Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Äventyr på Transmongoliska järnvägen

 • Rundresa
 • 16 nätter
 • Ryssland, Mongoliet, Kina
från 19.309 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

En fantastisk upplevelse du aldrig kommer glömma: 17 dagars rundresa med den transmongolska järnvägen inklusive flyg t/r från Stockholm eller Köpenhamn, frukost och all transfer.

Följ med på en oförglömlig resa längs den transmongoliska järnvägen som tar dig från Moskva till Peking med stopp i 4 städer längs vägen. Du flyger till Moskva där du kliver ombord på tåget som tar dig genom Ryssland och Mongoliet till Kina, där flyget tillbaka avgår ifrån. Resan tar totalt 17 dagar och har något för alla sinnen - gör dig redo för avfärd och hoppa på tåget!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg från Stockholm eller Köpenhamn till Moskva
 • Flyg till Stockholm eller Köpenhamn från Peking
 • 9 nätter på 6 olika hotell (se resplan längre ner för mer information)
 • 7 nätter i 4-bäddskupé i andraklassvagn
 • Frukost
 • All transfer
Tillval
 • Utflyktspaket (minst 2 personer)
 1. Dag 1 - 3: Moskva

  Välkommen till Moskva, hoppas resan gick bra! Vid ankomsthallen väntar en chaufför på dig med TravelBird-skylt. Hon eller han kör dig till hotellet där du spenderar resans 2 första nätter. Om du köpt till utflyktspaketet har du möjlighet att följa med på en guidad stadstur i Moskva under dag 2, annars kan du såklart utforska Moskva på egen hand. Dag 3 körs du till tågstationen kl. 11:50 för att vara ombord när tåget avgår kl. 13:50, och ditt transmongoliska äventyr börjar.

  Izmailova Gamma Hotel

  • Hotel
  • Moskva, Ryssland

  Detta 3-stjärniga hotell ligger 3,5 km den vackra Izmailovsky-parken och 2 minuters promenad från tunnelbanestationen Partizanskaya. Resan till Moskvas citycenter tar ca 15 minuter. På hotellet finns fitnesscenter, bastu, bankomat, valutaväxling och gratis Wi-Fi. I restaurangen serveras ryska och internationella rätter och blir du törstig kan du slå dig ner i den trevliga baren.

  Läs mer
 2. Dag 4 - 6: Transmongoliska järnvägen

  Dessa dagar tillbringas på tåget. Tåget har restaurangvagn men stannar även till på olika stationer (ca 4-10 gånger per dag) där du får möjlighet att handla färdproviant Framförallt ska du luta dig tillbaka och njuta av att den historiska upplevelsen och att uppleva den ryska landsbygden när du flyger fram i 5185 km per timme!

 3. Dag 7 - 10: Bajkalsjön och Irkutsk

  Dag 7 anländer ni till Irkutsk runt kl. 8:30. Här får ni era bussbiljetter till Bajkalsjön samt era tågbiljetter till nästa tågresa mot Ulaanbaatar
. En chaufför möter upp er för att köra er till busstationen och kl. 11:00 är ni framme i Bajkalsjön där ni checkar in på resans andra hotell, ett trevligt bed & breakfast. Resten av dagen kan ni fritt upptäcka området i södra Sibirien och den mäktiga Bajkalsjön, som är världens äldsta och djupaste sötvattensjö.

  Dag 8 är helt fri åt dina egna fantastiska naturupplevelser och kvällen spenderar ni inackorderade hos en sibirisk familj.

  Har du köpt till utflyktspaketet väntar en guidad stadstur i Irkutsk på dag 9, annars kan du såklart upptäcka denna häftiga stad på egen hand. Irkutsk är en av Sibiriens största städer och här finns ett kafé helt tillägnat Karlsson på taket! På kvällen, kl. 21:50 avgår tåget mot Mongoliet och du tillbringar hela följande dag på tåget. Denna gång finns det ingen restaurangvagn utan endast enklare snacks på tåget, så se till att köpa med dig mat och dryck för resan. Det finns möjlighet att koka vatten till kaffe, te eller soppa.

  Bed & breakfast Irkutsk

  • Hotel
  • Irkutsk, Ryssland

  Du bor i en liten stuga som ligger direkt vid Bajkalsjön i Irkutsk första natten och får du nöjet att övernatta hos en sibirisk familj den andra natten. Lär känna den sibiriska kulturen på djupet!

  Läs mer
 4. Dag 11 - 13: Ulaanbaatar

  Tidigt på morgonen dag 11 anländer tåget i Mongoliets huvudstad Ulaanbaatar. Här får du dina tågbiljetter till Peking och körs därefter till mäktiga Terelj National Park där du ska tillbringa natten i en yurt! I nationalparken lever över 250 olika fågelarter, älgar och björnar. De magnifika klippformationerna lockar bergsklättrare och de vilda floderna lockar till forsränning. Det yurt-tält som du övernattar i är ett traditionellt tält som används av mongoliska nomader.

  Efter en natt i nationalparken hämtas ni upp för att åka tillbaka till Ulaanbaatar när ni ska övernatta på J Hotel. Följer ni utflyktspaketet väntar en 3,5 timmar lång guidad stadstur, annars är dagen fri att spendera som ni vill i Ulaanbaatar.

  Dag 13 kliver ni ombord på tåget igen som går vidare mot Kina. Nu kan du återigen handla mat och dryck i tågets restaurangvagn, eller längs stop på vägen.

  J Hotel

  • Hotel
  • Ulaanbaatar, Mongoliet

  Hotellet ligger 1 km från Djingis khan-statyn och 1,3 km från National Museum of Mongolian History. Det 3-stjärniga boendet har terrass, gratis Wi-Fi, restaurang och trädgård. Det är promenadavstånd till Ulaanbaatars främsta sevärdheter.

  Läs mer
 5. Dag 14 - 17: Peking

  Då har ni nått tågets ändhållplats - Peking! Efter incheckning dag 14 är ni fria att spendera kvällen som ni vill, kanske med en läcker kinesisk middag. Har du valt till utflyktspaketet så väntar en heldag till Kinesiska muren inkl. lunch på dag 15. Följande dagar kan ni spendera fritt i Peking, se t.ex. Himmelska fridens torg, sommarpalatset, sidenmarknaden och ät ljuvliga dumplings och pekinganka.

  Dag 17 hämtas ni upp vid hotellet ca 3 timmar innan flyget avgår och körs till flygplatsen för att resa hem med fina minne i bagaget.

  King Parkview Hotel Beijing eller liknande

  • Hotel
  • Peking, Kina

  Hotellet ligger Shatan Back Street och omges av Pekings främsta sevärdheter som Förbjudna staden, Jingshanparken, Wusi Street och Beihaiparken. Den livliga gågatan Wangfujing ligger 12 minuters promenad bort och området passar perfekt för dig som sevärdheter, sightseeing och historia. Hotellet har gratis Wi-Fi, restaurang, bar och trädgård.

  Läs mer
Utflyktspaket

Du kan välja till ett utflyktspaket med 4 utflykter (Obs! Paketet måste bokas av minst 2 personer. Bokas det av 1 person så debiteras denne för 2 personer).

Dag 2 är det dags för en spännande 4-timmarstur genom Moskva och dag 9 kan ni se mer av Ryssland när ni under 3,5 timmar visas runt i Irkutsk. Senare under samma dag när ni når Mongoliet guidas ni runt i huvudstaden Ulaanbataar i 3,5 timmar och väl framme i Kina, på dag 15, väntar en heldagsutflykt till Kinesiska muren (inkl. lunch). Alla utflykter är med engelsktalande guide.

Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Visum
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Incheckning

Från kl. 15:00 - upphämtning 1 timme företågets avgång

Utcheckning

Fram till kl. 11:00

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Minst 1 och max 2 personer

Ensamresande

Priset är beräknat på 2 personer, reser du ensam betalar du ett tillägg på ca 5600 kr men endast för en flygbiljett

Barnrabatt

Ingen barnrabatt

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr inte rullstolsanpassad

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats
Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till dag. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Personliga upplysningar

Försäkra dig om att dina passuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Notera att de passuppgifter ni uppger vid bokningstillfället måste vara giltigt vid både av- och hemresa. Vi ansvarar inte för ansökan om visum eller liknande

Pass

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet

Visum

Vänligen observera att för att besöka Ryssland, behöver du ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Moskva/Reseinformation/Reseinformation-Ryssland/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till

Vänligen observera att för att besöka Kina, kan du behöva ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Peking/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till

Vaccination

Om du ska resa till Ryssland kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A och B. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/

Om du ska resa till Kina kan du behöva vaccinera dig mot Hepatit A och B. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/

Gruppresa

Detta är en individuell resa och du kommer inte att resa runt i grupp

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter