pretoria, Sydafrika
  Zebra Country Lodge

  Välkommen till denna autentiska lodge, belägen ca 128 km från Johannesburg och ca 45 km från Pretoria. Boendet är omgivet an grönskande landskap och erbjuder en oas av lugn. I området finns olika matställen, både formella och mer avslappnande. Här finns även ställen där du kan njuta av läckra cocktails och ifall vädret tillåter organiseras även BBQs. I området finns också tre swimmingpooler, volleybollfält, utomhusschack och biljardbord. Underhållning råder det ingen brist på!

  Hotellets rum är fördelade på tre olika platser i området. Alla rum har eget badrum, TV, luftkonditionering samt kaffe-och tekokare.

  Läs mer
  • +3
 2. Natt 2 - 4: Mot natursköna Krugerpark

  På dag 2 är det dags att köra mot fascinerande afrikanska naturupplevelser. Ditt nästa stopp är den berömda Kruger National Park som anses vara en av världens mest imponerande safariupplevelser. Du kommer att bo på ett hotell ca 17 km från naturreservatet, en utmärkt utgångspunkt för att åka på en spännande safaritur! Du bestämmer själv vilken dag du åker på safari i parken, och ifall du vill ha guide eller köra i parken på egen hand (inträdesavgifter för Krugerparken ingår ej).

  I området finns även många andra unika sevärdheter. Ungefär 1,5 timmes bilfärd från ditt boende ligger naturreservatet Makobulaan ovh majestätiska Mount Sheba som båda är utmärkta mål för en spännande dagsutflykt.

  Du har även möjlighet att lägga till två valfria utflykter under din vistelse här:
  1. Dagssafari i Kruger Park i öppen bil: denna utflykten på ca 10 timmar börjar i morgonkvisten. Du blir upphämtad kl. 5:15 från boendet för att förhoppningsvis få se "The Big Five" och alla andra vackra djur som lever i parken.
  2. Panorama Route: denna utdlykten tar ca 9-10 timmar och tar dig förbi de finaste platserna i Mpumalanga. Du kan förvänta dig fantastiska utsikter över orörd natur och spektakulära vattenfall.

  Zebra Country Lodge -> Eagle's Nest Chalets 380.0 km

  Pool

  Eagles Nest Chalets

  • Hotel
  • Hazyview, Sydafrika
  Pool

  Denna semesteranläggning erbjuder olika boende i en vacker omgivning. Här finns lummiga trädgårdar och en swimmingpool. Dessutom ligger boendet nära Kruger National Park endast ca 17 km ifrån. Varje boende har eget kökspentry, TV, faciliteter för en äkta sydafrikanska BBQ (braai), eget badrum samt takfläkt.

  Läs mer
 3. Natt 5 & 6: Safari i Bela Bela

  När du trodde att Krugerparken skulle bli den absoluta safarihöjdpunkten under din resa blir det dags för ett besök till Bela Bela! Här väntar fyra safariutflykter som ingår i ditt resepaket. Du reser till staden Bela Bela, känt för sina termalbad men även för de vackra naturreservaten som omger staden. Det genuina Afrika upplever du från ett autentiskt läger mitt i naturen. Eller, du bör du nog ta det autentiska med en nypa salt eftersom du kommer att logera i ett lyxtält. På detta sätt kan du njuta av naturens skatter till fullo och samtidigt ha ett bekvämt boende att koppla av på. Här njuter du även av helpension, smidigt!

  På förmiddagen på dag 5 kör du till ditt boende och på eftermiddagen står första safarituren redan på schemat! På dag 6 får du njuta av safariutflykter både på för- och eftermiddagen och på dag 7 hinner du ännu med en sista safaritur på morgonen innan du kör tillbaka mot Zebra Country Lodge nära Pretoria på eftermiddagen.

  Eagle's Nest Chalets -> Kwafubesi Tented Safari Camp 511.6 km

  Dining

  Kwafubesi Tented Safari Camp

  • Hotel
  • Bosveld, Sydafrika
  Dining

  Denna safaricamping består av fem safaritält och ligger i det privata naturreservatet Mabula. Detta eleganta boende bjuder på boende i ett tält med elektricitet och eget badrum. Här finns även en matsal och en bar. Här kan du njuta av naturens prakt, utsikterna är minst sagt fenomenala här!

  Läs mer
 4. Natt 7: Tillbaka till Pretoria

  På dag 7 kör du som sagt tillbaka mot Pretoria efter att ha åkt på en sista safariutflykt i Bela Bela. Körtiden är ca 2 timmar och väl framme på hotellet kan du ännu en sista gång njuta av hotellets faciliteter, promenera i området och beundra zebrorna en sista gång. Efter en god natts sömn är det dags att köra tillbaka till Johannesburg, lämna tillbaka hyrbilen och gå ombord på flyget hem.

  Kwafubesi Tented Safari Camp -> Zebra Country Lodge 143.7 km

  Zebra Country Lodge

  Zebra Country Lodge

  • Hotel
  • Pretoria, Sydafrika
  Zebra Country Lodge

  Välkommen till denna autentiska lodge, belägen ca 128 km från Johannesburg och ca 45 km från Pretoria. Boendet är omgivet an grönskande landskap och erbjuder en oas av lugn. I området finns olika matställen, både formella och mer avslappnande. Här finns även ställen där du kan njuta av läckra cocktails och ifall vädret tillåter organiseras även BBQs. I området finns också tre swimmingpooler, volleybollfält, utomhusschack och biljardbord. Underhållning råder det ingen brist på!

  Hotellets rum är fördelade på tre olika platser i området. Alla rum har eget badrum, TV, luftkonditionering samt kaffe-och tekokare.

  Läs mer
  • +3
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Bensinkostnader
 • Kostnader för tidig upphämtning eller sen återlämning av hyrbilen (25 USD)
 • Inträdesavgifter till Kruger National Park
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Incheckning

Från kl. 14:00

Utcheckning

Fram till kl. 10:00

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Max 2 personer per rum

Ensamresande

Ensamresenärer betalar ett ensamresenärstillägg på hotell- och hyrbilspaketet (varierar beroende på resedatum) men endast för en flygbiljett

Barnrabatt

Ingen barnrabatt

Notera att resan inte är tillgänglig för barn under 2 år

Parkering

Gratis vid alla hotell

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr inte rullstolsanpassad

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till dag. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina passuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Notera att de passuppgifter ni uppger vid bokningstillfället måste vara giltigt vid både av- och hemresa. Vi ansvarar inte för ansökan om visum eller liknande

Pass

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet

Visum

Vänligen observera att för att besöka Sydafrika, behöver du vanligtvis inte ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Pretoria/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till

Under 18 år

Personer under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att få resa till Sydafrika (ny lag för att motverka trafficking och slavhandel). Detta ska bevisas vid tullen genom:

a) Vid resa tillsammans med båda föräldrarna/målsmän ska giltigt födelsecertifikat visas upp

b) Vid resa med en förälder/målsman ska giltigt födelsecertifikat visas upp tillsammans med ett skriftligt vittnesmål från den andre parten

c) Vid resa utan föräldrar/målsman (t.ex. skolklass) ska ett skriftligt vittnesmål från båda parter visas upp

Vaccination

Om du ska resa till Sydafrika kan du behöva vaccinera dig mot Gula febern, Hepatit A och B. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/

Reseinformation

Detta är en individuell rundresa

De inkluderade safariutflykterna anordnas av en engelsktalande guide och görs i små grupper

Hyrsbilsvillkor

Huvudbokaren blir automatiskt huvudförare av bilen
Huvudbokaren måste inneha ett kreditkort utfärdat i dennes namn
Huvudbokaren måste ha ett kreditkort (inte prepaid) med tillräcklig kredit för att reservera depositionen på ZAR 7500,- (ca 5200 kr)
För att hämta ut hyrbilen behöver du ett giltigt pass, ett giltigt svenskt körkort SAMT ett giltigt internationellt körkort
Att lägga till en andra förare i bokningen kostar USD 275,- (ca 2300 kr)

Hyrbilsleverantör: Herz
Telefonnummer: 0027 11 3909700

Inkluderat med hyrbilen

Hyrbilen är försäkrad med en självrisk på upp till ZAR 3500,-.
Inklusive försäkring för vindruta och däck, stöldförsäkring samt skadeförsäkring
På plats kan du hyra GPS för USD 8,- per dag (ca 570 kr totalt för hela hyresperioden)

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter