Boutique hotel

Vill du uppleva en mysigare och mer personlig resa? TravelBird ger sina bästa tips och berättar varför boutique hotel är ett kul och spännande alternativ!

Erbjudanden

Välj avresedatum
1 erbjudande
Livsstilshotell började poppa upp i pulserande New York för flera år sedan och sedan dess har de kommit att bli ett populärt alternativ för nyfikna resenärer.

Tänk dig att du rest en lång väg för att komma fram till din destination, många timmar i en flygstol, suttit upprätt och kämpat fram på flygplatsen med alla väskor - hade det då inte varit skönt att faktiskt komma fram till ett ställe som känns som ett riktigt hem? Att kliva in i en atmosfär som är långt ifrån stiff och opersonlig? Om du tycker att det låter intressant kan boutique hotels, eller livsstilshotell som det kallas på svenska, vara någonting för dig. Målet med ett livsstilshotell är att skapa en personlig känsla kombinerat med ett intresse för design. Det ska känns som att du kliver in i någons hem och inte i ett sterilt hotellrum med fyra väggar, en säng och ett badrum. För den designintresserade är det kanske himmelriket att både kunna uppleva och testa på att bo i de olika typerna av inredning och design! Små, konstnärliga och unga - detta beskriver livsstilshotell!

De må vara små men har mycket personlighet

Size matters - för boutique hotels - helt klart!

Livsstilshotell är något helt unikt och ena rummet kommer inte vara det andra likt. Glöm copy paste-rummen och sov i en säng som någon valt med kärlek.

Det är kanske inte så konstigt att dessa små hotell och fenomen kommit att bli så populära. Många kanske säger att man ändå inte spenderar så mycket tid på hotellet - men när du tänker efter, är det verkligen så? Att ha ett fint och trevligt boende kan lyfta en resa otroligt mycket. Du får en dubbelt så fantastisk upplevelse då hotellet är en unik upplevelse i sig. Men det är inte bara rummet, designen och arkitekturen som kommer få dig att tappa hakan på boutiquehotell, utan också deras otroliga service. Detta är en av faktorerna som gör att många kändisar faktiskt väljer att bo på livsstilshotell framför vanliga stora kedjor.

De har ofta en väldigt erfaren personal och du kommer i kontakt med personalen på ett helt nytt sätt. Här får du faktiskt integrera med personalen och då det är ett mindre hotell blir det också en mycket mer personlig upplevelse. Personlig kontakt är några av de grundläggande faktorerna för livsstilshotell. I och med detta blir det ofta en väldigt hemtrevlig stämning på hotellet och vi kan nästan lova att du kommer bli en historia eller två rikare efter en vistelse på ett av dessa unika hotell.

Olika typer av livsstilsshotell

Det finns faktiskt också en del olika typer av livsstilshotell. Låt oss berätta vilka olika typer av upplevelser ni kan välja och vraka mellan!

Alternativ - jobbigt eller kul? Vi skulle vilja säga att här finns det något som passar alla åldrar och preferenser.

Vad alla har gemensamt är att de är små, mindre än 100 rum. Det har också vuxit fram olika typer, låt oss berätta. Det behöver faktiskt inte vara så att alla boutiquehotell är enskilda, utan det kan också vara så att de stora hotellkedjorna vill ha ett nytt och roligt alternativ till sina vanliga rum - därför har flera skapat en särskild del av hotellet där du hittar just dessa typer av rum. Det är också många designerföretag som förstått att det finns roliga möjligheter att låta sina kunder få bo i ett rum designat av dem, testa på inredningen och uppleva den på ett nytt sätt. Dessa hotell finns också i form av hela hus, eller så kallade villor, som ofta ligger på landsbygden, så om du inte vill bo i en pulserande stor stad - här är ditt alternativ!

Varför boutique hotel?

Mycket mer än bara en säng och trevlig service.

Här är bara några få anledningar till att kanske välja att ta del av ett livsstilshotell:
  • Den lokala känslan - boutique hotels ger en mer unik känsla
  • Intim atmosfär - små och intima, utan en klaustrofobi känsla
  • En unik erfarenhet
  • Upptäck nya designers på ett roligare sätt!
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter