2 erbjudanden

Hotell Amsterdam

Kända museum, tulpanfält och kanaler, är några saker du inte får missa i denna vackra stad. Boka ett hotell i Amsterdam med TravelBird idag och upptäck mer.
Se mer:
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Amsterdam är en kulturell och romantisk stad som passar alla. Åk till Amsterdam och låt dig och dina sinnen inspireras.

Är du redo för en ny resa? Låt oss på TravelBird tipsa dig om Amsterdam. Amsterdam är en av Europas vackraste städer som har över 3,5 miljoner utländska besökare per år. Med sina välkända museum och som en hyllad kulturstad nämndes nyligen Amsterdam som en av de mest välkomnande städerna i världen, enligt en studie utförd av TravelBird. Beroende på vilken årstid du besöker denna fantastiska stad finns det alltid något nytt att upptäcka och förundras över. Åk på en utflykt och besök de vackra tulpanfälten eller promenera längst alla de många kanaler som staden har. När du besöker denna stad är det viktigt att du bokar ett hotell i Amsterdam som passar dina behov och som gör din resa så bekväm som möjligt. Du bokar inte bara ett rum utan också en upplevelse som skapar helheten under resans gång. Beroende på vad du planerar att göra i Amsterdam så finns det flera hotell att välja på så att du får njuta till max av din vistelse i denna vackra stad. Några saker att tänka på när du bokar hotell i Amsterdam är om du reser ensam eller med nära och kära och vilket område i Amsterdam du vill bo i. Vill du bo i närheten av parker och natur eller något speciellt område som till exempel: De Pijp och Jordaan? Vad du än bestämmer dig för finns det flera alternativ att välja mellan - alltifrån lyxhotell och spahotell till hostel och lägenhetshotell.

Populära stadsdelar i Amsterdam

Amsterdam är stort och det finns så många vackra platser att besöka. TravelBird har valt ut några ställen som du inte får missa.

När du bokar hotell i Amsterdam kan du välja ett hotell i närheten av de finaste områdena i staden. Områden som De Pijp, Jordaan och Westerpark attraherar många besökare från världen och det finns alltid något att göra när du är här. De Pijp är ett fantastisk multikulturellt område som är värt att utforska när du besöker Amsterdam och de flesta gatorna i området har fått sitt namn efter kända nederländska konstnärer såsom Vincent Van Gogh, Jan Steen och Frans Hals. Här hittar du alltifrån shopping till mysiga kafeer och restauranger som du kan besöka. En stor känd marknad som du måste bocka av på listan är Albert Cuyp Market som är en av de största marknaderna i Europa och en stor turistattraktion. Marknaden är döpt efter den den nederländska konstnären Albert Cuyp och är öppen sex dagar i veckan. Här kan du köpa alltifrån färska grönsaker och frukter till blommor och smycken. Du kan också sätta dig ner och avnjuta en kopp kaffe på någon av de mysiga gamla kafeerna eller köpa varma våfflor på en av de många gatustånd som finns längst gatorna. Jordaan är ett annat mycket fint område i Amsterdam som du måste besöka. Jordaan ett av de attraktivaste områdena att bo i och kan jämföras med Östermalm i Stockholm. Här finns det även flera konstgallerier och kända museum såsom Anne Frank House. Ta en promenad längst kanalerna och låt dig charmas av den vackra arkitekturen som stadsdelen erbjuder eller hyr en cykel och utforska stadsdelen precis som en äkta lokalinvånare. Amsterdam är nämligen en av de bästa städerna i världen att cykla i och staden har ca 700 000 cyklister. För dig som reser med familj eller helt enkelt vill bo närmare de gröna delarna av Amsterdam är Westerpark underbart att besöka. Detta mysiga område har både parker och marknader som du kan strosa runt i och ägna tid åt. Westerpark har samma namn som stadsdelen och är en underbar park som man kan koppla av i med vänner och familj. Här kan du ha en mysig picknick eller bara sitta och koppla av med en kopp kaffe från något av kafeerna i närheten. Några gånger per år hålls även konserter och festivaler som man kan gå på där du kan se välkända artister uppträda. Även Westergasfabriek är mycket spännande att besöka och ursprungligen var detta en gasfabrik som byggdes om i början på 2000-talet. I dagens läge har Westergasfabriek ett helt annat syfte och numera hålls det alltifrån matmarknader till kulturella event och utställningar som är spännande att gå på.

Amsterdams kända kulturliv

Se till att besöka några av Amsterdams kända museum under din vistelse.

När du besöker Amsterdam så kommer du inte kunna undgå alla dessa vackra och spännande museum som finns att besöka. Denna stad är en riktig kulturstad och det berömda Rijksmuseum utnämndes nyligen till en av de mest instagrammade turistattraktionerna i världen, enligt en studie utfört av TravelBird. För den kulturintresserade finns det även möjlighet att boka ett hotell i Amsterdam i närheten av alla dessa vackra museum där du kan upptäcka något nytt varje dag. Museum som Anne Frank House, Rijksmuseum och Van Gogh Museum är bara några ädelstenar som man borde besöka minst en gång i sitt liv, så ta en dag och låt dig hänföras av Amsterdams kulturella och historiska sida under din vistelse. Rijksmuseum invigdes under 1800-talet och år 2013 och 2014 var det en av det mest besökta museum i Nederländerna med ett rekord på 2,2 miljoner och 2,47 miljoner besökare. Här kan du titta på nederländsk konst från 1600-talet och muséet har nästan 7 miljoner konstverk i sina samlingar vilket är otroligt. En av de kändaste konstverken är Rembrandts Nattvakten från 1642. Anne Frank House är ett annat museum som är tillägnad Anne Frank som dog under andra världskriget. Muséet öppnades 1960 och är idag en av de mest besökta museum tillsammans med Rijksmuseum och Van Gogh Museum. På muséet kan du gå på rundtur och se gömstället som Anne Frank och hennes familj hölls gömda i. Du kan även titta på filmer, bilder och andra historiska objekt från andra världskriget som finns tillgängligt att se i muséet. Van Gogh Museum öppnades 1973 för att hedra den Nederländska konstnären Vincent Van Gogh. Muséet har den största Van Gogh samlingen i världen och är en av de mest besökta museum i nederländerna tillsammans med Anne Frank House och Rijksmuseum.

Amsterdams spännande matkultur

Följ med på en matresa i Amsterdam

När du åker på en resa till Nederländerna kommer du snabbt märka hur internationellt landet är när det gäller matkulturen. I Amsterdam finns det restauranger från världens alla hörn och även längs gatorna kan du hitta gatustånd där du kan köpa holländska pannkakor, pommes frites och andra goda maträtter. När du är i Amsterdam så måste du smaka på Amsterdams berömda pommes frites som säljs på gatustånd, och inte vilka pommes frites som helst utan tjocka stora pommes som serveras med majonnäs eller någon annan topping. Ett annat typiskt holländskt tilltugg är runda friterade bollar med en slags köttstuvning i som heter bitterballen. Prova även Indonesian Rijsttafel, som har sitt ursprung från tiden Indonesien var koloniserat av Holland. Rijsttafel betyder “ris bord” och serveras som flera små sidorätter tillsammans med ris.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter