2 erbjudanden

All Inclusive Malta

TravelBird erbjuder härliga resor som är all inclusive till Malta - perfekt för dig som gillar blått hav, god mat och lyxhotell!
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Välkommen till Malta - den fantastiska ön som är så mycket mer än bara strand och sol! Släng in mystiska grottor, ståtliga barockpalats, ett smaskigt kök och slingrande gator och du har Malta i ett nötskal. All inclusive på Malta innebär allt och lite till. Förutom att njuta av underbara måltider som garanterar en mätt och belåten mage har du chansen att utforska de maltesiska öarna som erbjuder intressanta platser och vackra omgivningar. Om du drömmer om att kombinera avslappning, värme och lyx med historia, kultur och natur är Malta något för dig.

Malta, den enastående ögruppen, består av huvudön Malta, den näst största ön Gozo och den tredje ön Comino som nästan är helt obebodd. Utöver dessa hör även de obebodda öarna Comminotto och Filfia till Malta. Landet hörde en gång till Storbritannien, blev självständigt år 1964 och är idag en destination som är känd för sin långa historia som lockar ett stort antal turister varje år. De maltesiska öarna har en fascinerande och 7000 år lång historia som daterar tillbaka till år 5200 f.Kr. då människan först anlände till öarna. Detta gör Malta till en av världens mest historiska resmål som du inte vill missa. De oändligt många historiska konstruktionerna som är belägna runt om på öarna är orsaken till varför landet ofta brukar kallas för ett “utomhusmuseum” - här finns allt från medeltida fängelser och gamla renässanskatedraler till förhistoriska tempel och arkeologiska platser.

Historiska Malta innebär även ett kök som influerats från många håll och kanter och idag erbjuder landet ett varierande kök som inte lämnar någon besviken. Den traditionella kokkonsten är baserad på de olika säsongerna samtidigt som det har ett fokus på typiska Medelhavsköket. En semester på Malta som inkluderar både mat och dryck i priset är därmed ett perfekt alternativ för dig som gillar gott, enkelt och bekvämt. Det här är din chans att utforska maltesernas gastronomiska historia som skapats av öarnas långvariga relationer mellan lokalbefolkningen och alla inkräktare som en gång ockuperade öarna. Med detta sagt kan vi lätt påstå att Malta erbjuder historia i många former och vi garanterar att det är en intressant upplevelse både för smaklökarna och huvudet!

Ett smaskigt kök

Exotiskt och varierande.

Den långa kusten bidrar till ett enormt fiskbord som erbjuder läckerheter av många slag. Smaka på maltesisk fisksoppa eller beställ ‘lampuka’ som är maltesernas egen favorit. Lokalbefolkningen älskar fisk och det syns i det maltesiska köket. Här kan du smaka på allt från stenfisk och bläckfisk till tandbrax och tonfisk. Vi rekommenderar att besöka fiskmarknaden som är belägen i fiskebyn Marsaxlokk för att få en bild av hur varierande det maltesiska fiskbordet verkligen är. Då det är säsong och fångsten är stor lönar det sig att smaka på den klassiska fisksoppan ‘aljotta’ eller den traditionella fiskpajen ‘lampuki’. Om du alltså älskar fisk lika mycket som malteserna är all inclusive på Malta ett passligt alternativ för dig. Eftersom mat och dryck är medräknat i priset bör du även smaka på andra maträtter. Dessa resor ger dig chansen att prova på allt och lite till i det maltesiska köket. Att du dessutom inte behöver tänka på plånboken gör ju saken ännu bättre. Smaka på kaningryta som är en stor favorit hos lokalbefolkningen eller beställ en portion ‘kapunata’ som är Maltas svar på ratatouille. Om du däremot känner för ett mindre snacks är ‘pastizzi’, ricottafyllda smördegsknyten, ett bra alternativ. Maltas kulinariska sida är utan tvekan en trevlig upplevelse som ser till att ingen behöver gå omkring och vara hungrig. Vad du än känner för att äta, oberoende av om det är maltesiskt eller internationellt, kan du räkna med att finna det här.

Fantastiska städer

TravelBird tipsar om vackra städer på Malta.

Valletta, Sliema, St Julian’s och Mdina är några av Maltas fantastiska pärlor som du inte vill missa. Även om all inclusive på Malta innebär oändligt mycket mat bör du inte glömma allt det fantastiska som landets städer har att erbjuda. Maltas huvudstad Valletta är en charmig liten stad som är belägen på huvudön. Staden är känd för sina historiska sevärdheter och är därmed med på Unesco:s världsarvslista. Utöver detta har staden fått titeln som en av “Europas kulturhuvudstäder. Här kan du bland annat besöka Maltas mest imponerande kyrka, ‘St John's Co-Cathedral’, som visar upp ståtlig arkitektur från 1500-talet. Det arkeologiska museet i huvudstaden är minst lika imponerande som katedralen. Här har du chansen att skåda fynd från år 5200 f.Kr. som lämnar ett häpnadsväckande intryck hos alla besökare. Mdina är precis som Valletta en historisk stad där bland annat den medeltida konstruktionen ‘Palazzo Falson’ är belägen. Staden är känd för sin medeltida och tysta atmosfär som imponerar alla resenärer. Staden som har en 4000 år gammal historia består av många religiösa och historiska skatter som du inte vill missa under din vistelse på Malta.

Sliema och St Julian’s är däremot städer som lämpar sig för dig som gillar strand, sol och den där typiska semesterkänslan som får dig att koppla av till hundra procent. Dessa platser är populära bland resenärer som är ute efter mat, shopping, fest och bad. St Julian’s som är en före detta fiskeby är idag en plats med fantastiska stränder, medan Sliema representerar Maltas överklass med sin lyxiga atmosfär.

Den maltesiska skärgården

Varför inte göra en dagsutflykt till Gozo eller Comino?

En semester som är all inclusive på Malta vore inte fullständig utan ett besök till Gozo eller Comino - här kan du utforska Maltas verkliga skönheter. En mätt mage och historiska sevärdheter i all ära, men en vistelse på Malta innebär även paradisliknande öar och vackra omgivningar som erbjuder utomhusaktiviteter för alla personligheter. Om du spenderar din semester på huvudön Malta kan du enkelt delta i en dagsutflykt till antingen Gozo eller Comino. Gozo anses vara en av Medelhavets bästa platser för dykning med sina vackra korallrev och fantastiska vrak. Ön erbjuder även goda möjligheter för dig som gillar terrängcykling och spännande vägar. Om du däremot föredrar att utmana dig själv kan du delta i bergsklättring.

Comino som är beläget mellan Malta och Gozo är en liten bilfri ö som är känd för sin stillsamma och vackra natur. Ön är mest känd för sin blåa lagun som visar upp kristallklart vatten som fascinerar alla. Denna ö är perfekt för dig som vill komma bort från folkmassan och njuta av tysta och stillsamma stunder. Comino som har en storlek på endast 2,5x1,5 km är en liten ö med endast ett hotell - hit kommer man helt enkelt för att njuta av naturen och slippa stressen som ibland tar över där hemma!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter