1 erbjudande

Curaçao Resa

TravelBird tar dig på fantastiska resor till Curaçao som erbjuder ett karibiskt paradis med färggranna drinkar och vackra stränder!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Fantastiska Curaçao!

Curaçao är en unik paradisö som du hittar i Karibiska havet, norr om Venezuela. Du hittar denna vackra ö mellan två andra öar som heter Aruba och Bonaire. Tillsammans kallas de för ABC öarna och Curaçao är både huvudön och den största av dessa tre.

Med TravelBird kommer du få upptäcka en underbar paradisö där du kan göra mycket! På schemat står såklart mycket sol och bad då det finns fantastiska stränder att besöka och havet går i en härlig turkosblå färg! Men om du vill aktivera dig någon dag istället för att spendera lata dagar på stranden kan du bland annat testa på vattensport, dyka eller shoppa! Curaçao bjuder som sagt på många fantastiska stränder som finns runt om på ön! Om man vill se mer under sina resor till Curaçao ska man hyra bil och ta sig runt ön för att på så vis upptäcka fler spännande platser! Om man har tur kanske man även hittar en strand att ha för sig själv! När man befinner sig på Curaçao är det inte omöjligt att få syn på flamingos! Här på ön kan man främst se dem i lagunen Salina Sint Marie, så att åka dit är att rekommendera om du vill se de häftiga rosa fåglarna!

En stor händelse på ön är den stora karnevalen som sker varje år på Curaçao! Denna karneval är en av de största i Karibien, och även den karneval som firas under längst period - det är verkligen ett perfekt tillfälle att besöka Curaçao då man får delta i en stor folkfest med lokalbefolkningen! Under karnevalen är det parader, aktiviteter, fester och mycket annat som sker under flera dagar! Så var beredd på mycket färger, dans, skratt och musik! På Curaçao är de officiella språken nederländska och papiamento, men även spanska och engelska går bra att använda sig av under sin vistelse på Curaçao. Ett måste är att besöka öns huvudstad som heter Willemstad. Det är en otroligt charmig och mysig stad som inte lämnar sina besökare besvikna!

Resor till Curaçao är perfekt för den som vill upptäcka en underbar paradisö, men det är också en ö man kan, om man vill, kombinera med att besöka andra häftiga öar som finns runt omkring i det Karibiska havet. Om man vill göra andra härliga resor som inkluderar sol, bad och underbara stränder kan man bland annat resa till Senegal och väljer man att stanna i Europa kan man göra underbara resor till Costa Brava!

Spännande aktiviteter

På paradisön Curaçao finns det mycket roligt att göra!

Denna paradisö har mycket mer att erbjuda än att enbart ligga och ta det lugnt på en underbar strand och njuta av en vacker omgivningen! Här kan du ta del av många roliga aktiviteter och även lära dig mer om kulturen och historien på Curaçao.

Den populäraste aktiviteten på Curaçao förutom att sola och bada, är att dyka! Resor till Curaçao kan bli ett spännande äventyr under ytan där du kan se både häftiga fiskar och gamla fartyg. Vattnet är både varmt och klart och du kommer få en spännande upplevelse! Curaçao erbjuder många häftiga platser att besöka under sin dykning. Man kan se en undervattensgrotta som heter Blue Cave, upptäcka både stora och små korallskogar som finns längs med kusten och se flera olika fartyg som sjunkit. Alphen är en plats där ett fartyg sjönk 1778 inne i hamnområdet vid Willemstad, Superior Producer är ett annat exempel där ett handelsfartyg sjönk 1977. Det finns flera spännande platser och så mycket att upptäcka på Curaçao - även under ytan!

Något man ska ta sig tid för under sin resa till Curaçao är att besöka Christoffel National Park! Det är den största nationalparken på Curaçao och är rik på både djur och växter! Här kan man bland annat vandra på flera leder med olika svårighetsgrader, utforska grottor, följa med på guidade turer i parken och mycket annat! Om du istället är intresserad av historia och kulturen på Curaçao finns det flera museum att besöka! Ett spännande museum att besöka heter Curaçao-museet som är det äldsta museet på Curaçao som fortfarande tar emot besökare. Byggnaden är från 1853 och här kan du bland annat se KLMs första flygplan som flög från Nederländerna till Curaçao, hur ett traditionellt kök på Curaçao ser ut, fina skulpturer och målningar från både lokala och internationella artister! Det nyeste museet på Curaçao heter Savonet Museum och ligger i Christoffel National Park. Här kan man ta del av hur tidigare invånare på Curaçao levde. Det börjar med historien om Arawak indianerna som kom till ön för över 4000 år sedan och slutar i modern tid!

Mysiga Willemstad

Ett besök i charmiga Willemstad är ett måste!

Ett måste under resor till Curaçao är att besöka huvudstaden Willemstad! Det är en charmig och mysig stad som är uppdelad i två delar. Punda heter den äldre delen av staden och Otrobanda heter den lite yngre delen. Den kända Drottning Emmabron eller Koningin Emmabrug som den heter, är en flytande pontonbro som byggdes 1888. Denna bro är det som binder samman de två olika stadsdelarna! Willemstad bjuder på otrolig arkitektur som påminner om holländska städer! Det är pastellfärgade hus, många mysiga restauranger, cafeer och barer!

Willemstad bjuder på stora shoppingmöjligheter då du hittar både gallerior och småbutiker runt om i staden. Butikerna är ofta placerade i historiska byggnader och monument - kombinationen att både shoppa och se häftiga byggnader är aldrig fel! Stadsdelen Punda är huvudområdet när det gäller shopping i Willemstad och här kan du hitta både lokala och moderna produkter.

Något man måste göra i Willemstad är att besöka alla de museum som finns. Det finns flera spännande museum på ön och några som man kan besöka är Kura Hulanda där man kan ta del av de dominerande kulturerna på Curaçao, Curaçao-museet som nämnts tidigare, Judiska kulturmuseet och många fler! Det finns mycket historia att ta del av på Curaçao och det är verkligen något som rekommenderas!

Spännande matupplevelser

Passa på att smaka de lokala maträtterna!

Resor till Curaçao innebär att du kommer kunna smaka på spännande maträtter! Om man vill smaka en lokal maträtt ska man verkligen testa på Kabritu, som är en gryta med getkött. Grytan serveras ofta tillsammans med Aros Moros som är ris med bönor! Andra maträtter som man måste testa på under sin vistelse på ön är bland annat Keshi yena, som är stora ostbollar med olika innehåll. Det kan vara bland annat innehålla kött, kyckling och oliver! Det serveras även mycket soppor, fiskrätter och kyckling. Maten på Curaçao är lagade på bra råvaror och du kommer utan tvekan hitta något i din smak! Om man vill vara äventyrlig under sin resa till Curaçao kan man testa på Yuana som är en delikatess på ön! Yuana är nämligen stuvad leguan - smaka den som vågar!

Det finns flera spännande matmarknader på Curaçao som man kan besöka! Du hittar dem speciellt i huvudstaden Willemstad. I Willemstad, i stadsdelen Punda, finns det en flytande marknad som man kan besöka varje morgon. Från små fiskebåtar kan man köpa färsk mango, papaya, fisk, kryddor och mycket annat! Nära den flytande marknaden finns det en matmarknad som kallas “Den nya marknaden”. Här kan du bland annat köpa lokalt odlade grönsaker och frukter. En annan spännande marknad, som i sin tur, kallas den gamla marknaden, kan man njuta av lokala maträtter tillsammans med lokalbefolkningen. Det är ett perfekt lunchställe där man hittar många spännande rätter! Om du vill upptäcka fler härliga platser som bjuder på underbara matupplevelser kanske du vill göra en sista minuten resa till Grekland eller åka på en sista minuten till underbara Italien!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter