21 erbjudanden

Afrikaresor

Är du ute efter solsemestrar i Marocko eller Sydafrikaresor med safari? TravelBirds Afrika-resor lockar med häpnadsväckande natur och exotiska djur!
Se mer:
Utvalda filter:
21 erbjudanden
Filter Återställ

Är du redo att möta spännande kulturer och beskåda ett enastående djur- och naturliv? I Afrika hittar du oändligt många spännande destinationer och alternativ. Spänn fast dig och bered dig på riktiga äventyr à la Indiana Jones!

Den stora magnifika världsdelen Afrika bjuder på allt från de mest exotiska djurupplevelserna till lugna och tropiska stränder. Med 54 länder (hur många kan du vid namn?) och ca 1 miljard människor finns det mycket att upptäcka och möjligheterna är oändliga. Genom att resa till Afrika får du möjligheten att både beskåda och ta del av en annorlunda och enastående kultur, där faktiskt alla länder förutom två i hela Afrika präglas av kolonialism. Men utöver spännande och intressant historia erbjuder Afrika äventyr i kubik. Safariresor är alltid ett populärt alternativ och många väljer då att göra en resa till Kenya eller en resa till Tanzania för att se “The Big Five”. Spana in afrikanska elefanter, noshörningar (som faktiskt är det farligaste utav dessa fem), afrikansk buffel, leoparder och sist men inte minst lejonkungen. Visste ni att även om noshörningen faktiskt är det farligaste djuret av de fem, så ser de så pass illa att de ibland attackerar träd och stora stenar av misstag!

Låt dig trollbindas av magiska Afrika

Ni har antagligen förstått att detta kan komma att bli ert livs äventyr, Afrikaresor lämnar ingen besviken och TravelBird har tagit fram det du absolut inte får missa.

Låter safari lockande? I Afrika hittar du allt från luftballongs-safari, promenad-safari, foto-safari, lyx-safari, flyg-safari, val-safari, dyk-safari och vin-safari till gorilla- och chimpanstrekking! Bara att vraka och välja.

De mest populära länderna för safari är Sydafrika, Kenya och Tanzania. Men här kan ni också njuta av mycket annat än bara safari. Under Sydafrikaresor har man chansen att upptäcka och göra det mesta, här finns det bland annat dramatiska berg, magiska solnedgångar, kritvita stränder och coola människor. Om du vill kan du vandra i bergen ena dagen för att ta del av en utsikt som är få förunnat, för att andra dagen sitta och sippa på de fantastiska sydafrikanska vinerna tillsammans med d-vitamin som bländar ditt ansikte. Här är det enkelt att kombinera en aktiv och avslappnande semester. Bo mitt i pulserande Kapstaden eller ta i på ett av världens mest ensliga hotell, som ligger just i Sydafrika.

Visste ni att Sydafrika är världens andra största producent av frukt i världens - så passa på att unna dig vitaminer i mängder och lämna godispåsen hemma! Det bör också nämnas att den närodlande kvaliteten stannar inte vid fruktdisken, utan här är det mesta du äter inhemskt odlat vilket betyder en extra smakupplevelse - som låter smaklökarna jubla i eufori! Till råga på allt är köket inspirerat från världens alla hörn, här äter du en blandning av europeisk, indisk och afrikansk mat.

Från söder till norr, Marocko är ett av Afrikas nordligaste länder

Om ni inte vill flyga hela vägen till Sydafrika finns det andra länder att utforska i norr, som exempelvis färgstarka Marocko.

Marocko bjuder på mer än historiska stadskärnor och souk-marknader. Du kan välja att bo i slott eller koja, ligga på en badstrand eller utforska deras Sahara-öken.

Utforska spännande Marocko, där du hittar allt från badorter med miltals långa vita stränder till städer som Marrakech “Guds land” med världskända moskéer. Här hittar du Koutoubia Moské, Marockos mest kända, men också Ben Youssef Moské och Moussine Moské. Till skillnad från Sydafrika, som faktiskt har rätt blandat väder, är Marocko en guldklimp för dem som gillar varmt och skönt med strålande sol året om. Det kommer dock med konsekvenser så glöm för all del att inte ta med riktigt hög solskyddfaktor för att undvika att ni bränner er! Marrakech kallas inte “Red City” utan anledning. En annorlunda Afrikaresa mot safarispaning men lika spännande och utforskande för det!

Safariresor, unika moskér och milslånga kritvita stränder

Afrikaresor innehåller allt från äventyr till avkoppling.

Safariresor, “The Big Five”, nationalparker, kände moskéer och vita stränder i alla ära, här listar vi andra fantastiska anledningar till att besköka Afrika som man kanske glömmer bort under safariresor.

  • I Sydafrika hittar du två Nobelpristagare i Fred på samma gata.
  • Du hittar också fossiler från dinosaurier.
  • Ofta förstår inte människor i samma land varandra på grund av olika språk.
  • Sudan har ca 223 pyramider.
  • Botswana är en av de största diamantproducenterna i världen.
  • Afrika har faktiskt en större andel medelklassinvånare än Indien.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter