Exotiska resmål

Upptäck exotiska resmål och låt dig förundras av utsökta naturområden, beundra kulturella skatter och smaka lokala delikatesser!

Erbjudanden

Välj avresedatum
23 erbjudanden
Drömmer du om att resa långt bort, någonstans spännande och helt annorlunda från vardagen? Ännu finns det outforskade exotiska resmål runtom i världen, som bara väntar på att bli upptäckta!

Låt din inre äventyrare väckas till liv medan du väljer mellan en mängd ovanliga och långväga destinationer. Resor noga utvalda av TravelBird - som kan leda dig till delar av världen du inte ens visste existerande - väntar! Ta chansen att se vilda djur på när håll, att uppleva tropiska regnskogar, beundra oändliga oceaner och skapa minnen för livet! Det är både enklare och billigare än någonsin att ta sig till de mest unika resmålen runtom i världen - så vad väntar du på? Låt äventyret börja! Kanske är det en safari i Zanzibar med otämjd natur du suktar efter? En rundresa i Mexico där du går i mayaindianernas spår och upplever det heta mexikanska köket? Eller någonting helt annat? Med TravelBird är det lätt att boka en exotisk resa med boende och utflykter till både mer och mindre kända smultronställen. Exotiska resmål bjuder på oslagbara naturupplevelser, tropiska temperaturer och bländande paradisstränder. Enligt ett pressmeddelande från My News Desk sägs det att just vita sandstränder lockar till romantiska resor. Kanske är det precis det som du och din partner behöver? Förgyll kärleken och bege er på ett exotiskt äventyr!

Res mycket längre för lite mer

Låt dig lockas av världens alla hörn och förtrollas av kulturella skatter, oväntade smaker, fantastiska människor och färgglada minnen.

Väskan är packad, biljetterna bokade och nu kan du bara koppla av och se fram emot din resa! Men hur ska du få ut så mycket som möjligt av din semester; se allt, uppleva allt, smaka allt?

En undersökning i Privata Affärer har visat att det valutamässigt är fördelaktigt för svenskar att resa till tropiska länder med en globalt sett svagare ekonomi. Undvik att stirra dig blind på biljettpriser, för under den resterande delen av semestern kommer du att spendera korvören i jämförelse.

Kostnaden för att leva och bo i ett land som Brazilien eller kanske Indonesien är så pass liten i jämförelse till Sverige, att en längre resa inte kostar särskilt mycket mer än en kort i slutändan. Passa på att ta ett par extra veckor ledigt och få chansen att verkligen insupa och uppleva landets kultur och historia.

Magiska människor & matkulturer

Förbered dig på nya vänskaper, kunskaper och smaker - människor och mat är en av de viktigaste kryddorna i receptet på den perfekta resan!

Naturens resurser varierar enormt beroende på ett lands geografiska position. Kvaliteten på jordmån, tillgång till vatten och historiska traditioner, i kombination med människors utveckling, spelar en stor roll i utvecklingen av ett lands matkultur.

Ju längre bort du reser, desto tydligare blir det hur maten och människorna skiljer sig från Norden. Exotiska resor ger dig chansen att uppleva nya matkulturer och knyta band till nya människor, med en erfarenhet olik allt annat du vet. Visste du till exempel att friterade gräshoppor är ett populärt godis i Asien? Våga smaka spännande lokala rätter och lära känna landets unika kultur och befolkning - antagligen blir du positivt överraskad!

Sagolika vyer och historiska tempel

Få saker är mer spännande än att upptäcka ett lands historia, speciellt när du reser till en exotisk destination.

Upplev historiska platser som tempel, kyrkor och reliker, vilka andas myter och berättelser från svunna tider.

De flesta fascinerande monumenten är dessutom gratis att uppleva och bjuder på fantastiska semesterminnen du sent ska glömma. Utbudet av upplevelser är stort och varierat i exotiska länder, enligt Expressens artikel om Asien. Vill du bege dig till Indien och imponeras av det kungliga templet Taj Mahals påkostade dekor, eller kanske beundra arkitektoniska burmesiska tempel i soluppgången? Njut av hantverket bakom - och skönheten i - historiska konstverk och monument unika för varje land. Vilket av TravelBirds exotiska resmål inspirerar dig mest?

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter