• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Rundresa i Nepal - världens tak!

 • Rundresa
 • 12, 13, 16 eller 17 nätter
 • Nepal
från 15.529 kr
 • pris per person från
 • baserat på 2 personer

Upplev mytomspunna Nepal under 11 nätter i stad och vildmark eller 15 nätter där du spenderar 4 på Himalaya inkl. guidade utflykter, all transfer, flyg t/r från Stockholm eller Köpenhamn och mycket mer!

Attraktionskraften i Himalaya är lika gammal som mänskligheten själv. Här på taket av världen, känner du dig närmare gudar och andar än någonsin tidigare. Bland snöklädda toppar och traditionella byar står du mållös och uppfylls av ditt livs äventyr - följ med på rundresa från Kathmandu till Chitwan, Pokhara och Himalaya, vi ses där!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda eller Kastrup till Kathmandu
 • All transfer
 • 11 nätter på 4 olika hotell (se resplan längre ner)
 • Möjligt att lägga till 4 nätter med vandring i Himalaya (15 nätters rundresa)
 • 1 natt på flyget tillkommer därför beskrivs 11 nätter som 12 och 15 som 16 i kalendern
 • Frukost och helpension på utvalda hotell
 • 5 utflykter med engelsktalande guide och entréavgifter
Tillval
 • Matlagningskurs
 • Flygplanstur över Mont Everest
 • Paragliding i Pokhara
 • Flyg från Kathmandu till Chitwan & Pokhara till Kathmandu istället för landvägen + airport transfers
En oförglömlig resa

Du startar i huvudstaden som ligger 1400 meter över havsytan, färgstarka Kathmandu, och reser sedan vidare genom nationalparken och världsarvsområdet Chitwan som är berömt för sin mycket artrika flora och fauna. Här lever bland annat indisk pansarnoshörning, tiger och leopard. Ni besöker flera genuina byar uppe i Himalayas berg och får chansen att välja till unik en bergsvandring. Se fram emot guidade sightseeingar, heliga tempel och att komma riktigt nära den extrema naturen!

 1. Dag 1 - 3: Kulturdusch i Kathmandu

  Folkmassor, mopeder, doftande örter och färgglada kläder: från allra första sekunden bjuder Kathmandu på en kulturdusch! Du har landat i den nepalesiska huvudstaden där du kommer att tillbringa resans första tre nätter, varav den första låter dig acklimatisera dig och känna på staden. Andra dagen är det dags för en guidad stadstur med besök på bland annat Durbartorget och Swayambhunath-templet (Monkey Temple), Nepals största stupa och Pashupatinath-templet.

  Du blir omedelbart introducerad i landets andliga atmosfär, och under eftermiddagen kan du fördjupa dig i traditionen på egen hand. Ett tips är att besöka området Thamel som är Kathmandus turistcenter med många sevärdheter.

  Under tredje dagen kan du se fram emot en resa utanför Kathmandu där ni besöker de kungliga städerna Patan och Bhaktapur. I Bhaktapur kan du botanisera bland vacker keramik och enorma statyer, antika tempel och små butiker. I Patan väntar den finaste samlingen av antika tempel och palats i Nepal. Natten spenderas i Kathmandu.

  Room

  Yatri Suites & Spa****

  • Hotel
  • Katmandu, Nepal
  Room

  Hotellet ligger i det omsusade Thameldistriktet och erbjuder ett bekvämt boende med bar, restaurang och gratis Wi-Fi. Du bor i ett dubbelrum deluxe som är utrustat med luftkonditionering, platt-TV och privat badrum med morgonrock, tofflor och kompletterande produkter.

  Läs mer
 2. Dag 4 & 5: Chitwans djungel

  På dag fyra lämnar du Kathmandu bakom dig en stund för att ta en tidig buss till Chitwan National Park, Nepals första och fortfarande mest populär nationalpark (160 km, en resa på ca 6-7 timmar). När ni anländer på eftermiddagen börjar ni med att besöka en traditionell Tharuby. Tharu är en av Nepals etniska grupper som bor i södra Himalaya. På kvällen kan du även se en traditionell dansshow!

  Nästa dag vaknar du upp till en dag av djungeläventyr - släpp allt och upptäck nationalparkens unika djurarter som indisk pansarnoshörning, tiger, leopard, axishjort, gaur och sumpkrokodil. Morgonen börjar med en kanottur på floden Rapti innan en spännande djungelvandring tar fart där ni letar efter vilda djur. På eftermiddagen får ni vila er lite medan en jeep kör er runt i nationalparken.

  Pool

  Hotel Seven Star

  • Hotel
  • Ratnanagar, Nepal
  Pool

  Välkommen till ett trevligt hotell endast 500 meter från floden Rapti och Chitwan National Park. Här bor du bekvämt med utomhuspool, gratis Wi-Fi, gym, restaurang och room service. Ditt dubbelrum har luftkonditionering, kabel-TV, sittdel och privat badrum med badkar och kompletterande produkter. Under din vistelse här ingår helpension.

  Läs mer
 3. Dag 6: Lumbini, Buddhas födelseplats

  Lumbini är en mycket speciell plats inom buddhismen eftersom det är platsen där drottning Mayadevi sägs ha fött Siddhartha Gautama, som senare blev Buddha. Resan från Chitwan till Lumbini tar ca 4-5 timmar och går genom Terais fängslande slätter. Framme i Lumbini kommer du direkt att känna av lugnet och den heliga atmosfär som präglar området, och överallt ser du buddhistiska pilgrimer från hela världen. Du kommer att få lära dig allt som stadens historia och heliga betydelse under den guidade sightseeing. Natten spenderas på ett trevligt pensionat.

  garden

  Sakya Guest House

  • Hotel
  • Lumbini Sanskritik, Nepal
  garden

  Detta enkla pensionat erbjuder en lugn vistelse nära templet Maya Devi (ca 750 m bort). Trädgården är en underbar plats att koppla av på, det finns även frukostrum, lounge och reception med enkel inredning.

  Läs mer
 4. Dag 7 & 8: Pokhara

  Godmorgon, idag är det dags att resa till en populär destination i Himalaya, Nepals näststörsta stad, Pokhara. När du får syn på den förtrollande vackra sjön kommer du förstår varför denna plats lockat besökare så länge. Efter incheckning på hotellet har du kvällen fri att lära känna staden på egen hand och smaka på lokala delikatesser.

  Resans åttonde dag börjar med en guidad rundtur i Pokhara där ni bland annat besöker det tibetanska flyktinglägret, Bindebasini-templet, en grönsaksmarknad, International Mountain Museum, Davidsfallen och Gupteshowergrottorna.

  Har du bokat en standardrundtur på 11 nätter? Då stannar du en extra dag i Pokhara och dag nio bjuder på en rolig utflykt som startar mycket tidigt för att ni ska få se solen gå upp över det mäktiga bergspasset Sarangkot. Därefter åker ni tillbaka till hotellet för lite frukost och vila innan det är dags för nästa utflykt till World Peace Pagoda och en vandring runt sjön i Phewameer som tar ca en timme.

  Dag tio går resan tillbaka till Kathmandu med ett kort stopp i Bandipur. Totalt tar resan ca åtta timmar, sedan bor ni ytterligare två nätter på samma hotell som ni gjorde i början. Passa på att återse favoriter och att utforska allt vad Nepals livliga huvudstad har att erbjuda! Dag tolv är det dags att resa hem igen.

  Resten av denna reseöversikt beskriver en förlängd rundresa på 15 nätter.

  Outside

  Hotel Crystal Palace

  • Hotel
  • Pokhara, Nepal
  Outside

  Ett tyst hotell med utsikt över Phewameer och bergen, vad sägs om det? Hotellet har 28 enkla rum, en dygnetruntöppen reception, ett spa och en restaurang. På taket hittar du en terrass med panoramautsikt. Alla rum är utrustade med luftkonditionering, TV, balkonger, privat badrum och gratis Wi-Fi.

  Läs mer
 5. Dag 9 - 12: Vandring i Annapurna, Himalaya (endast vid 15 nätter)

  Nu startar äventyret på Himalaya! Vid dag nio anländer du vid bergsmassivet Anapurnas basläger Naya Pul för att genomföra en första vandringsetapp till Ulleri på 5-6 timmar. Njut av de snöklädda topparna i världens högsta bergskedja och vänj dig vid den fridfullhet som råder här uppe på världens tak - det är den du kommer att leva i de nästkommande fyra dagarna!

  Dag tio fortsätter ni vandringen till Ghorepani (4-5 timmar). På vägen passerar ni bergstopparna Machapuchare, Hiunchuli och Annapurna, dessutom får ni se världens största rhododendron!
  rhododendron

  Dag elva startar riktigt tidigt så att ni ska hinna se den förtrollande soluppgången över Poon Hill. Därefter kan ni gå tillbaka till stugan för att äta frukost och sedan ge er av igen för att ta sikte mot Tadapani. Vägen dit leder dig genom bambuskogar, förbi vattenfall och gröna dalar.

  Dag tolv är resans sista dag och du vandrar i ca 7-8 timmar till Tolka - resans längsta men också sista vandring! Belöningen är utsikten över Ghandruk och flera andra fängslande bergsbyar.

  Vandringsstugor

  • Experience
  • Lumle, Nepal

  Under din vistelse kommer du att bo på i olika stugor som tillhör de basstationer ni passerar längs vägen. Stugorna är mycket enkla med grundläggande komfort. Du bor i ett privat rum som är inrett med två sängar, duscharna är gemensamma och avgift kan förekomma. Du kan köpa mat/köpa mat att laga själv på plats.

  Läs mer
 6. Dag 13: Tillbaka till Pokhara (endast med en rundtur i 15 nätter)

  Dag 13 vaknar du upp till en sista morgon i en av stugorna. Efter en vandring på 5-6 timmar, som går via Kande och baslägret, hämtas du upp av en chaufför som tar dig tillbaka till Pokhara. Här checkar du in på ett hotell och kan vila ut dina trötta vandringsben efter ett oförglömligt äventyr.

  Outside

  Hotel Crystal Palace

  • Hotel
  • Pokhara, Nepal
  Outside

  Ett tyst hotell med utsikt över Phewameer och bergen, vad sägs om det? Hotellet har 28 enkla rum, en dygnetruntöppen reception, ett spa och en restaurang. På taket hittar du en terrass med panoramautsikt. Alla rum är utrustade med luftkonditionering, TV, balkonger, privat badrum och gratis Wi-Fi.

  Läs mer
 7. Dag 14 - 16: Kathmandu (endast vid resa 15 nätter)

  Efter frukost på ditt hotell går bussen tillbaka till Kathmandu. Resan tar ca 7 timmar så bussen stannar på flera platser för bensträckare, proviant och frisk luft. Framme i Kathmandu checkar du in på samma hotell som du spenderade resans första tre nätter på. Njut av den livliga tillvaron i Thamel, vackra kloster, tempel och museum - exakt vad väljer du själv, men en sak är säker: med dessa två veckor i bagaget kommer Kathmandu att upplevas som en ny plats igen!

  Dag 16 kliver du på flyget hem med ett ovärderligt minne i bagaget.

  Room

  Yatri Suites & Spa****

  • Hotel
  • Katmandu, Nepal
  Room

  Hotellet ligger i det omsusade Thameldistriktet och erbjuder ett bekvämt boende med bar, restaurang och gratis Wi-Fi. Du bor i ett dubbelrum deluxe som är utrustat med luftkonditionering, platt-TV och privat badrum med morgonrock, tofflor och kompletterande produkter.

  Läs mer
Valbara utflykter

När du bokar kan du välja att lägga till några alternativ för resan:

 • Workshop i nepalesisk matlagning (dag 11): Lär dig laga traditionell 'Dahl Bat' med råvaror från marknaden tillsammans med en lokal familj.
 • Paragliding (dag 8): Segla med fallskärm över de snöklädda bergstopparna i Pokhara. Under 20 minuter får du njuta av utsikten över det fantastiska landskapet.
 • Flyg över Mount Everest (dag 2, 3 eller 11, beroende på väder): ha världens tak under dina fötter under en hisnande flygtur över Himalaya.
 • Transferuppgradering: Uppgradera resan från Kathmandu till Chitwan och Pokhara till Kathmandu från buss till flyg inkl. flygplatstransfer.
Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Visumkostnader
 • Personliga utgifter
 • Dricks
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Max 2 personer per rum

Ensamresande

Ensamresenärer betalar endast för en flygbiljett men för hela hotellpaketet

Barnrabatt

Ingen barnrabatt

Rullstolsanpassning

Resan är inte rullstolsanpassad

Utflykter

Inkluderade:
- Dag 2: sightseeing i Kathmandu (heldag)
- Dag 3: Patan & Bhaktapur (heldag)
- Dag 4: möt thaurbefolkningen i Chitwan (halvdag)
- Dag 5: djungelsafari i Chitwan (heldag)
- Dag 6: sightseeing i Lumbini (halvdag)
- Dag 8: sightseeing i Pokhara (heldag)
- Dag 9: soluppgångn & Fredspagodan (heldag) - endast vid rundresa 11 nätter
Alla utflykter inkluderar transfers, engelsktalande guide och entréavgifter

Vandring i Himalaya

Är du intresserad av den långa rundresan på 15 nätter? Fundera över detta först
- Turen rekommenderas endast för personer vid god hälsa som kan resa i ca 7 timmar i sträck
- Du övernattar i enkla stugor med gemensamma duschar
- Turen inkluderar professionell guide and en sherpa som bär ditt bagage (max 18 kg), transfer och rum
- Måltider ingår inte men kan kan köpas i stugorna
- Om du reser ensam ingår inte en sherpa och du måste bära ditt bagage själv (rekommenderat max 7 kg)
Du kan lämna bagage kvar på Hotel Crystal Palace i Pokhara
- Viktigt att ta med: vandringskläder och skor som är anpassade efter säsongen, bra ryggsäck, solglasögon, ficklampa och förstahjälpen-kit

Reseinformation

Du reser i en grupp på minst 1 och max 6 personer
Notera även att resrutten och/eller utflykter kan komma att ändras på grund av orsaker TravelBird inte rår över

Transfer

Transfern kommer vänta på flygplatsen med en TravelBird-skylt, en skylt med ditt namn eller vid en bestämd mötesplats
Vänligen se till att fylla i mobiltelefonnummer vid bokning så att chauffören kan komma i kontakt med dig

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till dag. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Mellanlandningar

Observera eventuella tidskillnader för resor med mellanlandningar och att alla tider är lokala

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina passuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Notera att de passuppgifter ni uppger vid bokningstillfället måste vara giltigt vid både av- och hemresa. Vi ansvarar inte för ansökan om visum eller liknande

Pass

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatumet

Visum

Vänligen observera att för att besöka Nepal, behöver du ett visum. För aktuell information angående visum - inklusive priser och krav på tidsbegränsningar för dina dokument - råder vi dig att besöka http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/New-Delhi/. Alternativt kan du kontakta den lokala ambassaden för landet som du planerar att resa till

Vaccination

Om du ska resa till Nepal kan du behöva vaccinera dig mot Gula febern, Hepatit A och B. För aktuella hälsoråd, vänligen besök din lokala doktor eller läs mer på http://www.1177.se/Tema/Vaccinationer/

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter