erbjudanden

Hotell Dublin

Besök bedårande Dublin och njut av en härlig atmosfär och mysiga pubar. Boka ditt hotell i Dublin med TravelBird för en trevlig vistelse.
Se mer:

Dublin är stad som har något för alla intressen. Boka din resa idag till den gröna ön och utforska staden och dess höjdpunkter.

Vare sig du åker på en weekend eller en längre resa till Dublin kan du räkna med en händelserik semester, som är fylld med spännande aktiviteter. Tack vare irländarnas glada mentalitet och stadens historiska sevärdheter kan du inte annat än att få en fantastisk resa. Njut av den irländska kulturen på samma sätt som lokalbefolkningen och besök någon av stadens flera pubar för att avnjuta en Guinness, eller lyssna på irländsk folkmusik som garanterat kommer få dig att vilja röra på hela kroppen. Visste du att Europas största park Phoenix Park ligger i Dublin och att staden grundades för 800 år sedan av vikingarna? Dublin bjuder på många intressanta platser och fascinerande sevärdheter, så låt din nästa resa gå hit och upptäck en av Storbritanniens vackraste städer. När du bokar ditt hotell i Dublin är det viktigt att det är ett bekvämt hotell som lever upp till dina förväntningar. För vissa är hotellet en av de viktigaste delarna under semestern, medan andra hellre prioriterar läget och området. Vill du bo centralt eller föredrar du ett lugnare område? Reser du ensam eller med vänner och familj? Hur du än väljer att bo och vilka du reser med, har vi på TravelBird ett hotell i Dublin som passar just dina önskemål för att du ska få en så bekväm resa som möjligt.

De bästa sevärdheterna i Dublin

Dublin är en stad som bjuder på flera kända sevärdheter. Vi har valt ut höjdpunkterna som som du inte får missa under din resa.

Dublin är en liten stad och det är lätt att ta sig runt till fots eller på cykel. Sevärdheter som Guinness Storehouse samt Dublin castle lockar människor från hela världens hörn och vi förstår varför. Dublin Castle byggdes i början av 1200-talet och är en av de mest populära sevärdheterna i staden. Med sin vackra arkitektur och gamla historia är slottet värt ett besök och du har möjligheten att gå med på en guidad tur, besöka polismuseet eller avnjuta en irish coffee i någon av restaurangerna.
För dig som gillar öl är Guinness Storehouse ett måste att besöka. Guinness Storehouse är ett bryggeri som grundades av Arthur Guinness som ville brygga egen öl. Därmed uppfann han den mörka ölen Guinness som idag är en av de mest sålda ölsorterna i världen. Högst uppe på toppen av bryggeriet kan du provsmaka olika ölsorter och njuta av den vackra utsikten över staden eller gå på en rundtur och lära dig om ölets historia samt hur man brygger Guinness öl. Ett annat tips som du inte får missa är Temple bar som är ett område med pubar och restauranger. Gå på en pubrunda, njut av en kall öl och upplev det livliga nattlivet, här kommer du inte att bli uttråkad. Är du inte en stor ölfantast är Temple bar trots detta värt ett besök, eftersom det bjuder på en medeltidskänsla med mysiga kullerstensgator och flera restauranger. Boka ett hotell i Dublin för att ta del av den irländska pubkulturen.

Irland den gröna ön.

Besök någon av Dublins gröna oaser för en avkopplande stund.

Ta en tur till Dublins grönare områden för en paus från storstadslivet och koppla av vid en park eller någon av de vackra och natursköna platserna som staden erbjuder. Vi har valt ut några av de finaste platserna i och utanför Dublin för dig att besöka. Phoenix Park som är den största parken i Europa är ungefär lika stor som central park i New York. Parken är känd för sina hjortar som strövar fritt och för sitt zoo. Reser du med familj är detta en perfekt aktivitet för hela familjen då ni kan besöka både parken och zoot. Andra populära aktiviteter som hålls i parken är konserter och The Great Ireland Run som är en 10 km lång löprunda som hålls varje år. Ett annat tips är St Stephen's Green som är en allmän park och ligger i närheten av shoppinggatan Grafton street. Vad passar bättre än att sitta vid en park för en stunds avkoppling efter en lång dag av shopping? Du finner även en stor sjö, en fontän och vackra blomrabatter som du kan promenera längst vid.
Ett tredje tips är den irländska landsbygden i County Wicklow som är slående vacker. Med sina bildsköna platser och gamla kyrkor kommer detta vara en av dina bästa naturresor. Ta en guidad tur och besök Glendaloughdalen för att uppleva historiens vingslag på en av de vackraste platserna på Irland.

Boka ett hotell i Dublin för att ta del av den irländska pub- och matkulturen.

Gör som irländarna och besök någon av pubarna för en öl och en matbit.

När du åker på en resa till Irland kommer du snabbt lägga märke till den irländska pubkulturen. Det handlar inte bara om att dricka öl utan det handlar även om att socialisera sig med andra och irländarna är kända för att vara sociala och välkomnande. Då staden är känt för sina pubar kommer du garanterat hitta en som passar just dig, där du kan sitta ner och njuta av en öl eller en matbit. Kom ihåg att det handlar mer om själva upplevelsen än drycken. Den irländska matkulturen är lik den engelska matkulturen på många sätt men irländarna har även sina egna delikatesser. Prova Irish stew som är en traditionell maträtt och består av lamm, potatis, morötter och andra grönsaker. En annan god rätt du måste smaka är Shepherd’s pie eller cottage pie som består av köttfärs, potatis och ost, självklart får du inte glömma att beställa en portion med fish and chips som är populärt i hela Storbritannien. För dig som älskar bakverk finns flera goda alternativ att frossa i. Vad sägs om scones till eftermiddags-teét eller irländsk chokladtårta? Eller vad sägs om en irländsk hederlig äppelkaka som serveras med en klick grädde? Ta med den svenska fika-traditionen och sätt dig på ett mysigt café för att koppla av med en kopp kaffe och en god kaka.

För dig som redan besökt Dublin kan vi även rekommendera en resa till London.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter