All Inclusive Teneriffa

En semester som är all inclusive på Teneriffa är perfekt för dig som gillar enkelt och bekvämt. TravelBird tar väl hand om dig!

Erbjudanden

Välj avresedatum
5 erbjudanden
Om du gillar varmt klimat, vackra omgivningar och god mat är Teneriffa det perfekta alternativet för dig. Den största av Kanarieöarna erbjuder inte bara Spaniens högsta berg, utan även en fantastisk kust, soliga dagar och ett smaskigt kök!

Teneriffa har inte över tio miljoner besökare årligen utan orsak. Den hisnande naturen på den stora vulkanön attraherar folk från hela världen som gärna spenderar sin semester ute i den friska naturen och bland makalösa landskap. Det extremt goda köket gör ju inte ön mindre attraktiv heller och därför är detta den perfekta destinationen för resenärer som gillar lyxigt och bekvämt. All inclusive på Teneriffa innebär oändligt många godheter som fyller magen och skapar ett leende på läpparna. Att kunna kombinera läckerheter med fantastiska stränder, en varierande natur och sevärda attraktioner gör det hela till det solklara paketet som skapar den maximala semesterkänslan. Teneriffa är en ö där möjligheterna är oändliga och chansen att skapa den perfekta semestern är stor.

Låt dig inspireras av Kanarieöns fantastiska godheter, härliga stränder, energiska aktiviteter och intressanta sevärdheter. Före du kommer till det kan det däremot vara kul att se om du visste följande grejer om Teneriffa - vi har nämligen plockat fram rolig fakta om ön som du kanske inte visste från förut. Många tror sig veta mycket om den populära turistön, men visste du detta?

Teneriffa har samma flagga som Skottland tack vare det gemensamma skyddshelgonet St Andrew. Kanariefågeln döptes efter öarna och inte tvärtom. Den längsta stranden, El Medano, är öns längsta och är hela två kilometer lång. Du behöver därmed inte oroa dig över att inte hitta en fantastisk strand att bada på. De flesta länder anser att fredagen den trettonde är oturens dag, på Teneriffa tror man däremot att det är tisdagen den trettonde som bringar otur. Teide-vulkanen är över 3000 meter över havsytan. Vattenparken Siam Park är Europas största och erbjuder en av de högsta rutschkanorna. Dessutom erhåller parken titeln med hela sju världsrekord - här finner du bland annat den största Thai-byggnaden utanför Asien och den största konstgjorda vågen som är över 3 meter hög. Sist men inte minst, William Shakespeare nämnde Kanariskt vin ett par gånger i sina verk. Då måste ju vinet vara något utöver det vanliga, eller hur? Med denna information är du nu redo att semestra på vackra Teneriffa! Nedan har vi plockat fram några maträtter, drycker, platser och aktiviteter som du inte vill missa. Låt dig inspireras!

Maten är serverad

Förbered dig på en ordentlig matkoma!

Det kanariska köket består av inslag från det både Latinamerika och Afrika samtidigt som det bygger upp sitt alldeles egna kök med lokala specialiteter. All inclusive på Teneriffa ser till att du inte behöver gå omkring och vara hungrig!

Även om en stor del av det kanariska köket härstammar från det spanska fastlandet erbjuder den största Kanarieön många godheter som anses vara originella. I stort sett äter man mycket soppor, grytor och fisk samt färska grönsaker och frukter. I allmänhet är Teneriffas kök rätt så enkelt med lätta måltider som är bättre för matsmältningen i det varma klimatet. Under en resa där mat och dryck är inkluderat i priset behöver du inte oroa dig över plånboken eller bekymra dig över restaurangval. På det här sättet kan du njuta av lyxen som innebär oändligt med mat som serveras framför dig. Vi har plockat fram några favoriter som du inte vill missa under en vistelse på Teneriffa. Låt magen börja kurra av hunger!

‘Papas Arrugadas’ är kanske den mest traditionella och typiska rätten på Kanarieöarna, som serveras med en annan klassiker ‘mojo’. Den förstnämnda består av “nypotatis” som kokats med skal på i saltat vatten. Dessa “skrynkliga potatisar” som de kallas för, äts antingen som sidorätt eller med en smaskig sås. ‘Mojo’ finns i två varianter - ‘Mojo Picon’ som är stark och kryddig samt ‘mojo verde’ som är en grön sås. Båda två äts med nästan allt som du bara hittar i det kanariska köket och tillsammans med potatisen skapar det nästan den bästa kombinationen! Om du är en fiskälskare har du hittat rätt. Tillgången till havet gör Teneriffa till en riktig fiskmästare och du kan räkna med att avnjuta måltider i form av färskfångad fisk. Återigen passar det ytterst bra tillsammans med ‘mojo’.

Glöm inte att åtminstone en gång satsa på en tapaskväll för att få den bästa Spanien-känslan! Beställ smårätter i form av fisk, kött, grönsaker och ost för att njuta av härliga stunder som ger dig chansen att smaka på allt och lite till. Tapas är perfekt för dig som inte kan bestämma dig vad du vill smaka på. Dessutom avnjuts tapas tillsammans med vin vilket gör det hela ännu bättre. Sist men inte minst, paella - mera spanskt än så där kan inte bli!

Vin i världsklass

Att inkludera vin som dessa i priset är ingen dålig idé.

All inclusive på Teneriffa innebär även lokalproducerat vin som passar perfekt tillsammans med öns traditionella maträtter gjorda av närproducerade ingredienser. Att smaka på olika viner är ett bra sätt att bekanta sig med ön!

Om du inte förknippar vin med Teneriffa i första hand är du inte den enda, men faktum är att ön är en vinproducent som producerar högklassigt vin sedan 1500-talet. Att äta gott är en sak, men att avnjuta måltiden med det perfekta vinet är en annan. Det gäller att alltid fråga personalen om vad som passar bäst om du inte vet. Se även till att be om ett lokalt vinmärke eftersom Kanarieöarna importerar många viner från det spanska fastlandet. Vi har även plockat fram Teneriffas mest kända vinområden, som vi hoppas inspirerar dig. Glöm inte att en resa där mat och dryck är medräknat i priset är det bästa tillfället att smaka på så många olika sorter som möjligt.

‘Tacoronte Acentejo’ är det största och mest kända av dem alla. Här produceras mest rött vin och många av dem är prisvinnare. ‘Valle de Güímar’ är ett område där läckra vita viner produceras, allt från torra och söta till fruktigt färska. ‘Valle de Orotava’ är däremot känt för att producera både rött och vitt vin medan ‘Ycoden Daute Isora’ är känt för sina speciella vita viner. Sist men inte minst, ‘Abona’, området där vin produceras upp till 1700 meter över havet. Detta gör det till den högsta höjdnivån där vinproduktion äger rum inom EU. Glöm inte att dessa områden gärna tar emot gäster som vill komma och smaka och kanske till och med köpa med sig en flaska hem som souvenir!

En spännande vulkanö

Den bästa ön för utomhusaktiviteter i naturen.

All inclusive på Teneriffa är så mycket mer än bara mat och dryck. Efter att du mättat magen med en läcker måltid är det dags att bege dig ut i den friska naturen och utforska öns fantastiska landskap och underverk!

Teneriffa är en vulkanö som formats efter vulkaniska utbrott som skett genom tiderna. Tack vare detta har ön förvandlats till ett paradis med hisnande omgivningar som får alla besökare att gapa av en häpnadsväckande känsla. De flesta förknippar sol och strand med Teneriffa, men vad många inte vet är att ön även erbjuder många utomhusaktiviteter som låter dig utforska öns andra sidor. Vi tipsar om fantastiska platser som du helt enkelt inte vill missa!

Anaga är öns äldsta område som anses vara himmelriket för hike-älskare. Det sju miljoner år gamla landskapet som Anaga bjuder på är med på UNESCO:s världsarvslista och består av gröna dalar, ståtliga ber, turkost hav och vackra sluttningar. Helt enkelt det perfekta stället för ett fantastiskt vykort! Teide-vulkanen är Spaniens högsta berg och är lätt en av öns största attraktioner. Det här är det fantastiska med Teneriffa - lägg dig på stranden under den stekande solen och skåda det snötäckta berget i bakgrunden - snacka om kontraster! Kringliggande områden är även fantastiska och du kan njuta av berget från nära håll genom att åka upp i en linbanevagn. Masca Valley är en gömd pärla som anses vara öns vackraste by. Den fascinerar alla besökare med sin häpnadsväckande gröna fält och det bästa av allt är att byn är belägen i mitten av ingenstans. Perfekt för dig som vill komma bort turister!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter