4 erbjudanden

Hotell Paris

Besök Paris och gå på upptäcksfärd i denna romantiska huvudstad. Boka ett hotell i Paris med TravelBird idag och låt kärleken flöda.
Se mer:
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Paris räknas som en av världens mest vackra och romantiska huvudstäder. Vare sig du åker ensam eller med nära och kära finns det alltid något att göra.

Om du planerar en resa till Frankrike så är Paris en fantastisk stad som man borde besöka minst en gång i sitt liv. Staden har mycket att erbjuda och är en av de mest besökta städerna i världen med sina 30 miljoner besökare varje år. I Paris hittar du alltifrån fantastiskt mode, den ikoniska byggnaden Eiffeltornet, det klassiska konstverket Mona Lisa, som finns att beskåda på Le Louvre och nöjesparken Disneyland som passar perfekt för dig och din familj. Beroende på om du åker ensam eller är på en romantisk weekend så är staden full av möjligheter som väntar på att utforskas.

När du bokar hotell i Paris gäller det att hitta ett hotell som passar dig och dina behov för att din vistelse ska bli så bra som möjligt. Beroende på vad du planerar att göra finns det flera hotell att välja mellan. Vill du bo centralt eller utanför centrum? Åker du på romantisk weekend eller är du ensam? Hur du än reser och vem du än reser med så är hotellet viktigt för att du ska kunna vila upp dig inför de äventyr som väntar på dig under din resa. Åker du på en romantisk weekend så rekommenderas ett hotell med utsikt över Eiffeltornet där ni kan ta ett glas champagne och njuta av utsikten. Åker du med familj så rekommenderas ett hotell i närheten av Disneyland där du och din familj kan gå på nya äventyr varje dag.

Sevärdheter i Paris

Det bästa med Paris är att det alltid finns något att göra och se. Oavsett vilken tid på året du åker kommer denna vackra stad att ge dig en underbar upplevelse.

Paris är staden som nämns i både filmer och böcker och oftast blir man alldeles lyrisk när man tänker på denna stad med Eiffeltornet och de mysiga fiken där man kan sitta med en bok och en kopp kaffe. När du besöker denna stad finns det några platser och sevärdheter som du bara måste bocka av och Eiffeltornet är ett av de. Det må låta som en klyscha men man har inte varit i Paris på riktigt om man inte besökt Eiffeltornet. Eiffeltornet är en av de kändaste byggnaderna i världen och är 324 meter högt. Med hjälp av hiss eller trappor kan du ta dig hela vägen till toppen och se ut över Paris. Nyligen kom Eiffeltornet på andra plats av de mest instagrammade turistattraktionerna i världen, enligt en studie utfört av TravelBird. För konstälskaren finns det möjlighet att boka ett hotell i Paris i närheten av museet Le Louvren där du kan få en alldeles unik upplevelse. Le Louvren är det största nationalmuseet i Frankrike och är världens mest besökta museum med sina 6 miljoner besökare varje år. Här hittar du några av världens mest kända konstverk som till exempel Mona Lisa och Madonnan i grottan av Leonardo da Vinci, Venus de Milo och Anna själv tredje. Le Louvren är rena konstparadiset och värd att tillägna en hel dag åt då museet inte bara är ett museum utan också ett historiskt monument. En annan spännande sevärdhet som är populär att besöka är Notre-Dame kyrkan som också är klassad som ett världshistoriskt monument av FN. Den kända filmen och romanen “Ringaren i Notre-Dame” handlar just om denna kyrka och Notre-Dame kyrkan anses vara en av de vackraste byggnaderna i gotisk stil. Kyrkan är öppet året runt och det är gratis att besöka det. Reser du med familj så är Disneyland det perfekta stället att tillbringa en hel dag på. Nöjesparken invigdes år 1992 och här kan barnen få träffa kända disneyfigurerna såsom Musse Pigg, Askungen, Piff och Puff och flera andra disneyfigurer. Nöjesparken är uppdelat i två nöjesparker, Disneyland Park och Walt disney Studios Park. Även om nöjesparken ligger lite utanför Paris så är detta en upplevelse som passar perfekt för både stora och små. Förutom roliga åkattraktioner finns det även flera biografer och möjlighet att åka luftballong. Du kan även se hur det går till när man spelar in en film och hur man gör animerade filmer och shower.

De gröna områdena i Paris

Ta en paus från storstadslivet och njut av Paris gröna områden.

Även fast Paris är känd som en storstad med vackra byggnader och flera museum så finns det flera gröna parker som är underbara att besöka under din vistelse. Platser som Jardin du Luxembourg, Bois de Vincennes och Parc des Buttes Chaumont är perfekta ställen när man behöver komma ifrån storstadslivet och koppla av. Jardin du Luxembourg är den populäraste parken och för den som vill vara närmare naturen finns det möjlighet att boka ett hotell i Paris nära Jardin du Luxembourg där du kan andas in den friska luften varje dag. Parken ligger runt Luxembourgpalatset där du även hittar en underbar damm och statyer av franska drottningar som är utspridda lite överallt runt om i parken. Här finns det även tennisbanor, lekparker och kafeer. Besöker du Paris under våren eller sommaren så är denna vackra park underbar att spendera några lata timmar i. Parc des Buttes Chaumont är annan vacker park som är den femte största parken i Paris. Det som kännetecknar denna park är det romerska templet Temple de la Sibylle och parken sticker ut tack vare sin konstgjorda ö, sina vattenfall och grottor. Ett besök hit passar perfekt om man är ute efter en annorlunda upplevelse. En annan annorlunda park är Bois de Vincennes där även en djurpark finns. Parken skapades av Napoleon III och ligger i närheten av Slottet i Vincennes. Denna park passar utmärkt för dig med familj, där ni kan promenera runt och titta på djuren eller bara njuta av den botaniska trädgården.

Shopping i Paris

När du åker till Paris är shoppingen ett måste. Shoppingen på Champs-elysee och Galeries Lafayette lockar människor från alla världens hörn.

När du bokar en resa till Paris bokar du även en resa till modets huvudstad. Paris är känt för sina lyxiga shoppingområden och här har du något för alla plånböcker. Du hittar alltifrån dyra butiker såsom Chanel och Louis Vuitton till vintagebutiker längs gatorna. Champs-elysee är en av de lyxigaste gatorna och här kan du även boka ett hotell i Paris för dig som vill omringas av lyx och glamour. Denna boulevard är en av de kändaste gatorna i världen och med sin nästan 2 km långa gångväg är detta en otrolig sevärdhet även för den som inte vill shoppa. Ett annat fantastiskt ställe att shoppa på är gallerian Lafayette som verkligen erbjuder allt. Detta är en av de kändaste galleriorna och här finner du både lyx och budget shopping. Det finns även ett stort utbud av restauranger och kafeer när du vill koppla av efter en lång dag av shopping.

Om du redan varit i Paris rekommenderar vi på TravelBird en resa till Nice.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter