Roadtrip på den spektakulära ön Sicilien

Linguaglossa, Villafranca Tirrena, Palermo och Agrigento, Sicilien, Italien

Nyhet Nyhet

Premiär på Secret Escapes

Flyg ingår Flyg ingår

Taormina

Mareneve Resort

Dubbelrum på Mareneve Resort

Mareneve Resort

Catania

Etna

Viola Palace

Viola Palace

Viola Palace

Dubbelrum på Viola Palace

Palermo

Art Lincoln Hotel

Dubbelrum på Art Lincoln Hotel

Palermo

Agrigento

Antica Perla

Antica Perla

Dubbelrum på Antica Perla

Antica Perla

Antica Perla

Agrigento

Spännande roadtrip till fyra destinationer, med möjlighet till både strand, avkoppling och sightseeing, inklusive flyg, hyrbil och frukost

Italien är ett fantastiskt mångsidigt land, som har mycket att erbjuda både gällande historia, kultur och inte minst gastronomi. Nu har du chansen att upptäcka Sicilien på egen hand, under en spännande roadtrip, som på en vecka tar dig från Linguaglossa i nordöst till Cannatello-kusten och Agrigento på öns sydvästra del.

Dag 1-3: Linguaglossa

Resan börjar med två nätter i Linguaglossa, som bjuder på natursköna omgivningar. Härifrån kan du bland annat göra utflykter till närbelägna städer som Taormina och Catania, men även utforska området kring och på vulkanen Etna, som är Europas största aktiva vulkan.

Dag 3-5: Villafranca Tirrena

Från Etnas fot går färden vidare norrut, till kusten i Villafranca Tirrena, där du kan koppla av med sol och bad. Dessutom är det en bra utgångspunkt för utflykter till bland annat Messina och de vulkaniska Lipari-öarna, eller till och med det italienska fastlandet.

Dag 5-6: Palermo

Äventyret fortsätter med lite efterlängtad stadspuls när du anländer i Palermo, efter en scenisk bilfärd utmed Siciliens norra kust. På vägen kan du med fördel göra stopp i några av de idylliska städer och byar du passerar, som till exempel Cefalù, och kanske bada vid någon av alla härliga stränder.

Dag 6-8: Agrigento

Efter att i all hast ha utforskat Palermos många restauranger och sevärdheter, som till exempel marknaden Mercato Il Capo och det symmetriska barocktorget Quattro Canti, fortsätter äventyret söderut, nu med sikte på Cannatello-kusten, där du kommer att tillbringa de två sista nätterna. Passa på att njuta av färgglada solnedgångar och närheten till stranden, men också utflykter till bland annat den vita klippan Scala dei Turchi eller den så kallade Tempeldalen, som var en av grekernas viktigaste städer under Antiken.

Kan du inte bestämma dig ännu?

Reservera ett datum för endast 250 SEK innan du bestämmer dig.

  • Betala 250 SEK för att reservera ett datum innan kampanjen utgår.
  • Om du väljer att boka så kommer pengarna dras av vid ditt köp. Om inte så kommer pengarna att krediteras till ditt Secret Escapes konto.

Viktigt: Observera att detta inte är en insättning, fullständig eller garanterad bokning. Att reservera datumet hindrar helt enkelt andra medlemmar från att boka dina önskade datum under tiden du bestämmer dig. Secret Escapes ansvarar inte för separata utgifter om reserverat datum inte är tillgänglig för bokning längre och reservationen är borttagen.

För mer information, vänligen se vår Vanliga frågor sida och våra regler och villkor

Vad är en deposition?

Kort sagt, du betalar Secret Escapes en icke-återbetalningsbar deposition för att säkra din resa. Du betalar återstående belopp till leverantören innan avresa och ytterligare instruktioner finns i bokningsbekräftelsen.

Vi har lagt till erbjudand med möjlighet till att betala en deposition så att våra medlemmar kan få tillgång till ännu fler fantastiska erbjudanden samtidigt som vi vet att planering och betalning av en resa kan ta tid.

För mer information, vänligen se våra vanliga frågor.