• Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat

Ta Hurtigruten genom Norges fjordar

Kryssning 11 nätter

pris per person från 12.159 kr
baserat på 2 personer

Hänförande Norge: 11 nätter på Hurtigruten inkl. helpension samt flyg.

Lär känna ditt grannland på bästa sätt, från legendariska Hurtigruten. Norge är mest känt för sitt magnifika landskap med de långsträckta fjordarna som snirklar sig förbi majestätiska berg, idylliska småstäder och äventyrliga norrsken. Resan börjar i mysiga Bergen innan den går vidare mot de unika Kirkenes. Möt drömmen om den perfekta norge-resan!

Erbjudandet inkluderar
 • Flyg t/r från Kastrup, Landvetter eller Arlanda till Bergen
 • 11 nätter på Hurtigrutens kryssningsfartyg
 • Helpension
Hurtigruten - den ultimata Norgeresan

Reseguiden Lonely Planet har beskrivit Hurtigruten som världens vackraste resa och denna resa är verkligen spektakulär. På resan ser du 34 hamnar spridda över 2500 sjömil längs den magiska, norska kusten. Oavsett årstid ger Hurtigruten dig möjligheten att uppleva det orörda och dramatiska landskapet. Du besöker städer som Bergen, Ålesund och Trondheim innan du korsar polcirkeln vid Tromsø. Resan fortsätter sedan till Hammerfest och Nordkapp. Båten stannar i Kirkenes och på vägen tillbaka ser du den idylliska Lofoten och Trollfjorden i dagsljus. Det är möjligt att köpa till spännande utflykter beroende på säsong, samt smaka på färska läckerheter direkt från havet. Efter 11 spännande nätter slutar resan i Bergen.

 1. Dag 1: Bergen

  Du anländer med flyg i Bergen, Norges näst största stad, som har varit en mycket viktig hamnstad för Norge i århundraden med sin historia som Hansaby med stolthet. Den idylliska staden på västkusten ligger bland sju berg och den långa handelshistorien speglas i Hansahusen längs den ikoniska bron med de vackra färgglada husen. Ett annat måste är en resa upp på Fløifjellet med Fløibanen som tar dig till toppen på några minuter. Från toppen har du en majestätisk utsikt över staden och de omgivande öarna. Njut av denna vackra stad tills båten lämnar hamnen mellan kl. 20:00 och 22:30 (ombordstigning sker innan kl. 9:00. Njut av det spektakulära landskapet från de panoramiska salongerna på däck. Vid ombordstigning avnjuter du en middagsbuffé med de bästa ingredienserna från kusten.

  Bagageskåp finns på terminalen och kostar 30 NOK om bagage vill läggas där medan du utforskar staden.

  Ship outside

  Hurtigruten

  Cruise Ship Bergen, Norge

  MS Nordkapp är ett av expeditionsfartyg, och det är fullt utrustat med en panoramasalong, solterrass, utsiktsdäck och expeditionteam. På skeppet hittar du också ett universitet med intressanta föreläsningar. Tema beror på säsongen och vattnet du seglar i.

  Läs mer
 2. Dag 2: Florø - Ålesund- Molde

  Om du vaknar tidigt nästa dag har du chansen att njuta av den fantastiska skönheten av Nordfjorden, följt av en utsökt frukost. Turen går sedan längs västkusten via öar vidare mot Ålesund som är mest känt för sina färgglada byggnader i jugendstil. Promenera längs de vackra gatorna som är fulla av unika dekorationer, kyrkor och klassisk skönhet. Staden, som ligger bland Sunnmørs vackra landskap, är perfekt omgivet av ett ölandskap med fjordar, berg, floder och magnifika naturupplevelser. På vintern kan du njuta av en färgstark och upplysande presentation av norrskenet ombord på skeppet.

 3. Dag 3: Trondheim- Rørvik

  Idag vaknar du i vackra Trondheim. Arkitekturen och omgivningen i Trondheim skapar en vacker och nästan mytisk miljö för någon utflykt, oavsett om du föredrar en guidad rundtur i Nidaros-katedralen eller själv vill utforska de färgglada trähusen eller omgivningarna. Trondheims centrum är litet nog för att promenera mellan de flesta sevärdheter.
  På eftermiddagen fortsätter turen i nordvästlig riktning och passerar den vackra Kjeungskjær fyr och många charmiga öar längs vägen. Efter att ni passerat den smala Stoksund anländer fartyget charmiga Rørvik.

 4. Dag 4: Brønnøysund - Svolvær

  Har du alltid velat passera den magiska polcirkeln? Idag händer det! På hösten och vintern är det så långt norrut mycket större chans att se norrskenet. Resan fortsätter längs Helgelands kust och mot Bodø. Få platser är mer traditionellt norska än Lofoten med sina små fiskebyar och charm. Här är norrskenet i centrum och du får en presentation på skeppet om fenomenet i form av bilder, berättelser och musik. Fartyget stannar vid Trollfjorden, där färska fiskkakor kommer att serveras och du kommer att bli underhållen med historien om slaget vid Trollfjorden 1890. Förvänta dig en äventyrlig kväll!

 5. Dag 5: Stokmarknes -Tromsø - Skjervøy

  Resan fortsätter nu till Tromsø, porten till Arktis, för en längre vistelse. Här kan du fullborda din vistelse med en huskytur.
  Efter en spännande dag i Tromsø fortsätter vi vår nordliga resa. Ombord på fartyget uppmanar kaptenen gästerna att smaka torrfisk på däck. Här i området längs kusten har du också den bästa chansen till att se norrsken mellan september och mars och tillsammans samlas ni på däck för att studera det imponerande fenomenet.

 6. Dag 6: Øksfjord - Hammerfest - Berlevåg

  Njut av det fantastiska, arktiska landskapet medan fartyget passerar 71 grader norr, Norges nordligaste punkt. Efter ett kort stopp i Hammerfest och Havøysund stannar ni vid Honningsvåg vid ingången till Nordkapp. Här hittar du ett av världens mest spännande naturreservat Gjesværstappan. Resan tar dig sedan vidare mot till den samiska bosättningen. Vi passerar deras förhistoriska heliga plats, finnkyrkans stenbildning medan vi närmar oss nästa stopp, fiskelägen Kjøllefjord. Lokala fiskare besöker fartyget med färsk fångst, såsom krabba och torsk, på däck. Du kan också lära dig mer om samekulturen och delta i olika utflykter, till exempel på en snöskotertur till ett av Europas mest spännande naturområden.

 7. Dag 7: Kirkenes - Båtsfjord - Berlevåg

  Efter frukost kommer ni till Kirkenes. Den ryska gränsen ligger i närheten, och här finns skyltar skrivna både på ryska och norska. Beroende på säsong kan du också besöka den ryska gränsen. På vintern kan du köra snöskoter över den frusna fjorden eller ta en vandring genom det vackra vinterlandskapet. Denna dag vänder fartyget och vad du passerade på natten på vägen upp får du nu se på dagen. På eftermiddagen anländer du till Vardø, Norges östra hamn. För de som är lite våghalsiga kan du bada här under vintersäsongen. Det kommer också att hållas en presentation av arktiska dykare om livet i havet. Resan fortsätter på kvällen längs Varanger via Båtsfjord till Berlevåg.

 8. Dag 8: Kjøllefjord - Tromsø

  Mitt i natten kommer ni till Mehamn där du åter igen kan sätta dig på en snöskoter och färdas genom fantastiskt landskap. I Honningsvåg kan du njuta av en utflykt och frukost vid Nordkapp medan du upptäcker Finnmark. Innan du stannar i Hammerfest kan du njuta av en "Energy Coffee" och en kort introduktion till Melkøya - den nordligaste, naturgasterminalen ombord. Resan går sedan vidare söderut till Øksfjorden. Du lägger till i Tromsø precis i tid för att njuta av en midnattskonsert i den Arktiska katedralen.

 9. Dag 9: Tromsø - Stamsund

  Du kommer fram till Harstad på morgonen och kan delta i en av Hurtigrutens klassiker, nämligen utflykten: En smak av Vesterålen. Risøyrenna är bara 7 meter djup och speciellt konstruerad för Hurtiguten på 1920-talet och en bättre väg mellan Harstad och Sortland. Sanddynorna är synliga genom det klara, gröna vattnet. Risøyhamn är en liten by med endast 200 invånare och här görs ett stopp för att leverera mat och mail. På vintern kan du också delta i en valutflykt. Resan går vidare via Stokmarknes, den plats där Hurtigruten startade för ca. 120 år sedan, och sedan vidare till spektakulära Trollfjorden. Lite senare anländer du till imponerande Lofoten via Vestfjorden och mot Bodø. Ombord får du avjuta mat lagat på dagens fångst.

 10. Dag 10: Bodø - Rørvik

  Via smala sjövägar och längs landsbygden passerar du idag polcirkeln. Titta ut över Helgelands pittoreska kust med bergskedjan av de sju systrarna i horisonten. De sju bergen är mellan 900 och 1100 meter höga och är minst sagt imponerande. Resan tar ett kort stopp vid Nesna, en idyllisk gammal handelsplats innan den fortsätter vidare till Sandnessjøen.

 11. Dag 11: Trondheim - Ålesund

  När du ankommer ön Munkholmen tidigt på morgonen betyder det att du är tillbaka i Trondheim. Idag kan du göra det du inte hann första dagen. Väl ombord på kryssningsfartyget igen åker ni vidare genom den majestätiska Trondheimsfjorden, vilken är 170 km lång och upp till 25 km bred, mot Kristiansund. Kristiansunds läge har gett staden en mängd möjligheter i fiske- varvs-och oljeindustrin. Den här staden anses nu vara Norges "härdade torskkapital" på grund av sin historia i export av saltad, torr fisk. Här kan du följa med på en resa till Atlanthavsvägen, ett av Norges mest besökta turistmål. När vi korsar det öppna havet till Molde,
  Känd som "rosernas stad", kommer du att märka de branta, gråa, spetsiga topparna från Romsdalsalperna.

 12. Dag 12: Ålesund - Bergen

  På kvällen anländer ni i till Måløy och ni börjar världens vackraste resa lida mot sitt slut. Innan vi anländer till hamnen i Bergen finns det fortfarande några sjömil med fascinerande landskap framför oss, såsom pittoreska Nordfjord på Jostedalsbreen. Det finns också tid för ett stopp vid Florø, den mest västliga staden i Norge. Slutligen kommer du tillbaka till Bergen efter en imponerande resa och det är sedan dags att ta flyget tillbaka till Sverige.

Välj ett avresesdatum
Exklusive
 • Rese- och/eller avbeställningsförsäkring
 • Bokningskostnad 99 kr
 • Utflykter
 • Transfer t/r mellan flygplatsen och fartyget
Betalning

Om du bokar det här erbjudandet inom 49 dagar före valt datum för avresa kan du välja att delbetala kostnaden. Den första delbetalningen utgörs av 35% av erbjudandets totala pris samt bokningsavgiften på 99 kr.

Ytterligare information
Villkor

TravelBird agerar som ansvarig researrangör. TravelBirds allmänna villkor (A) gäller för denna bokning. Se artikel 11 för våra avbokningsvillkor.

Incheckning

Från kl. 18:00

Utcheckning

Fram till kl. 15:00

Prisändringar

Vänligen observera att flygen inkluderade i detta erbjudande är föremål för aktuell tillgänglighet och pris, och kan ändras under din bokningsprocess. När så är fallet kommer vi alltid att meddela detta under bokningsprocessen.

Pris

Pris per person (beräknat på 2 personer)

Rumskapacitet

Max 2 personer per hytt

Reser ni i annan konstellation är det möjligt att boka flera rum

Ensamresande

Ensamresenärer betalar endast för en flygbiljett men för hela hotellpaketet

Barnrabatt

Det ges tyvärr ingen barnrabatt för detta erbjudande

Internet

Wi-Fi är möjligt mot en avgift men är inte tillgängligt under hela resan

Husdjur

Husdjur är inte tillåtna

Rullstolsanpassning

Resan är tyvärr inte rullstolsanpassad

Mat & dryck

Helpension ingår i erbjudandet

Flygtider

Vi uppdaterar dagligen valet av flyg i våra erbjudanden för att säkerställa bästa möjliga pris för dig som kund på denna dag, därför kan valet av flygbolag och flygtider variera från dag till dag. Du kommer att se det aktuella flygbolaget med flygtider under valda datum i bokningsprocessens steg 3

Resehandlingar

Resehandlingarna är dig tillhanda 21 dagar innan avresa

Personliga uppgifter

Försäkra dig om att dina passuppgifter stämmer överens med de som återfinns i ditt pass. Om de inte stämmer överens kan du komma att bli nekad vid gaten och kommer därmed ej med på planet. Notera att de passuppgifter ni uppger vid bokningstillfället måste vara giltigt vid både av- och hemresa. Vi ansvarar inte för ansökan om visum eller liknande

Typ av kryssningsfartyg

Avgång den 3 november: MS Polarlys
Avgång den 15 december: MS Nordkapp
Avgång den 2 januari: MS Kong Harald
Avgång den 10 februari: MS Polarlys
Avgång den 16 mars: MS Vesteralen
Avgång den 27 mars: MS Vesteralen
Avgång den 6 april: MS Polarlys