2 erbjudanden

Hotell Puerto de la Cruz

Sol, bad och medelhavskänsla är något som Puerto de la Cruz erbjuder. Boka hotell i Puerto de la Cruz med TravelBird och häng med på din livs resa.
Se mer:
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Planerar du att åka på semester snart? Låt oss på TravelBird tipsa dig om den fantastiska staden Puerto de la Cruz, som ligger på ön Teneriffa på Kanarieöarna.

Vi på TravelBird har ett stort utbud av hotell för dig, så att din vistelse blir så bekväm som möjligt och så att du får den perfekta resan. När du väljer hotell i Puerto de la Cruz är det viktigt att det passar dina önskemål så att du får ut det bästa av din semester och kan njuta av denna underbara ö. Beroende på om du åker ensam eller med nära och kära finns det flera hotell att välja mellan. Du kan hitta allt från lägenhetshotell till resorter och femstjärniga hotell. Vad sägs om ett femstjärnigt hotell i Puerto de la Cruz där du och din partner kan njuta av en romantisk semester, eller kanske föredrar du ett familjehotell, där du och din familj kan gå på nya äventyr varje dag. Vilka önskemål du än har så kommer du inte att bli besviken, så låt detta bli en av dina bästa resor där du upptäcker nya platser och skapar oförglömliga minnen.

Teneriffa och Puerto de la Cruz

Låt Puerto de la Cruz, en av Teneriffas vackraste städer charma dig med sin historia och sina svarta badstränder.

Teneriffa är den största spanska ön på Kanarieöarna och ligger ute i Atlanten med en folkmängd på ca 900 000. Ytan uppgår till 2.034 km2 och öns officiella språk är spanska. Ön har över 4,5 miljoner resenärer varje år och detta är tack vare det soliga vädret och de fina stränderna. För oss svenskar har denna vackra ö varit ett populärt resmål sedan 50-talet och några populära städer och resmål som finns på ön är huvudstaden Santa Cruz de Tenerife, Los Cristianos, Puerto de la Cruz och Costa Adeje. Teneriffa erbjuder verkligen allt, och det är lätt att bli kär i denna fantastiska ö, då du kan hitta alltifrån vackra skogar, ett rikt växt och djurliv till vulkaner, stora badstränder och berg. Teneriffas högsta vulkan Teide är det största kännetecknet och med sina 3718 m över havet är det många människor som attraheras till denna ö. Puerto de la Cruz har ca 30 000 invånare och är den näst största staden på ön Teneriffa. Förr i tiden var denna charmiga stad centrum för fiske, men på senare år har turismen blivit den viktigaste inkomstkällan. Det är lätt att förstå varför då staden bjuder på charmiga gator, mysiga restauranger och vackra byggnader. Tack vare sitt fuktiga och varierande klimat har staden en stor växtlighet som är omringad av en vacker natur med exotiska blommor och palmer.

Stränder i Puerto de la Cruz

Vad är en semester utan sol och bad. Puerto de la Cruz erbjuder dig de bästa platserna där du kan njuta av din perfekta semester.

Vill du bo på ett hotell i Puerto de la Cruz nära stranden där du kan vakna till vågorna varje morgon, så är detta möjligt. Vad är ett besök i Puerto de la Cruz utan att besöka de fantastiska badstränderna, och inte vilka stränder som helst utan svarta sandstränder. En av de är Playa Jardin som egentligen är tre stränder, men skiljs åt av svarta lavastenar och är täckt med lavasand. Stranden är full av resenärer från världens alla hörn och i bakgrunden kan du även få syn på vulkanen Teides snöklädda topp. Stranden är designad utav den kände artisten och arkitekten Cesar Manrique och är ca 1 km lång. En annan häpnadsväckande strand är Playa El Bollullo, och även denna strand kännetecknas av svart lavasand. Stranden ligger i närheten av Puerto de la Cruz och är mer undanskymd och nästintill orörd. Detta är perfekt för den som gillar lugnet då stranden omges av branta klippor vilket ger de besökande en mer privat känsla. Är du ute efter lite mer liv och äventyr finns bla. Playa de Martiánez. Resenärer från alla världens hörn besöker denna strand tack vare de höga vågorna. Denna strand passar utmärkt för den som vill surfa eller utöva någon annan vattensport och stranden har även en surfingskola för den som vill prova på surfing för första gången. Reser du med familj så rekommenderas Lago Martianez som är en fantastisk poolanläggning utomhus, med flera restauranger och kiosker där ni kan njuta av er familjesemester. Anläggningen har 3 barnpooler och 4 pooler för vuxna och även här har Cesar Manriques kreativa sida visat sig när han designade anläggningen i mitten av 1970 talet.

Sevärdheter i Puerto de la Cruz

Upptäck de bästa sevärdheterna i Puerto de la Cruz, och gör din semester till en fantastisk upplevelse.

Vill man bo på ett hotell i Puerto de la Cruz som är mer centralt så rekommenderas ett hotell nära Plaza del Charco. Det är det största torget i staden och här kan man sitta och njuta av ett glas vin eller en kopp kaffe och lyssna på gatumusikanterna som spelar glatt, både dagtid och kvällstid. Ett stort utbud av restauranger och och butiker finns tillgängliga och det är enkelt att känna sig hemma här då stadens invånare är mycket välkomnande. Passa på att ta en promenad runt torget då staden är fylld av palmer och charmiga gågator med en riktig avslappnad atmosfär och njut av din välförtjänta semester. En annan sevärdhet som är helt fantastisk med sina exotiska blommor är botaniska trädgården som anlades år 1788 av den spanske kungen Carlos III. Detta är en av de populäraste sevärdheterna i Puerto de la Cruz och har ca 400 000 besökare varje år. Det som gör denna sevärdhet intressant är att växterna härstammar från Europa, Afrika, Asien och Amerika och tillsammans växer de bredvid varandra tack vare det speciella klimatet. Ta en paus från strandlivet och gå på upptäcksfärd i den botaniska trädgården och låt dig hänföras av palmer och blommor från hela världen. Ett annat tips är det arkeologiska museet i Puerto de la Cruz. Det är ett litet men charmigt museum som öppnades 1953, och trots storleken så är detta museum en stor turistattraktion, som har en viktig betydelse för Teneriffa. Här kan du titta på arkeologiska fynd från ön och från ursprungsbefolkningen Gunaches som bodde på Kanarieöarna år 1000 f.kr. För den kulturintresserade rekommenderas också Eduardo Westerdahl Museum of Contemporary Art. Museet skapades år 1953 av Eduardo Westerdahl som var en spansk konstkritiker och här hittar du konstverk från 1930-talets början utav både utländska, spanska och kanariska konstnärer. Här kan du ströva omkring och förundras av fantastiska konstverk från bland annat Gustav Gulde, Wolfgang Paalen, Luc Peire, César Manrique och Manuel Millares.

Om du uppskattat din vistelse i Puerto de la Cruz så rekommenderar vi på TravelBird en resa till Spanien eller en resa till Portugal.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter