Erbjudandet har tyvärr gått ut

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Shuttle ingår

Fåtal kvar: Islands underverk med guide

 • Rundresa
 • nätter
 • Island
från 21.719 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer
Liknande erbjudanden
Detta var erbjudandet

Med guide längs Islands alla underverk: 8 nätter på olika hotell inkl. frukost, flera middagar, guidning med buss, transfer t/r samt flyg t/r från Stockholm eller Köpenhamn

Det är sant! Alla världens naturkrafter verkar ha samlats på en 103,000 km2 stor ö i Atlanten. En ö vi kallar för Island. Denna pärla, som verkar vara ett praktexempel från moder natur, kom till liv för 20 miljoner år sedan när vulkanisk aktivitet fick en bit av land att dyka upp i mitten av havet. Detta arv finns än idag kvar och har lämnat majestätiska vulkaner, vilda gejsrar och lavafält. På Island finns också kraftfulla vattenfall, isblå glaciärer och magiska ljus. Midnattssol på sommaren och norrsken på vintern! På denna rundresa tar guiden med er från söder till norr, från öst till väst och vyerna är fantastiska. Efter 9 dagar kan du med stolthet säga att du sett ett av de vackraste platserna i världen!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Kastrup eller Arlanda till Island
 • Transfer t/r från flygplatsen till hotellet
 • 2 nätter på Icelandair Hotel Reykjavik Natura (eller liknande, första och sista natten)
 • 1 natt Icelandair Hotel Vik (eller liknande)
 • 1 natt i Höfn Hotel (eller liknande)
 • 1 natt på Hotel Valaskjalf (eller liknande)
 • 1 natt i Sel - Hotel Myvatn (eller liknande)
 • 1 natt i Siglo Hotel (eller liknande)
 • 1 natt på Icelandair Hotel Hamar (eller liknande)
 • Frukost varje morgon
 • Guidad buss från dag 2 till dag 8 (på engelska)
 • Sommarsäsong (April 01-30 september): 5 middagar
 • Vintersäsong (1 oktober - 30 april): 6 middagar
 • Inträde till Petra's Stone Collection
 • Inträde till Herring Museum
 • Inträde till Laufás Museum inkl. dryck
 • Hästshow i Skagafjörður
En resa att minnas

Att besöka Island står på mångas bucketlist. Denna ö är också den mest glesbefolkade på vår kontinent vilket innebär att naturen har fritt spelrum. För att inte missa någon aspekt av denna underbara ö reser du med en grupp och en engelsktalande guide från ett hörn till ett annat och. Beskåda Islands skönhet på nära håll!

Reseguide inkluderat

Reseguiden innehåller roliga tips på sevärdheter, restauranger, museer och mer! Efter bokning har du tillgång till reseguiden via din TravelBird-app.

 1. Dag 1: Reykjavik

  Välkommen till Island, landet av legendarisk, naturlig skönhet! Bussen tar dig till ditt hotell från flygplatsen och sedan kan utforskandet börja. Strosa genom Reykjaviks gator till den speciella Hallgrimskirkja, en stadssymbol. Du får också chansen att för första gången uppleva det isländska köket. Här, i huvudstaden, finns tillräckligt med restauranger och kaféer för att tillfredställa smaklökarna. En perfekt plats att återhämta sig på från flygningen och att gå över i semester-mode!

  Fireplace

  Icelandair Hotel Reykjavik Natura**** eller liknande

  • Hotel
  • Reykjavik, Island
  Fireplace

  Detta miljövänliga hotell ligger på kullen Öskjuhlíð, ca 1 km från Nauthólsvíks geotermiska strand, och erbjuder gratis Wi-Fi, gym samt en restaurang med isländska och internationella rätter. Hotellet har en utställning med modern isländsk konst och en elegant bar där du kan koppla av med en drink.

  Läs mer
 2. Dag 2: Längs vattenfall och gejsrar till Vik

  Börja dagen med lite mer sightseeing i Reykjavik för att sedan gå på bussen där ditt äventyr startar. Tillsammans med den engelsktalande guiden åker ni nu genom byn Hveragerdi till underverket, den så kallade gyllene cirkeln. Lägg inte undan kameran under de närmaste timmarna för en efter en uppenbarar sig vyerna. Här kommer ni att beskåda vattenfallet Gullfoss och den berömda gejsern Strokkur. Turen fortsätter sedan vidare längs sydkusten men lite stopp här och där. Beundra de mäktiga vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss. Efter det väntar naturreservatet Dyrholaey. Vänligen observera att naturreservatet inte är tillgängligt under parningssäsongen mellan mitten av maj till 25e juni.
  På kvällen installerar du dig på hotellet i Vik där middag är inkluderad.

  Hotel

  Icelandair Hotel Vik eller liknande

  • Hotel
  • Vík, Island
  Hotel

  Hotellet ligger endast 9 minuter från stranden och har en utsikt över över Reynisdrangars raukar. Gratis Wifi, en bar samt ljusa och moderna rum finns att tillgå.

  Läs mer
 3. Dag 3: Längs lavafält och glaciärer till Höfn

  Efter frukost är det dags att utforska nya platser. Resan fortsätter via Eldhraun, ett gammalt lavafält som också är det största på jorden. För att fylla på kulturkontot kan du besöka Kirkjubaejarklaustur där du finner ett 1100-tals kloster. Färden tar dig sedan tillbaka till naturen och en resa över Skeidararsandur's sandslätt till Skaftafell som är en imponerande glaciär mitt i nationalparken Vatnajökull. Dagen bjuder också på ett besök till glaciären Jökulsarlón. Detta är utan tvekan en av resans höjdpunkter. Framåt kvällen väntar hotellet i Höfn där middag är inkluderat.

  Lägg till en båtresa över Gletsjerlagune och upptäck Vatnajökullgletsjer med jeep.

  Hotel

  Hotel Hofn eller liknande

  • Hotel
  • Höfn, Island
  Hotel

  Hotellet ligger 10 minuter från stadens hamn och erbjuder moderna rum med skrivbord och kabel-tv. Hotellet har även en restaurang med en terass för fina sommardagar samt gratis wifi.

  Läs mer
 4. Dag 4: Längs fjordar, berg och kust till Egilsstadir

  Idag rör ni er österut. Från Höfn korsar ni bergsutsikten över Almannaskard Pass. Till och från kan du skymta kustremsan vilken är otrolig. Bussen reser genom berg och gör nödvändiga foto-stopp. Bergslandskapet landar i de östra fjordarna där du kan beskåda den mest dramatiska panoramavyn. Här kan du också beundra Petras sten- och mineralsamling. På kvällen närmar ni er Egilsstadir och även här är middagen inkluderad.

  Restaurant

  Hotel Valaskjalf eller liknande

  • Hotel
  • Egilsstaðir, Island
  Restaurant

  Detta fräscha hotell ligger erbjuder bekväma rum med eget badrum. Hotellet har en restaurang där en frukostbuffé serveras varje morgon samt erbjuder gratis wifi i alla utrymmen.

  Läs mer
 5. Dag 5: Längs lavaformationer och vulkaner till Myvatn

  Efter frukost är det dags att beskåda det Isländska landskapet ytterligare. Idag ser ni de ödsliga slätterna Modrudalsoraefi på vägen till sjön Myvatn. Den här gången stannar ni många gånger längs vägen då den fantastiska naturen inte går att undgå. Ni stannar även vid Dettifoss, det mest kraftfulla vattenfallet i hela Europa samt vid Namaskard Pass. Väl framme på hotellet installerar ni er och sedan är middag inkluderat.

  Lägg till ett besök till Myvatn naturbad.

  außen

  Sel - Hotel Myvatn eller liknande

  • Hotel
  • Island, Island
  außen

  Detta hotell passar bra för en god natts sömn vid sjön Myvatn. Här finns en restaurang samt bastu och jacuzzi som kan användas gratis av gästerna. Hotellet har även en butik där du kan köpa souvenirer eller snacks.

  Läs mer
 6. Dag 6: Längs Myvatn och trollhalvön till Siglufjordur

  Starta dagen med en tur till Dimmuborgir där du kan beskåda extraordinära lavaformationer. Även Godafors-vattenfallen är en vacker syn. Ni kommer även under dagen att besöka Laufas turf farm and museum samt staden Akureyri varifrån ni kan se ut över Eyjafjordur-fjorden. Andas djupt, titta ut över horisonten och njut! Res sedan vidare till trollhalvön. Vyerna över arktiska havet och den svarta sanden längs kusten kommer att fastna hos dig för evigt. Efter en minnesvärd tur ankommer ni till fjordstaden Siglufjordur. Vänligen observera att middag endast är inkluderad om du reser under vintersäsongen. I byn finns en restaurang där du kan njuta av kvällen.

  Lägg till en segelutflykt för att se valar och fiskar (beroende på säsong)

  Hotel

  Siglo Hotel eller liknande

  • Hotel
  • Norðurland eystra, Island
  Hotel

  Detta nybyggda hotell i hamnen välkomnar dig för en avkopplande vistelse. På restaurangen finner du isländska specialitéer och på kvällarna kan du mysa framför den öppna spisen. Inte nog med det, du får också en fin utsikt över bergen och hamnen.

  Läs mer
 7. Dag 7: Isländska hästar och vidare till Borgarnes

  Nästa dag återvänder du i tid för att besöka Harlu Museum of Siglufjordur. Här kan du se hur livet var under början av 1900-talet. Kuststaden blommade sedan upp tack vare sillfiske. Vad som väntar resten av dagen är oförglömligt, vare sig du är här på sommaren eller vinter. Efter en resa genom trånga bergsmynningar kommer du att se islandshästar i Skagafjordur. Turen tar dig sedan förbi byn Blonduos, ön Hrutey och Holtavorduheidi platån genom Borgarfjordur till staden Borgarnes. Här spenderar du natten och middagen är inkluderad.

  Restaurant

  Icelandair Hotel Hamar eller liknande

  • Hotel
  • Västlandet, Island
  Restaurant

  Efter en lång dag i naturen kan du skämma bort dig själv med ett bad i hotellets jacuzzi. Bredvid hotellet finns också en golfbana (18 hål) och andra faciliteter är bland annat en lounge, bar och restaurang. Hotellet har en fantastisk utsikt över fjordarna.

  Läs mer
 8. Dag 8: Längs varma källor och UNESCO-nationalpark tillbaka till Reykjavik

  Vår kontinents mest kraftfulla heta källa finns såklart också på Island. Närmare bestämt i Deildartunguhver som står på dagens agenda. Innan ni fortsätter dit stannar ni vid vattenfallet Hraunfossar. Vägen tar er sedan genom Hvalfjordur-fjorden till landets största sjö Thingvallavatn som ligger i nationalparken med samma namn. Nationalparken är även med på UNESCOs världsarvslista. Varför är den så unik? Det kommer guiden gladeligen att berätta för er. Färden tar er sedan tillbaka till Islands härliga huvudstad, Reykjavik. Här spenderar ni natten på samma hotell som vid ankomsten. Vänligen observera att middag ej är inkluderad.

  Lägg till ett besök till den Blå Lagunen som valfri aktivitet.

  Fireplace

  Icelandair Hotel Reykjavik Natura**** eller liknande

  • Hotel
  • Reykjavik, Island
  Fireplace

  Detta miljövänliga hotell ligger på kullen Öskjuhlíð, ca 1 km från Nauthólsvíks geotermiska strand, och erbjuder gratis Wi-Fi, gym samt en restaurang med isländska och internationella rätter. Hotellet har en utställning med modern isländsk konst och en elegant bar där du kan koppla av med en drink.

  Läs mer
 9. Dag 9: Tillbaka till Sverige

  Det är nu tyvärr dags att flyga tillbaka till Sverige. Alla vackra landskap och fantastiska naturfenomin har gjort din till en rikare människa. Ta en stund att fundera över alla de magiska erfarenheter från resan och inte att förglömma, alla de bilder du tagit!

Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Max 2 personer per rum

Reser ni i större sällskap är det möjligt att boka flera rum

Ensamresande

Ensamresenärer betalar endast för en flygbiljett men för hela hotellpaketet

Barnrabatt

Är tyvärr inte tillgängligt för denna resa

Internet

Gratis Wifi på alla hotell

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr inte rullstolsanpassad

Mat & dryck

Frukost ingår samt vissa middagar

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats
Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Valfria utflykter

Dag 3: Båttur på glaciärlagunen (ca 45 min)
Dag 3: Jeeptur till glaciären Vatnajökull (ca 4 timmar)
Dag 5: Myvatn Nature Baths (flexibel)
Dag 6: Segling, havsfiske och valskådning (beroende på säsong) i Akureyri (ca 3 till 3,5 timmar)
Dag 8: Tur till Blå lagunen (flexibel) OBS! Inte guidad

Dessa turer kan bokas på plats genom guiden i början av resan.

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till dag. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Reseinformation

Du reser i en grupp på minst 2 och max 36 personer
Notera även att resrutten och/eller utflykter kan komma att ändras på grund av orsaker TravelBird inte rår över

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter