7 erbjudanden

Bilsemester

Låt resan till din destination bli ett äventyr, åk på en härlig bilsemester med TravelBird!
Se mer:
Utvalda filter:
7 erbjudanden
Filter Återställ

Ta med bilen på din resa - du kommer inte ångra dig!

Är du en person som älskar att köra bil och att känna friheten som den tillför? Vill du åka på en härlig bilsemester och upptäcka nya platser längst vägen till din slutdestination? Gillar du att vara spontan under din resa eller vill du planera allt i förväg? En bilsemester passar alla! Välj mellan att stanna i Sverige eller besök platser någonstans i resten av Europa, det finns så mycket att upptäcka och så många valmöjligheter att välja mellan. Så boka dina resor med TravelBird och ge dig ut på vägen för ett spännande äventyr!

En bilsemester passar perfekt att göra oavsett vilken årstid det är. Allt beror på vad just du är ute efter under din resa och vad du vill göra. En bilsemester behöver inte alltid innebära att man behöver åka så långt, du kanske vill stanna inom Sverige och inte vara borta under en allt för lång tidsperiod. Eller så kanske du istället vill vara borta under en längre period och åka ut i Europa för att besöka andra spännande länder. Det är även så enkelt att besöka våra närmaste grannländer via bil, du kanske inte har upptäckt allt som Norge har att erbjuda eller då kanske du aldrig varit i Finland. Om du istället har valt att åka någonstans nere i Europa under din resa så kan du även passa på att stanna i Danmark längst vägen för att se vad våra danska grannar har att erbjuda! Under en bilsemester har man alla möjligheter att vara spontan, vilket såklart både kan vara skönt och även roligt. Men i vissa situationer kan det vara skönt att ha en ungefärlig plan över var man vill åka och vad man vill göra under sin resa. Det kan även vara skönt att ha allting redo gällande hotell och liknande innan man når sin destination - man kanske kommer nå sitt mål sent under kvällen eller när man inte har energin på topp!

Här är några tips att tänka på inför din bilsemester:

  • Se till att det finns tillräckligt med snacks och dryck tillgängligt under resan.
  • Passa på att ta många pauser för att upptäcka ännu mer under din resa. Man behöver inte stressa till sitt slutmål utan man kan istället göra resan dit så speciell som möjligt!
  • Förbered lekar, underhållning och musik inför resan. Det är speciellt viktigt om det är barn med i bilen. Ni kan göra alla möjliga typer av lekar: räkna alla blåa bilar som man ser, leka bokstavsleken eller andra roliga och enklare lekar som passar perfekt att göra i bilen.
  • Det är såklart roligt att vara spontan under sin resa men se till att planera ungefär var du vill åka och inom en viss tidsperiod. Du kanske inte har all ledighet i världen att utnyttja och tänk på att du ska åka hela vägen hem också.
  • Något man inte får glömma är att packa med körkortet och sin GPS när man ska ge sig ut på en bilsemester!

Stanna inom Sverige

Perfekt för en bilsemester!

Sverige är ett perfekt land att göra en bilsemester i då det finns så många härliga platser att upptäcka! Det är även roligt att få se mer av vårt land, du kanske inte har besökt så många platser tidigare eller alltid velat besöka något specifikt. Under en bilsemester i Sverige har du möjlighet att välja mellan att åka till de större städerna i landet eller besöka mindre orter. Du kanske alltid velat besöka huvudstaden Stockholm, Göteborg och Malmö eller lockar ett besök i Nynäshamn, Landskrona eller Halmstad mer? Du har så många underbara platser att välja mellan! Du kanske hellre vill spendera all din tid ute i naturen eller göra saker såsom att besöka en nöjespark, sommarland eller göra något kulturellt på den plats du befinner dig i. En bilsemester behöver inte betyda att du måste åka runt allt för mycket under din resa, det bästa är ju att du kan bestämma helt själv! Du kanske verkligen gillade en plats och vill spendera hela din ledighet där eller så kanske du enbart har en destination att besöka under din resa men att du väljer att ta din bil dit istället för andra alternativ. En bilsemester kan nämligen se ut på flera olika sätt och det är därför det är den perfekta typen av resa som man kan göra. Under jultider kanske man vill göra något extra speciellt med någon man tycker om. Så varför inte ta bilen och åk någonstans inom Sverige och besök mysiga julmarknader eller kanske äta ett gott julbord. Det är en perfekt getaway om man känner för att komma bort från vardagen, även fast det kanske bara är över en helg eller under sin julledighet!

Åk runt i härliga Europa

Europa har underbara länder att besöka!

Om man vill göra en längre bilsemester kan man lämna Sverige och åka ut i resten av Europa för ett spännande äventyr! En bilsemester i Europa är perfekt för den som vill upptäcka vägarna utanför Sverige och vara iväg under en längre period under sin semester. Det finns så många spännande länder inom Europa som man kan besöka. Du kanske vill till mysiga Italien, härliga Österrike eller spännande Tyskland. Du kan även se vad våra grannländer Norge, Danmark och Finland har att erbjuda - du kommer iväg utanför Sverige men behöver inte åka alltför långt bort. Du kanske länge velat göra resor till Amalfikusten i Italien men aldrig kommit iväg. Varför inte planera in i din bilsemester att åka dit och äntligen få uppleva något som du länge velat göra? Du kanske är en van bilsemester person som har en specifik rutt du gör när du ger dig ut på vägarna eller testar du nya vägar varje gång? Eller är det första gången du bestämmer dig för att göra en bilsemester - så är du redo för ett äventyr och chansen att upptäcka nya och härliga platser? Du kanske enbart har planerat att besöka ett land eller kanske enbart en specifik plats. Eller har du planerat att åka runt under din bilsemester för att se fler platser under din resa. Det bästa med en bilsemester är att du får välja exakt själv var du ska åka och hur länge du ska vara borta.

Upptäck mer under din resa

Bilsemester är den bästa semestern!

Det bästa med att göra en bilsemester är verkligen den friheten som man får under sin resa. Du får bestämma helt själv var du ska åka, när du vill åka och i vilket tempo du vill göra det i. Du kan även bestämma helt själv hur långt du ska åka, om du vill besöka en eller flera platser, ett eller flera länder. Om du under din resa hittar en plats som du verkligen tycker om kan du även bestämma om du vill stanna där i några extra dagar istället för att åka vidare. Du kan bestämma själv om du vill vara spontan under din resa eller ha en plan från början - en bilsemester ger en så många valmöjligheter! Något annat som gör en bilsemester till en sån härlig upplevelse är att själva resan blir ett äventyr. Man får även se så mycket under vägen mot ens mål och om man tar pauser då och då kan du upptäcka mer vad världen har att erbjuda. Det är även en härlig resa att göra med familjen då ni får umgås och ha roligt tillsammans! En annan positiv sak är att du enkelt kan handla med dig saker hem. Köp med underbar olivolja, vin eller kläder - ja allt man kan tänkas hitta under sin bilsemester beroende på var man väljer att åka. Du har även möjlighet att göra mycket på flera olika platser under din resa. Ena dagen kanske du vill gå på sightseeing medan du andra dagen vill besöka ett vattenland eller nöjespark. Du kanske vill shoppa, äta god mat eller slappa på en strand. Allt beror på var du väljer att åka och vad du vill göra - en roadtrip ger en möjligheten att göra det man själv vill under sin resa!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter