erbjudanden

All Inclusive Portugal

Lyxigt och bekvämt - med TravelBird får du uppleva en semester som är all inclusive i Portugal!

Är du ute efter sol, strand och bad samtidigt som du vill njuta av ett gott kök och ett läckert glas vin? Då passar en semester som är all inclusive i Portugal perfekt för dig. Det här är ett enkelt och bekvämt sätt att njuta av den bästa resan. Älskar du vacker natur och fina landskap? Gillar du energiska aktiviteter? Vill du andas in den friska havsluften medan du steker på en vacker strand? Föredrar du vin i världsklass och ett utomordentligt kök som erbjuder delikatesser av många slag? Om du svarar ja på åtminstone en av dessa frågor är Portugal destinationen för dig; om du svara ja på alla frågor är det ännu bättre. Portugal är inte ett av Europas populäraste länder utan orsak. Här finns mycket att utforska; vacker natur, orörda landskap, gamla städer, historiska sevärdheter och fantastiska stränder. Portugal är en destination som erbjuder något för alla personligheter vare sig man är ute efter utomhusaktiviteter i form av naturutflykter, kulturella aktiviteter i form av museer och gallerier eller en typisk strandsemester i form av sol och bad. Visste du att solen skiner 3000 timmar om året i Portugal? Eller visste du att landet erbjuder totalt 850 km strand? Portugal är därmed den perfekta destinationen under alla årstider.

En fantastisk natur med aktiviteter för alla

En varierande natur i ett litet land.

En resa som är all inclusive till Portugal handlar inte enbart om mat och dryck i mängder, utan även om vacker natur och enastående landskap som fascinerar alla resenärer. Varierande omgivningar där kontrasterna är stora väntar på dig. Ståtliga berg som skapar häpnadsväckande landskap, en lång kust med härliga sandstränder, ett rikt djurliv och intressanta grottor beskriver Portugal och dess fascinerande omgivningar. Här finns även många platser som bevarats och lämnats totalt orörda. Promenera genom den vackra naturen eller hoppa på en cykel, den går att upptäckas på många olika sätt. I Portugal är det inte bara turister som njuter av sköna dagar ute i den levande naturen; även lokalbefolkningen föredrar utomhusaktiviteter där man får röra på sig och njuta av det varma klimatet. Här har du chansen att surfa bland häftiga vågor, cykla genom berg och dalar, delta i bergsklättring, åka zipline, segla på det öppna havet och så mycket mer. Det här är paradiset för alla som vill kicka igång adrenalinet. Om du däremot föredrar en lugnare dag men ändå vill spendera din semester ute i naturen, kan du göra en hike bland bergen, prova på hästridning bland vackra landskap eller delta i en båttur för att skåda delfiner och valar. Portugal är ett land med variation och aktiviteter i allas smak. Man skall aldrig underskatta detta land; det är så mycket mer än enbart sol och bad som de flesta tror. Här strålar naturen som aldrig förr och vi garanterar att du kommer att få en ordentlig dos av frisk luft under din semester i Portugal.

Det portugisiska bordet är ett kök i världsklass

Portugals kök är minst lika varierande som landets natur och landskap.

En semester som är all inclusive i Portugal är det perfekta alternativet för dig som gillar färsk och lokal mat. Det geografiska läget bidrar till ett himmelskt kök med en stort antal fisk- och skaldjursdelikatesser! Portugal har ett världsberömt kök som är känt för sitt stora urval av fisk och skaldjur. Tack vare den långa kusten kan du räkna med fisk i allas smak. Det må låta enkelt, men smaken av färskfångad fisk är oslagbar, speciellt om den är fångad vid Portugal. Om du däremot föredrar måltider med kött bör du smaka på ‘cozido à portuguesa’, en maträtt som består av olika sorters kött och grönsaker. Det faktum att grönsakerna också är närodlade och färska gör det hela ännu godare. Portugisisk olivolja är även en delikatess av hög kvalité, som används vid tillagning av de flesta måltider. Olivoljan är dessutom den perfekta souveniren att ta med sig hem.

Varje måltid kombineras med det rätta vinet. Hela landet producerar vin, och inte bara hurdant vin som helst, utan vin i världsklass. Ingen har väl missat det berömda Portvinet från Porto? Under din vistelse i Portugal kan du räkna med att stöta på riktiga vinexperter som gärna hjälper dig att hitta det rätta vinet till din måltid. Varför inte besöka en vingård för att få en djupare inblick i landets vinproduktion och smaka dig fram till din egen favorit? Glöm inte Portugals underbara ostar; ‘Queijo da Serra’ från de portugisiska bergen är en riktig klassiker, medan ostar från Azores och Alentejo också är väl värda att smaka på. Återigen är en bit ost den perfekta souveniren att ta med dig sig hem.

Intressanta sevärdheter runt om i Portugal

Vi tipsar om landets bästa sevärdheter som du inte vill missa!

De flesta förknippar sol och strand med Portugal och de har alldeles rätt; i Algarve finner du landets vackraste stränder med klarblått hav och sand mjuk som bakpulver. Men, Portugal erbjuder även sevärdheter som är värda att besöka. En semester som är all inclusive i Portugal innebär så mycket mer än en mätt och belåten mage. Det vackra klostret, ‘Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça’, är en speciell plats att besöka. Klostret som byggdes år 1153 bjuder på en spännande atmosfär där arkitekturen glänser. ‘Mosteiro dos Jerónimos’ är ett annat kloster som är minst lika vackert. Den här konstruktionen är med på UNESCO:s världsarvslista och förutom häpnadsväckande arkitektur, erbjuder klostret även en fin trädgård som skapar en stillsam stämning. Besök även ‘Palácio Nacional de Sintra’ om du bara hinner och har möjlighet. Det här palatset är väl berömt för sina vackra målningar på insidan. På utsidan är byggnaden inte heller så tokig. Sist men inte minst, ‘Serralves’, den kulturella anstalten som kombinerar ett museum, en herrgård och en stor trädgård. Kom ihåg att en semester i Portugal innebär oändligt med trevliga platser att besöka, men här är några tips som kanske hjälper dig på traven.

Med detta sagt kan vi lätt konstatera att en vistelse i Portugal där mat och dryck är inkluderat är det bästa sättet att spendera en semester. Mat och dryck i mängder, vackra omgivningar och trevliga sevärdheter. Det kunde inte bli bättre än så här!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter