erbjudanden

All Inclusive Kreta

Mat, dryck och lyx i mängder - njut av semester som är all inclusive på Kreta tillsammans med TravelBird!

Välkommen till Kreta - Europas sydligaste punkt vid Medelhavet och Greklands största ö. Här väntar ett semesterparadis med ett himmelskt kök på dig. Vistas på varma breddgrader och fyll magen med grekiska godheter.

Kreta är en magisk plats som erbjuder allt från Greklands vackraste stränder och antika sevärdheter till hisnande landskap, idylliska byar och utomordentlig gastronomi. Här lever lokalbefolkningen enligt gamla traditioner som förts vidare från far till son och från mor till dotter, medan en varmhjärtad atmosfär täcker den fagra ön där vita hus och färggranna blommor pryder gatorna. Det är något förtrollande med Kreta och dessa förtjusande omgivningar där romantiska solnedgångar dekorerar strandkanten, där charmiga klippor möter kusten och där höga berg stoltserar i bakgrunden. Att semestra på en sådan plats är nästan oslagbart och att dessutom välja ett paket som är all inclusive på Kreta gör saken ännu bättre. Kreta är inte enbart himmelriket för alla soldyrkare, utan även paradiset för alla matälskare - speciellt för resenärer som gillar att kombinera båda två. ‘Locavore’ beskriver Kretas kök i ett nötskal - hälsosamt och närodlat är inte bara en nuvarande trend som befolkningen följer, utan även den grekiska livsstilen såsom den alltid varit. Det grekiska köket består av färska råvaror som lokalproducerat kött och vin, närproducerad ost och olivolja samt nyfångad fisk.

Att satsa på en resa där mat och dryck är medräknat är alltid en bra idé för dig som gillar bekväma resor, speciellt på Kreta. Här finns mycket gott att välja mellan och vi råder dig att smaka på så mycket som du bara hinner. Åk till Kreta, lägg dig på stranden, koppla av och smaka på öns godaste maträtter - bättre semester får du leta länge efter!

Medelhavets bästa kök

Färskare än så här kan det inte bli.

Det grekiska köket är en stor favorit bland många resenärer. Det stora urvalet, de fräscha ingredienserna och det hälsosamma alternativen är bidragande faktorer som får alla att förälska sig i Greklands kulinariska sida.

Grekerna är kända för sin höga kvalité när det kommer till mat. De ser alltid till att använda de bästa råvarorna för att de ska kunna skapa de godaste måltiderna. Att de mesta dessutom är hälsosamt gör det hela ännu bättre. Hemligheten är inte enbart de färska ingredienserna, utan även de förtrollande kryddorna såsom timjan, oregano och rosmarin. Glöm inte den världsberömda olivoljan som ger det där lilla extra. All inclusive på Kreta innebär rikligt med godheter att smaka på - låt oss presentera några godbitar som du inte får missa.

Grekisk sallad är utan tvekan ett måste under en vistelse på Kreta. Den färska fetaosten är rent ut sagt himmelsk och har en helt annan smak än hemma i Sverige. Passa även på att beställa en portion tzatziki med vitlöksbröd. Detta är en riktig klassiker som passar perfekt tillsammans med en fräsch sallad. Tzatziki är en av det grekiska kökets symboler som inte lämnar någon besviken. Missa inte heller ‘souvlaki’, grillspett på olika kött som äts tillsammans med ris, bröd eller sallad. En väldigt enkel men god rätt som representerar det grekiska köket på bästa sätt. En av Kretas stora fördelar är definitivt Medelhavet som är tätt intill. Detta resulterar i ett fantastiskt fisk- och skaldjursbord som erbjuder bland annat makalösa bläckfiskringar. Gör det hela till en tapaskväll som i Grekland kallas för “meze”. På detta sätt får du smaka på allt och lite till samt blanda ihop din egen middag. Det här är en typisk grekisk kväll där nära och kära samlas för att dela många olika små rätter.

Kreta innebär ‘raki’

Roliga stunder med goda drycker väntar på dig!

‘Raki’ anses ofta vara Kretas nationaldryck, eller åtminstone den drycken som symboliserar ön på bästa sätt. Besök den grekiska paradisön för att reda på vad du egentligen tycker om den här drycken som folk antingen hatar eller älskar.

‘Raki’ är en riktigt klassiker på Kreta och det sägs att en vistelse inte vore fullständig utan ett smakprov. All inclusive på Kreta är därmed det perfekta tillfället att beställa ett glas (eller två). Den här drycken står lokalbefolkningen nära hjärtat och du kommer garanterat bli serverad ett glas vare sig du ber efter det eller ej. Du kan nästan räkna med att de flesta familjer har sitt alldeles egna recept - det sägs nämligen att ett glas ‘raki’ efter en måltid hjälper till att smälta maten. Det har en väldigt unik smak som du antingen tycker om eller inte alls kan tåla. Det lönar sig att smaka och se om du är äkta grek eller ej!

Eftersom mat och dryck är inkluderat i priset skall du även passa på att smaka på ‘retsina’, Greklands mest berömda vin. Även det här har en ovanlig smak som i början kan smaka konstigt, men oroa dig inte, du vänjer dig snabbt. Det gäller helt enkelt att vara kulturell på Kreta och smaka på alla lokala drycker för att känna dig som en äkta ortsbo. ‘Ouzo’ är en annan klassiker som de flesta förknippar med Grekland, lite som folk förknippar tzatziki med landet. Du väljer själv om du dricker det med eller utan vatten - det beror helt enkelt på om du föredrar det som en måltidsdryck eller ej. ‘Ouzo’ är inte bara en typisk grekisk dryck, utan även en dryck som passar perfekt tillsammans med ‘meze’.

En charmig ö

De vackra landskapen och den trevliga atmosfären charmar alla resenärer.

All inclusive på Kreta innebär mat och dryck i mängder, men en vistelse på Greklands största paradisö innebär även de vackraste omgivningarna, de bästa stränderna och den mest välkomnande stämningen en resenär kan önska sig.

Kreta är en plats som är lätt att älska. Här finns det aktiviteter för alla personligheter, vare sig du är ute efter sol och bad, historiska sevärdheter, god mat eller energiska utomhusaktiviteter. Den grekiska kulturen på Kreta blomstrar helt enkelt och vi garanterar att detta är något som du inte vill missa. Vi tipsar om platser på den fantastiska ön som du bara måste upptäcka - låt oss inspirera dig till att göra en resa till makalösa Kreta.

‘Elafonisi’ anses vara Kretas vackraste strand som är väldigt populär bland både turister och lokala. ‘Xerokambos’ är däremot en lugnare strand som dekoreras av branta berg i bakgrunden och som bjuder på fantastiska landskap på vägen dit. När det kommer till sevärdheter är en av de största utan tvekan Knossos, platsen där de största arkeologiska fynden från den grekiska bronsåldern har hittats. Samariaravinen är en annan attraktion på Kreta som attraherar många turister årligen. Här kan du skåda Europas djupaste ravin som erbjuder vackra omgivningar och trevliga promenader. Kreta är minst sagt en unik plats som erbjuder mycket att se och göra. Åk till den vackra ön och skåda allt med egna ögon!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter