erbjudanden

All Inclusive Grekland

Gillar du enkelt och bekvämt? Då är en vistelse som är all inclusive i Grekland något för dig. TravelBird visar vägen!

Välkommen till vetenskapens och konstens land - här föddes demokratin, litteraturen och stadsarkitekturen! Åk på en härlig all inclusive semester till Grekland och ta del av allt det fantastiska som landet erbjuder!

En all inclusive Grekland resa innebär den imponerande huvudstaden Aten, fantastiska paradisöar och intressanta Halkidiki med den underliga munkrepubliken… I Grekland finns det gott om populära destinationer som lockar miljontals turister årligen. Vare sig du är ute efter kultur, historia, stränder eller sportaktiviteter erbjuder Grekland något för dig. Besök Aten för att skåda häpnadsväckande ruiner från antikens Grekland, åk till Rhodos för att vandra i den medeltida gamla staden, semestra på Kreta för att bada i det klarblåa havet och sola på fina sandstränder eller res till Halkidiki för att smaka på den himmelskt goda maten som vi alla älskar. Grekland är inte ett av världens populäraste länder att besöka utan orsak! Här finner du oändligt med vacker kust, härliga sandstränder, historiska sevärdheter, massivs med läckerheter att smaka på, enastående landskap och aktiviteter av många slag. Grekland är ett land som erbjuder kultur i högsta grad och ingen resenär åker hem besviken - här finns verkligen något för alla. Det bästa med TravelBirds resor till Grekland är att du även kan njuta av en all inclusive semester som betyder att du bara behöver slå dig ner, koppla av och njuta av den lyxiga känslan där allt är klappat och klart före avfärd. Glöm plånboken hemma om du så vill - en all inclusive resa till Grekland betyder en enkel och bekväm semester där du kan äta dig mätt och släcka törsten till hundra procent!

Det grekiska köket

Hemlagad tzatziki, grillad souvlaki och färsk fetaost är bara början…

En resa till Grekland är som en resa till mathimlen där läckerheterna aldrig tar slut. Med TravelBird får du uppleva en all inclusive Grekland resa som inte lämnar en enda resenär hungrig! I Grekland finner du Medelhavets bästa matkultur som inte lämnar någon besviken. Här skapar man himmelska maträtter av gamla recept som förts vidare från generation till generation. De mest typiska råvarorna i det grekiska köket är utan tvekan oliver, olivolja, grönsaker och fetaost. Grekerna använder helt enkelt det man får tag på under de olika årstiderna. Generellt sett äter man inte mycket kött i Grekland och därmed hittar även vegetarianer ett brett sortiment som passar dem. Den mest berömda kötträtten är souvlaki som består av grillade köttbitar på spett. En väldigt enkel men god maträtt som definitivt är ett måste under en vistelse i Grekland. Hemligheten bakom den goda smaken är grekernas förmåga att marinera sitt kött med bland annat olivolja. Den goda tzatzikin som serveras tillsammans med souvlaki är som pricken på i:et. Kustland som Grekland är kan du även räkna med himmelskt goda fisk- och skaldjursrätter. Här finner du allt från bläckfisk och räkor till svärdfisk och hummer på menyerna. Den mest berömda rätten i denna kategori är utan tvekan friterad bläckfisk som grekerna kallar för “kalamare”. I Grekland serveras fisken ofta hel, det vill säga med ögon, ben och skinn. Låt dig inte skrämmas, den grillade fisken må se skrämmande ut men smakar väldigt gott.

Eftersom TravelBird erbjuder all inclusive resor till Grekland kan du räkna med ännu mera godheter som mättar magen. En typisk måltid är den grekiska salladen med sina färska ingredienser. Härlig fetaost, närodlade tomater, oliver och så klart olivolja - återigen enkelt, men gott! Visste du att Grekland producerar mest “extra virgin” olivolja i hela världen? Ja, den grekiska olivoljan anses inte vara världens bästa utan orsak!

Grekiska drycker

Grekland = Ouzo?

TravelBirds all inclusive Grekland resor innebär även världskända drycker som släcker törsten och skapar ett leende på läpparna hos alla resenärer. Här finns det drycker, både varma och kalla, i allas smak. Den första drycken som oftast förknippas med Grekland är den världsberömda drickan “ouzo” som serveras med en skvätt vatten eller isbit. Detta förvandlar drinken till en vit färg och skapar en mildare smak. Grekerna är väldigt stolta över sin ouzo och det är väldigt vanligt att få ett glas ouzo till din måltid. Passa även på att smaka på en grekisk konjak som heter “metaxa”. Eller varför inte beställa ett glas “raki” som anses vara en av Kretas nationaldrycker? Alla vinälskare där ute bör smaka på “retsina” som är Greklands mest kända och populära vin. Den speciella smaken kan kännas underlig i början, men ge inte upp, bara du vänjer dig kommer du att märka hur gott det faktiskt är. Vinsorter som tillverkas i Santorini anses också vara väldigt goda, speciellt de vita. Kanske du till och med hinner besöka en vingård och delta i vinprovning?

Landet som är så lätt att älska

Grekland med sin fantastiska kultur fascinerar oss alla.

En all inclusive resa till Grekland tillsammans med TravelBird är inte bara rik på god mat och läckra drycker, utan även rik på kultur i form av historia och konst. Det här är landet där litteraturen och politiken har sina grunder. Grekland är en av världens mest besökta länder där turismen blommar som aldrig förr. Här finner du något i allas smak vare sig du gillar konst, historiska sevärdheter eller kultur i kulinariska tecken. Att Grekland erbjuder ett fantastiskt kök vet vi redan, men en resa till Grekland innebär även attraktioner som alla historieintresserade individer måste upptäcka. Här finner du ett flertal arkeologiska museer som fascinerar oss alla och många ruiner från antikens Grekland som lämnar ett häpnadsväckande intryck hos alla resenärer. En resa till Grekland är som en resa tillbaka i tiden där de grekiska gudarna dominerade och de olympiska spelen fick sin början. Alla har vi läst om antikens Grekland, men att få besöka den är en helt annan sak.

I Grekland kryllar det även av vackra sandstränder, härliga landskap och kristallklara hav. Varför inte båtluffa bland paradisöarna eller vandra bland gröna landskap i den fantastiska naturen? En all inclusive Grekland semester kanske inte inkluderar utflykter och inträdesbiljetter, men innebär däremot en all inclusive semester i form av sevärdheter och kultur i högsta grad. En resa till Grekland är med andra rik på mycket mer än bara mat och dryck.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter