9 erbjudanden

julmarknad

Besök en julmarknad och kombinera julshopping med god mat! TravelBird tar dig till de bästa julmarknaderna i vackra städer såsom London, Alsace och Budapest.
Utvalda filter:
9 erbjudanden
Filter Återställ

Glögg, julmusik, godsaker och hantverk kan du vänta dig genom att besöka någon av TravelBirds julmarknader. Stockholm, Lübeck och Prag är alla städer som har marknader som får dig i rätt julstämning.

Sommaren börjar gå mot sitt slut och vi kan vänta oss kyligare dagar och längre kvällar. Men med dessa vinterdagar kommer även julmarknader vilka vi alla älskar. Julmat, grankransar och uråldrig smideskonst står alla högt upp på listan av saker att få vara med om på en julmarknad. Oavsett om du bestämmer dig för att gå på en julmarknad i Sverige eller utlandet kan du förvänta dig att komma i julstämning med någon av TravelBirds urval. Julmarknader uppkom i Tyskland på medeltiden för att invånarna skulle ha möjlighet att inhandla de varor som de behövde inför den svåra vintern. Idag är julmarknader en jultradition som är känd världen över och lockar miljontals människor då det är en stämningshöjdare och inger en känsla av det julfirande som komma skall. I Sverige kan du vänta dig glögg, pepparkakor och annat julgodis, se får och åsnor, köpa traditionella matvaror och hemslöjd samt köpa julgranar och kransar.

I Sverige är de vanligaste julmarknaderna Skansen, stortorget i Gamla stan och Liseberg. Här kan du hitta allt vad en svensk julmarknad hör till. Om du däremot vill veta hur det ser ut i någon av Europas övriga länder har TravelBird samlat några av sina absoluta favoriter. Prag med sin vackra arkitektur tar dig än mer med storm när den är kritvit och med dess tjeckiska specialiteter. Tysklands mest kända julmarknad ligger i Lübeck och ger en härlig julstämning medan Bryssel är en härlig destination eftersom hela stadskärnan förvandlas till en stor julmarknad. Vart du än bestämmer dig för att åka för julmarknad har TravelBird rätt erbjudande för dig.

Svensk julmarknad

Upplev en av Sveriges vackraste traditioner och besök en svensk julmarknad

Stockholm, Sveriges Venedig, är en fröjd för ögat under sommaren men låt dig inte luras. Under vinterhalvåret när snön ligger som ett täcke över staden tar den dig med häpnad. Besök en julmarknad i Stockholm, förslagsvis Skansen eller Gamla Stan För den som älskar klassisk jul är ett besök på Skansens julmarknad ett måste. Denna anordnades första gången 1903 och har sedan dess varit en svensk klassiker. Skansen är djurparken mitt inne i storstaden, Djurgården, och tillhandahåller alla de klassiska djuren som lever i den svenska naturen. Skansen är känt för att vara en oas som speglar hur det såg ut förr i tiden och så klart gäller detta även under juletid. Åk tillbaka i tiden och besök stadskvarteret för att se hur de historiska yrkena utfördes. På Skansen kan du även införskaffa gammaldags juldekorationer, julgodis, hantverk och hemslöjd som varit med i flera generationer.

Den mest kända och mest besökta julmarknaden i Stockholm är den på Stortorget i Gamla stan. Med dess maffiga julgran och gamla historia inger denna julmarknad en julkänsla som är svår att hitta någon annan stans. Här samlas turister så väl som stockholmare för att köpa hem svenska produkter så som matvaror, slöjd, brända mandlar men framför allt glögg. Något vi svenskar är bortskämda med är det viltkött vi har tillgång till. Passa på att köpa hem älg, hjort eller vildsvin för att testa på svenska delikatesser.

Fantastiska traditioner

Åk utomlands och se hur resten av Europa firar sin jul

Redan på 1300-talet har tyska julmarknader omnämnts och de äldsta hittar du i Tyskland. Att Tyskland är ett hett tips att besöka om du vill komma i julstämning är förstått, men vilka marknader som är bäst ska TravelBird hjälpa dig med. Lübeck i Nordtyskland är en populär destination för skandinaver då den ligger nära och det finns många olika transportmedel för att ta sig till staden. Julmarknaden i Lübeck nämndes för första gången år 1648 och har över en 350- årig tradition som lockar många besökare. Staden är med på UNESCO:s världsarvslista och med sin ålderdomliga stil får julmarknaden i Lübeck dig i äkta julkänsla. Att marknaden har en speciell yta kallad sagoskogen för de små gör att även dina barn kommer ha en fin upplevelse. Med sagofigurer som Törnrosa och Hans och Greta samt ljus som lyser upp skogen i alla dess färger kommer Sagoskogen att vara en lysande attraktion för både dig och dina barn. För den konstintresserade finns en marknad i den historiska byggnaden Heiligen- Geist helt ägnad åt konstverk där du kan införskaffa vacker och spännande konst. Viktigt att inte missa under ditt besök är att prova marsipanen som staden är internationellt känd för. Med sin höga kvalité finner du den perfekta julklappen för den marsipan-galna vännen.

Julmarknad i Prag

Res till Prag i december och kom i riktig julstämning

Kullerstensgator, gamla ölhallar, moderna konstgallerier och restauranger i toppklass är bara några av de saker som Tjeckiens huvudstad bjuder på. Under juletid är Prag med sin ålderdomliga charm ett perfekt resmål för den originella julfiraren. Att Prag har en gammeldags, näst intill medeltida stil gör den extra ingivande i juletid. Det finns en mängd olika marknader i alla storlekar i Prag men den TravelBird främst rekommenderar är marknaden i Gamla stan. Med en gigantisk julgran som lyser upp torget och ett flertal trähyddor som säljer alla de delikatesser och hantverk som hör tjeckisk jul till får du en maximal upplevelse. Testa någon av deras fiskrätter som är ett måste för tjecker på julbordet eller vosíhnízda och vánocvka som båda är härliga bakverk med russin. Gatumusikanter så väl som lokala och internationella körer finns i varje hörn och kommer att ge dig en mysig julmarknad.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter