erbjudanden

All Inclusive Cypern

Några klick och allt är ditt - en semester som är all inclusive på Cypern är det bästa sättet att njuta av en underbar resa med TravelBird!

Njut av semester på en av Medelhavets största och mest solsäkra öar. Spendera sköna dagar på Cypern, skäm bort dig själv med god mat och läckra drycker och återvänd till Sverige mera utvilad än någonsin.

Cypern är utan tvekan ett spännande land som erbjuder mycket att utforska. Landet är geografiskt sett beläget i Asien, medan det politiskt och kulturellt sett räknas till Europa. Cypern är inte bara ett land av kontraster, utan även ett säkert kort för dig som vill njuta av underbar Medelhavsvärme och friska havsvindar. Sommaren på Cypern är lång och het om man jämför med den svenska sommaren. Här får du njuta av en stekande sol från mitten av maj till mitten av oktober, medan december till februari består av en väldigt mild vinter. Inte precis som i Norden, om man säger så.

Cyperns fantastiska natur, härliga stränder, genuina städer, historiska sevärdheter och trevliga befolkning gör landet till en het destination bland skandinaver. En vistelse som dessutom är all inclusive på Cypern är som pricken över i:et - bättre än såhär kan det inte bli. Kombinera turistattraktioner och strand med ett utsökt kök och spendera den bästa tänkbara ledigheten. En resa där mat och dryck är inkluderat i priset skapar en bekväm semester som tillåter dig att lämna plånboken på hotellrummet. På detta sätt ser vi till att du kopplar av till 100% och upplever den semestern som du förtjänar. Det cypriotiska köket erbjuder allt från halloumi och hummus till grillat kött och kebab samt krämiga puddingar och mandelkakor som du inte vill missa. Det här är din chans att unna dig själv en lyxig semester med allting framdukat för dig, så att du istället kan fokusera på vilka sevärdheter du vill se. Att börja dagen med en ordentlig frukost är det bästa sättet att planera den kommande dagen. Det är dags att börja planera din resa och förbereda dig för gastronomiska härligheter och varma dagar!

Cypern innebär ‘meze’

Det cypriotiska köket består av lokala specialiteter och läckerheter.

Mat är en stor del av kulturen på Cypern. Här samlas man för att äta långa middagar tillsammans med familj och vänner. Det fantastiska köket har inslag från Grekland och Mellanöstern och är både gott och hälsosamt på en och samma gång.

All inclusive på Cypern garanterar alla resenärer trevliga stunder i form av gastronomiska godheter. Varje region har sina egna specialiteter som förts vidare från generation till generation och som bevarat sina ursprungliga recept. En semester på Cypern innebär därmed fantastiska hemligheter att utforska i det cypriotiska köket. Det utomordentliga Medelhavsköket är inte bara väldigt gott, utan även hälsosamt tack vare de lokala ingredienserna som olivolja, grönsaker, frukter, örter och kött. Då du befinner dig på Cypern bör du börja måltiden med en god förrätt. Det kan till exempel vara tzatziki, tahini, halloumi eller hummus. Visste du att den världskända halloumiosten har sitt ursprung i Cypern? Fortsätt måltiden med ‘souvla’ eller ‘souvlaki’; två enkla men goda kötträtter. Eller varför inte beställa en tallrik mussaka eller ‘kleftiko’? Den senare nämnda är en riktig delikatess som består av lammkött som puttrat på i 24 timmar. Många maträtter känner du säkert till från förut eftersom Grekland och Cypern har ett väldigt liknande kök, men vi garanterar att maten på Cypern har sin egen lilla twist. Till efterrätt bör du smaka på ‘kourabiedes’, en traditionell kaka med mandel.

En vistelse på Cypern vore däremot inte fullständig utan ‘meze’ som består av små olika rätter. På det här sättet får du smaka på lokala specialiteter såsom kött, potatis, tahini, halloumi och så mycket mer. Plocka ihop de föregående rätterna om du så vill; ‘meze’ kan i princip vara vad som helst. Det här är Cyperns version av Spaniens tapas och det bästa sättet att njuta av god mat i gott sällskap - det är bara att plocka ihop en middag precis i din smak.

Njut av ett glas ‘Commandaria’

Smaka på det legendariska vinet från Cypern.

Vinet som daterar tillbaka till medeltiden produceras fortfarande i Cypern och anses därmed vara ett av världens äldsta vinsorter - om inte det äldsta.

På 1100-talet firade Rikard Lejonhjärta sitt giftermål och erövrandet av Cypern med ett sött vin som runt samma tid fick sitt namn - ‘Commandaria’. Redan då ansågs vinet vara något utöver det vanliga och på 1200-talet vann vinet den första vinprovningstävlingen som arrangerades av den franske kungen Philip Augustus. Det söta vinet är inte bara ett måste under en semester som är all inclusive på Cypern, utan även en perfekt souvenir att ta med sig hem. Mera historiskt än så här kan det nämligen inte bli. Vinet som anses vara världens äldsta vin som fortfarande är i produktion daterar faktiskt tillbaka hela vägen till 800 f.Kr., men eftersom det fick sitt officiella namn under medeltiden räknas det från och med då.

Cypern är inte bara känt för sitt goda vin, utan även för sitt goda och speciella kaffe. Till skillnad från det kaffet som vi svenskar är vana vid dricker man inte kaffet med mjölk på Cypern. Förutom att det är starkare än nordiskt kaffe, är det cypriotiska kaffet även framställt på ett annat sätt. Det kokas i en så kallad ‘mbriki’ ända tills det når en nivå som kallas för ‘kaimaki’. Det sista lagret som blir kvar i koppen skall inte drickas upp och kaffet serveras alltid med ett glas vatten eftersom det är så starkt. Beställ ‘metrio’ eller ‘glyki’ beroende på om du vill ha en eller två skedar socker i din kopp, beställ ‘sketo’ om du föredrar utan socker. Det sägs att när det understa lagret i koppen torkat kan en spågumma förutspå din framtid, så kom ihåg att inte dricka upp allting!

Förälska dig i Cypern

Få besöker Cypern utan att återvända och listan av orsaker bakom detta är lång.

Cypern är landet som får alla resenärer att förälska sig i den vackra naturen, de härliga stränderna, det goda köket och den underbara atmosfären. Cyprioter välkomnar sina besökare med en varm hälsning som får alla att trivas under sin semester.

All inclusive på Cypern innebär givetvis fokus på mat och dryck, men faktum är att landet erbjuder så mycket mer än bara det. Lägg dig på stranden med en bra bok i handen, ta ett dopp i det blå och njut av den stekande solen som vi inte är vana vid hemma i Sverige. Besök en by uppe bland bergen, bekanta dig med lokalbefolkningen, lyssna på deras berättelser och besök deras idylliska butiker. Skåda bysantinska kyrkor, ruiner från antiken, intressanta museer och arkeologiska platser; Cypern erbjuder oändligt med attraktioner som alla historieintresserade individer älskar. Dessutom är Cypern den perfekta destinationen för dig som är ute efter aktiva utomhusaktiviteter. Ta en cykeltur bland bergen, gör en hikingtur bland fantastiska landskap eller delta i vinprovning med fantastiska vyer. Vem säger att vin inte kan vara en aktiv utomhusaktivitet? Det är ju aktivt för smaklökarna i alla fall. Om du gillar vatten och allt vad det innebär kan du prova på att vindsurfa eller dyka.

Att utforska Cypern och allt vad ön erbjuder är ett äventyr i sig. Här finns något för alla personligheter vare sig det handlar om kulinariska upplevelser, aktiva sporter eller lugna stunder på stranden. Det faktum att Cypern erbjuder en blandad kultur med inslag från olika håll och kanter gör landet ännu attraktivare och intressantare.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter