• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Shuttle ingår

Snart slut: Utflyktspaket på Island

Rundresa 5 nätter Island

pris per person från 12.829 kr
baserat på 2 personer

Utforska södra Island och sök norrskenet: 5 nätter på olika hotell inklusive frukost, 4 dagars guidad busstur och utflykter, transfer t/r samt flyg t/r från Köpenhamn och Stockholm.

Island är ett land av eld och eld, beläget mitt i Atlanten, och med en minst sagt naturlig skönhet. Här finner du meter höga gejsrar, majestätiska isberg, himmelsk varma källor, vattenfall och höga svarta stränder. Och då har du inte sett den livliga och färgstarka huvudstaden! Åk på upptäcktsfärd på denna magiska ös i södra del och har du tur kanske du ser det berömda norrskenet! Redo för en unik rundresa?

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Arlanda eller Kastrup till Reykjavik
 • Transfer t/r mellan flygplatsen och hotellet
 • 5 nätter på 4 hotell (se resplan nedan)
 • Frukost
 • Guidad busstur med engelsktalande guide (dag 2-5)
 • 3 middagar med kaffe eller te under bussturen (dag 2, 3 och 4)
 • Tillgång till Northern Lights Center i Reykjavik
 • Geotermisk bageriupplevelse vid Laugarvatn Fontana
 • Besök på Lava Center
 • Presentation av kortfilmen "Eldmessa"
 • Guidad jakt på norrskenet under en vald kväll
 • Norrskens-kit på dag 3 eller 4
 • "Wake up call" för norrsken är möjligt under natten (tillgängligt för hotellen på landsbygden)
 • Inträde till Blue Lagoon + handduk
Oförglömlig rundresa

Denna rundresa tar med dig på en upptäcktsfärd genom södra Island. Du börjar i huvudstaden för att sedan åka inåt landet, runt bland den vackra naturen. Glaciärer, isberg, naturparker, vattenfall och förhoppningsvis norrsken, är bara lite av allt du du kommer att se under turen! Resan avslutas sedan igen i Reykjavik.

 1. Dag 1: Reykjavik

  Välkommen till Island och huvudstaden Reykjavik! Du befinner dig nu i den nordligaste huvudstaden på vår planet och här finner du en samling av intressanta, mysiga och historiska platser. Besök kyrkan Hallgrimskirkja eller promenera längs sjön Tjörnin som är belägen mitt i stan. Staden är inte stor så naturen är alltid nära till hands. De vackra bergen, sjöarna och det gröna runt staden skapar sannerligen en vacker och speciell syn.

  Fireplace

  Icelandair Hotel Reykjavik Natura****eller liknande

  Hotel Reykjavik, Island

  Detta miljövänliga hotell ligger på kullen Öskjuhlíð, ca 1 km från Nauthólsvíks geotermiska strand, och erbjuder gratis Wi-Fi, gym samt en restaurang med isländska och internationella rätter. Hotellet har en utställning med modern isländsk konst och en elegant bar där du kan koppla av med en drink.

  Läs mer
 2. Dag 2: Nationalpark väntar!

  På dag 2 kommer en buss och guide vänta på dig för att ta dig på en magisk resa runt den södra delen av ön. Du kommer direkt att börja med en besök till Northern Lights Center i Reykjavik. Här kan du få information om Aurora Borealis, det berömda norrskenet, vilket du förhoppningsvis även kommer uppleva senare under resan. Resan fortsätter sedan till Thingvellir, som är med på UNESCOs världsarvslista på grund av sitt viktiga historiska och kulturella värde. Du fortsätter sedan till Laugarvatn Fontana, ett geotermiskt bageri där du kan bevittna hur de bakar bröd på ett unikt sätt. Slutligen och äntligen kommer dagens höjdpunk: gejsrarna! Och eftersom allting inte är nog avslutar du din dag på Gullfoss, en av de vackraste vattenfallen i landet. På kvällen installerar du dig på ditt hotell i Fludir-området.

  room

  Icelandair Hotel Fludireller liknande

  Hotel Flúðir, Island

  Hotellet ligger bara 20 minuter från Gulfoss vattenfall och Stora gejsern. Restaurangen har utsikt över fjället Midfell och serverar traditionell isländsk mat av ekologiska råvaror. Du får tillgång till trädgård, terrass och bar samt gratis Wi-Fi i alla ytrummen.
  Rum : Alla rum har uteplats varifrån du kan gå direkt ur i trädgården, sköna sängar, sittdel samt eget badrum.

  Läs mer
 3. Dag 3: Magnifika vattenfall i den isländska landsbygden

  Dag 3 kommer du att utforska den södra kusten ännu bättre. Du kör längs det isländska landskapet och kommer emellanåt att se grupper av vildhästar! På vägen stannar du på Lava Center där en interaktiv och intressant utställning fångat allt om vulkaner och jordbävningar. Efteråt kan du beundra de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skogafoss, korsa glaciären Myrdalsjökull och ta en promenad över Reynisfjara's svarta stränder. Otrolig och naturlig skönhet, allt i ett!

  På kvällen når du resans höjdpunkt: jakten på norrskenet! Med en ficklampa, en filt och varm choklad beger du dig till fots mot det magiska naturspektaklet i området runt Kirkjubaejarklaustur där du också bor de kommande två nätterna. Om vädret inte är på topp skjuts turen upp till dag 4.

  surroundings

  Icelandair Hotel Klaustureller liknande

  Hotel Kirkjubæjarklaustur, Island

  Bo bekvämt på ett fräscht och modernt hotell i den isländska byn Kirkjubaejarklaustur, ca 1 timme från Vatnajökull. I restaurangen har du en fantastisk utsikt över omgivningarna och i baren kan du koppla av med en god drink. Det finns gratis Wi-Fi och hela hotellet är rökfritt.

  Läs mer
 4. Dag 4: Glaciärer och isberg

  Efter en läcker frukost är du redo för dag 4! Dagens första stopp är Vatnajökull nationalpark som har den största glaciären i Europa, Svinafellsjokull. Efter att du har bevittnat detta imponerande skådespel fortsätter du till glaciärsjön Jökullsarlon. Här kan du blicka ut över vidsträckta vatten med flytande isberg, åtskilda av en smal landremsa från havet. Här känner du verkligen storheten av naturen och att du bara är en liten besökare här. På kvällen återvänder du till ditt hotell och bearbetar allt underbart du bevittnat under dagen.

  surroundings

  Icelandair Hotel Klaustureller liknande

  Hotel Kirkjubæjarklaustur, Island

  Bo bekvämt på ett fräscht och modernt hotell i den isländska byn Kirkjubaejarklaustur, ca 1 timme från Vatnajökull. I restaurangen har du en fantastisk utsikt över omgivningarna och i baren kan du koppla av med en god drink. Det finns gratis Wi-Fi och hela hotellet är rökfritt.

  Läs mer
 5. Dag 5: Blue Lagoon & Reykjavik

  Dag 5 är den sista dagen på den guidade bussturen. Oroa dig inte dock, idag står mycket roligt på schemat. Du rör dig mot byn Hveragerdi som är belägen i mitten av en geotermiskt källa. Hela turen avslutas med avslappning i den berömda "Blue Lagoon". Här badar du i vackra, varma källor och kan njuta av vattnet och omgivningarna. Du spenderar sedan en natt i Reykjavik och på dag 6 beger du dig mot flygplatsen och hemåt med ryggsäcken full av oförglömliga minnen och upplevelser.

  Fireplace

  Icelandair Hotel Reykjavik Natura****eller liknande

  Hotel Reykjavik, Island

  Detta miljövänliga hotell ligger på kullen Öskjuhlíð, ca 1 km från Nauthólsvíks geotermiska strand, och erbjuder gratis Wi-Fi, gym samt en restaurang med isländska och internationella rätter. Hotellet har en utställning med modern isländsk konst och en elegant bar där du kan koppla av med en drink.

  Läs mer
Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Rumskapacitet

Max 2 personer per rundresa

Reser ni i större sällskap är det möjligt att boka flera rum

Ensamresande

Ensamresenärer betalar endast för en flygbiljett men för hela hotellpaketet

Barnrabatt

Tyvärr ej tillgängligt på denna resa

Internet

Finns tillgängligt på hotellet gratis eller mot en avgift

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr ej rullstolsanpassad

Mat & dryck

Frukost ingår i erbjudandet

Transfer

Transfer sker med FlyBus. På flygplatsen väntar bussarna 35 till 40 minuter minuter efter landning av en flygning. Du hittar bussen på höger sida när du lämnar ankomstterminalen och måste ta dig dit själv. För transfer från hotellet väntar föraren vid hotellobbyn. Transfern sker i grupp. Vänligen behåll dina resedokument under hela resan och inför samtliga transfers

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till dag. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Resehandlingar

All information om flyg, inklusive avgångar och incheckningstider skickar vi till er via e-post inom en vecka efter slutförd betalning alternativt sista delbetalning. Efter att bokningen har påbörjats, har du 48 timmar på dig att fylla i personuppgifter (så som i passet). Notera att du endast kan fylla i medresenärens personuppgifter efter betalning eller första delbetalning. Glöm inte att ta med dig ett giltigt pass på resan!

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina passuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Notera att de passuppgifter ni uppger vid bokningstillfället måste vara giltigt vid både av- och hemresa. Vi ansvarar inte för ansökan om visum eller liknande

Reseinformation

Du reser i en grupp på minst 2 och max 36 personer
Notera även att resrutten och/eller utflykter kan komma att ändras på grund av orsaker TravelBird inte rår över