3 erbjudanden

Hotell Danmark

Vackra stränder, natursköna platser och äventyrliga Legoland väntar på dig i Danmark. Boka ett hotell i Danmark med TravelBird idag.
Se mer:
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Vårt grannland i söder bjuder på vackra omgivningar och en minisemester till Danmark är alltid en bra idé, så packa väskan och ge dig ut på en resa fylld med spännande aktiviteter.

Du behöver inte åka långt för att upptäcka nya platser. En resa till Danmark räcker gott och väl för att du ska få en fantastisk semester. Danmark må vara litet, men låt dig inte luras av storleken. Från vackra badstränder och öar till nöjesparker och nattliv, i Danmark finns garanterat något som passar alla. Vad sägs om att ta med hela familjen på ett roligt äventyr och besöka Legoland? För dig som reser med familj finns möjligheten att boka ett hotell i Danmark i närheten av Legolands nöjespark, där hela familjen kan njuta av en vistelse ihop.

Danmark bjuder på flera vackra städer och beroende på vad du vill uppleva under din semester kan det vara värt att undersöka vilka städer som passar just för dina önskemål. Vi har därför listat ut de städer som är värda att besöka under din semester. Köpenhamn har länge klassats som en “partystad”och det danska nattlivet lockar unga turister från hela världen, men huvudstaden har så mycket mer att erbjuda. Köpenhamn är Skandinaviens näst största stad och här bor de ca 600 000 människor. Atmosfären liknar inte någon annan storstad och när du besöker Köpenhamn slås du av den genuina stämningen. Staden bjuder på flera sevärdheter, som till exempel den lilla sjöjungfrun och Tivoli. Den lilla sjöjungfrun har kommit att bli en ikon för staden och är en populär turistattraktion. Sagan om Den lilla sjöjungfrun skrevs av Hans Christian Andersen under 1800-talet och statyn skapades av Edvard Eriksen efter Andersens saga. Förutom detta finns det även möjlighet att besöka Tivoli Köpenhamn, som har fler än 4 miljoner besökare varje år och är en av de äldsta nöjesparkerna i världen. Tivoli är den perfekta aktiviteten för hela familjen och här kliver ni in i en sagolik värld med åkattraktioner och skridskobanor. Detta är en upplevelse som uppskattas av alla åldrar. Århus är Danmarks näst största stad och är en stor kulturstad med flera kända sevärdheter. En av sevärdheterna du inte får missa är Den gamle by som är ett utomhusmuseum där man kan lära sig om Danmarks historia och besöka olika byggnader från de olika århundraden. Detta är en spännande aktivitet som passar för alla åldrar och för dig som är intresserad av historia blir detta en av dina bästa historiska resor som du inte får gå miste om. För dig som vill bo i närheten av din favoritstad finns ett stort utbud av hotell i Danmark att välja mellan. Boka ett hotell med TravelBird idag och låt din resa starta här. Ett annat tips för dig, är staden Ribe som är den äldsta staden i Danmark. Staden har ca 8000 invånare och med sina gamla gator och korsvirkeshus charmar Ribe alla sina besökare. Den mest kända byggnaden i staden är Ribe domkyrka som är en av Danmarks största kyrkor och byggdes mellan åren 1125-1160.

De bästa sevärdheterna i Danmark

Danmark slutar aldrig att imponera med sina toppsevärdheter. TravelBird har listat ut de sevärdheter som du inte får missa.

När du åker på en resa till Danmark finns det några sevärdheter som är värda att besöka. Legoland är en av de mest kända nöjesparkerna i Danmark och här kan hela familjen få en skrattfylld dag. Parken öppnades år 1968 och själva Legoland är byggt av ca 68 miljoner legobitar. Här kan ni åka karuseller och prova på andra roliga aktiviteter, som till exempel ett besök i spökhuset eller en tur till minilandet. Sculpture by the Sea är en riktig häftig upplevelse om du besöker Danmark under sommaren. Detta event hålls vartannat år vid stranden i Århus och besöktes första gången av en halv miljon turister. Detta är en konstutställning utöver det vanliga där skulpturer radas upp på stranden och låter allmänheten beundra verken samtidigt som de njuter av en dag på stranden. Ett annat tips är ett besök i det danska kungahuset, där kungafamiljen har bott sedan 1794. Detta är en mycket uppskattad sevärdhet, inte bara av rojalister, utan även bland kultur- och historieälskare då kungahuset har en vacker arkitektur och består av 4 separata palats. För dig som vill vara i närheten av dina favoritsevärdheter finns ett stort utbud av hotell i Danmark att välja mellan.

Dansk kultur

Följ med på en kulturell resa och låt dig inspireras utav danska sagor och berättelser.

Många av oss har vuxit upp till H.C. Andersens sagor och berättelser som till exempel tummelisa, den lilla sjöjungfrun och prinsessan på ärten, som idag blivit världskända verk. H.C. Andersen är den mest kända författaren i Danmark, men är även välkänd internationellt och hans verk har idag översatts till över 150 språk. Andersen föddes i Odense och idag kan man även besöka hans barndomshem r och få en inblick av hans tidiga år i livet. Elvira Madigan som ursprungligen hette Hedvig Antoinette Isabella Eleonore Jensen var en dansk lindansös och cirkusartist vars tragiska öde berörde många. Hon blev känd efter sin hemliga kärleksrelation med den adlige dragonlöjtnanten Sixten Sparre, och deras gemensamma död väckte stor uppståndelse. Efter den tragiska händelsen har Elvira Madigan och Sixten Sparre blivit kända inom den danska kulturen och det har gjorts både filmer och musikaler som visar deras liv. Åke Ohrberg regisserade år 1943 den första svenska filmversionen av Elvira Madigan, och år 1992 hade musikalen Elvira Madigan premiär på Malmös stadsteater.

Boka ett hotell i Danmark och upplev den danska matkulturen.

Charmen av att resa iväg är givetvis att smaka på landets delikatesser och även om vi svenskar är bekanta med det danska köket hindrar inte detta oss från att njuta av alla läckerheter.

Danskarna är livsnjutare och detta märks på deras matvanor. Wienerbröd, smörrebröd och de danska korvarna är några delikatesser som uppskattas av oss svenskar, men det finns så många fler. Frikadeller är en typisk dansk maträtt som är populära hos oss svenskar, då det påminner mycket om våra svenska köttbullar. Frikadeller består oftast av kalv- eller nötfärs och kokas i soppa eller buljong och serveras ofta som ett tillbehör. Hakkebøf är en annan dansk traditionell rätt som liknar vår pannbiff. Den består av oxkött, salt och peppar och steks sedan i smör. Den serveras oftast med potatis och brunsås, likt den svenska pannbiffen. För dig som vill prova något annorlunda, bör du testa öllebröd. Denna unika maträtt, som mestadels består av öl samt brödrester, är ca 800 år gammal och det sägs att danskarna åt öllebröd förr i tiden, då man inte hade det lika gott ställt som idag. Idag serveras öllebröd som en soppa med socker, kanel och grädde och kan ätas både som en efterrätt eller till frukost. För dig som är ute efter danska bakverk finns en mängd olika sötsaker att frossa i. Vad sägs om det klassiska wienerbrödet? Även om detta är ett vanligt fikabröd Sverige, så smakar det ännu bättre när du äter det i Danmark. Wienerbrödet har funnits i Danmark sedan 1800-talet och bakas med olika fyllningar. När du tar en paus på ett mysigt café så, glöm inte wienerbrödet till ditt kaffe!

För dig som vill stanna på hemmaplan, rekommenderas även en semester i Sverige.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter