Barnsemester

Letar du efter en rolig och äventyrlig barnsemester? Inspireras av TravelBird och boka en resa till vildmarken, solen eller något annat som passar just er!

Erbjudanden

Välj avresedatum
12 erbjudanden
Fart och spänning i nöjesparken, sandslott och vattenävenyr på stranden eller härliga skidresor i fjällen - vad vill du och din familj helst göra på semestern?

Vad är bättre än att ha roligt med hela familjen på semestern? Ibland är det lätt att falla in i trista vardagsmönster utan allt för mång roligheter. Fullt upp på jobb och skola gör att det är extra härligt att koppla bort från vardagen med en resa. Passa på att ta en lite längre tripp under barnens skollov eller res bort över helgen när det känns som evigheter till sommarlovet. Njut av att åka på en rolig barnsemester tillsammans! Familjeresor kan vara helt underbara men också en pina att planera, men TravelBird gör det enkelt och stressfritt för dig. Slipp boka biljetter och annat, känn hur skönt det är att koppla bort jobbet totalt och ägna istället semestern åt vad som egentligen betyder mest - familjen! Kanske går tankarna direkt till att se djur på zoo och att åka karuseller i nöjesparker? Unna er en solig eller fartfylld familjesemester till Astrid Lindgrens värld, eller kanske danska Legoland, och skapa härliga minnen tillsammans!

Knepen för en stressfri familjesemester

Slipp pressen av att försöka ordna den perfekta semestern genom att boka en paketresa och njut av att spendera tid med dina älsklingar.

Sugen på en äventyrlig resa för hela familjen? Boka en familjeresa till solen eller fjällen, som är kul för hela familjen!

Äventyr eller sol och bad? Oavsett vilken semester ni längtar efter så kan resor med barn lätt bli överväldigande och en smidig planering av transporter och aktiviteter inför resan kan underlätta. Här får du TravelBirds bästa semestertips med barn. Lockar en resa till solen trots att det verkar krångligt? Överväg att resa med all-inclusive och njut av att låta barnen välja precis vad de vill till middag. Dessutom finns det väl inget roligare än att kunna bjuda barnen på oändliga mängder glass när du besöker ett varmt land?

Beroende på vart ni åker kan det vara kul att boka in aktiviteter för hela familjen. Lär er snorkla, boka in er på en danskurs eller gå på provsmakning av gelato - valmöjligheterna är obegränsade. Beroende på hur gamla era barn är kan det vara viktigt att tänka på temperaturen i landet ni vill resa till. Barnreseguiden.se vill att föräldrar ska uppmärksamma att barn är extra känsliga mot temperaturväxlingar, så tänk på att extrem värme eller isande kyla inte är ett optimalt klimat för mindre barn.

Semester i Sverige med barn

Borta bra, men hemma bäst - en semester i hemlandet kan vara minst lika kul som att resa utomlands med barn!

Att vandra, bada, campa eller paddla kanot är bara några av alla roliga aktiviteter som enkelt kan göras på en semester med barn i Sverige och dessutom för en liten peng.

Ofta brukar det finnas många viljor i hemmet - vad vill vi göra, vart vill vi resa - men det viktigaste av allt är att semestern blir rolig för både stora och små. Ofta räcker det med en weekenresa för att förgylla vardagen. Res till Göteborg och njut av två hela dagar av skoj på Liseberg eller besök Universeum för att kombinera lek och lär. Det finns många roliga platser att besöka i Sverige, om det så är att äta polkagrisar i Gränna, åka berg-och-dalbana på Gröna Lund eller upptäcka Vikingastaden Birka. Inspireras av TravelBirds erbjudanden och se vad som ligger i närheten av hemma, så blir det desto enklare och roligare att ta sig iväg! Sverige har ett härligt sommarklimat och snöiga fjäll under vintertid - njut av att att semestra i Sverige med barn!

Resa utomlands med barn

Det kan vara klurigt att hitta en semester som passar barnen och samtidigt är rolig för hela familjen - med en resa till utlandet skapar ni minnen för livet tillsammans!

Vill du resa till Dubai med barn? Eller är det en resa till London med barn som lockar mest?

Få allt det praktiska ur vägen innan det är dags för er resa, så slipper ni sista minuten-stress inför resan och kan njuta av äventyret fullt ut. Behöver ni vaccineras innan? En semester i Thailand är det allra populäraste resemålet med barn, enligt en artikel på www.barnsemester.se och att resa med barn till Thailand kan kräva flera olika vaccin. Passa även på att fylla på dina egna vaccinationer innan avresa, om det behövs. Har hela familjen giltiga pass? Ibland krävs det att passet gäller en viss tid efter att ni återvänt från resan, så kolla igenom allas pass ordentligt för att undvika onödigt dyra akutpass på flygplatsen. När allt praktiskt är omhändertaget så är det roligt att börja se fram emot och riktigt längta till semestern. Få hela familjen engagerad i att planera vad ni vill se, upptäcka och göra under er resa, så underlättar ni dagsplaneringen när ni väl anlänt. Det sista tipset inför själva resan är att börja packa i tid. Varför inte ta en hel vecka där ni packar lite varje dag och ser fram emot resans aktiviteter medan ni lägger ned simfötterna i väskan eller packar ned solkräm och kamera? Gör det tråkiga roligt genom att alla hjälpas åt med att packa och tillsammans längta tills ni får packa upp och använda badkläderna eller sandalerna!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter