1 erbjudande

Hotell Reykjavik

Vacker natur, magiska norrsken och den blå lagunen väntar på dig i Reykjavik. Boka ett hotell i Reykjavik idag för en händelserik semester.
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Boka ett hotell i Reykjavik och njut av en fantastisk resa som du sent kommer att glömma.

Planerar du din nästa resa men vet inte vart du ska åka? Låt oss tipsa dig om magiska Reykjavik, staden med den blåa lagunen, färgglada husen och en storslagen natur. Att resa till Reykjavik blir allt mer populärt, och vi förstår varför. Reykjavik har ca 120 000 invånare och räknas till en av världens mest moderna städer med ett välfärd- och infrastruktursystem i världsklass. Visste du att tack vare Islands klimat finns inga myggor i landet, och att isländska är det språk som mest liknar vikingarnas språk? En resa till Reykjavik är definitivt spännande och lärorikt så vad väntar du på, låt TravelBird ta dig med på nya äventyr. Nyligen kom Reykjavik på första plats av de grönaste städerna i världen, i en studie genomfört av TravelBird. När du bokar ett hotell i Reykjavik finns det några saker att tänka på, så att din resa blir så bekväm som möjligt. Vill du bo i närheten av Reykjaviks centrala delar eller föredrar du ett lugnare område? Reser du ensam eller med nära och kära? Beroende på om du reser ensam och vad du planerar att göra under din vistelse, finns ett flertal hotell att välja mellan, allt för att du ska få en fin semester. När du bokar ett hotell i Reykjavik är det viktigt att du hittar ett hotell som lever upp till dina förväntningar, så att du får en fantastisk helhetsupplevelse av staden. Vad du än har för planer med din resa till Reykjavik, har TravelBird ett hotell som passar just dig och dina önskemål.

Sevärdheter i Reykjavik

När du åker till Reykjavik finns det några sevärdheter som du inte får missa.

Reykjavik må vara en liten stad men det finns massvis med intressanta sevärdheter att upptäcka, och det bästa av allt är att de flesta sevärdheter ligger inom gångavstånd. Under ditt besök i Reykjavik måste du ta en tur till Perlan, som är en kupolliknande utsiktsplats och Islands största kännetecken. Här kan du besöka både museum och restauranger och du får även en magisk utsikt över Reykjavik. För dig som är intresserad av historia ligger även Saga museum här. På Saga museum får du se vaxdockor i naturlig storlek som visar viktiga händelser om Islands historia och dess urbefolkning. Ett annat tips är Hallgrimskyrkan som byggdes år 1945 och är döpt efter den isländska prästen Hallgrimur Petursson. Kyrkan är 74,5 m lång, vilket gör den till en av de högsta byggnaderna på Island. Denna vackra byggnad bjuder på en fantastisk arkitektur både på insidan och utsidan, och för dig som vill uppleva en vacker utsikt över hela Reykjavik, bör du ta chansen att gå upp till kyrktornet. Reser du med barn rekommenderas en promenad till Tjörnin som är en damm, där vissa delar av dammen värms upp med varmvatten. Här kan ni mata fåglarna och besöka mysiga kafeér och under vintern kan ni även åka skridskor. För dig som vill bo i närheten av Reykjaviks centrala delar, där du har gångavstånd till restauranger och butiker, finns flera fina hotell i Reykjavik att välja mellan.

Den isländska matkulturen

Island bjuder på flera spännande delikatesser. Följ med på en isländsk matresa.

När du åker på en resa till Island finns det några rätter du måste prova. Island är rik på fisk tack vare sin närhet till havet men det isländska köket domineras även av mjölkprodukter och lamm. Under din resa till Reykjavik måste du smaka en portion fiskbollar som på isländska kallas för Fiskibollur. Fiskbollar består av fisk, lök och ibland potatis och påminner mycket om våra svenska köttbullar. En annan typisk rätt är torsktunga eller gellur. Det speciella med denna rätt är att det egentligen inte är tungan man äter utan en bakomliggande muskel och under tungan som ska smaka riktigt gott. För dig som vill prova något annorlunda rekommenderas kokt lammhuvud och sylta som serveras med potatis- eller rotmos. Detta är en delikatess på Island och finns att beställa på de flesta restauranger. En annan delikatess är blodmör som är en blodkorv som tillagas på lammblod, mjöl, kryddor och talg. Detta stoppas sedan i skinn och kokas i tre timmar och serveras med potatis- eller rotmos. För dig som vill ha något sött efter maten rekommenderas Kleinur. Dessa kakor bakas på mjöl, bakpulver, salt och socker till en mycket tunn deg som sedan skärs i vackra former och därefter friteras.

Aktiviteter i Reykjavik

Är du redo för nya äventyr? I Reykjavik hittar du definitivt något för dig.

Är du ute efter naturresor? Då är Reykjavik den perfekta staden att besöka. Islands natur är slående vacker och här kan du titta på norrsken, rida på islandshästar och paddla i de vackra sjöarna. Reser du på en längre resa rekommenderas att du hyr en bil och upptäcker mer av landet och dess vackra landskap. För dig som vill uppleva de magiska norrskenen är det bäst att resa hit under vintern då det är som mörkast ute. Under perioden september till mars har du störst chans att upptäcka detta fantastiska fenomen. Ett annat tips är att rida på islandshästar vilket är en av de mest populära aktiviteterna i Reykjavik. För dig som reser med barn är detta en mysig aktivitet som hela familjen kan ta del av. Hästarna blir sällan större än 150 cm och är vana vid barn vilket passar perfekt för familjens minstingar också. Även valskådning är en mycket populär och spännande aktivitet att ta del av. I Reykjaviks hav simmar blåvalar, knölvalar, späckhuggare och massor med andra vattendjur som du kan få syn på under din båttur. Ombord på båten finns oftast även en guide som kan berätta om de olika djuren och som kan svara på dina frågor. Du får inte lämna Reykjavik förens du har tagit ett dopp i den blå lagunen. Detta är en av de mest besökta turistattraktionerna och vi förstår varför. Det varma vattnet innehåller mineraler som svavel och kiseldioxid och vattnet är en blandning av söt- och saltvatten. Ett dopp här är ett måste innan du beger dig tillbaka mot Sverige. En resa till Islands kommer inte göra dig besviken så boka ditt hotell i Reykjavik idag.

För dig som redan besökt Island rekommenderas även en resa till Norge.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter