6 erbjudanden

Hotell Rom

Upplev spännande kultur, god mat och underbara sevärdheter i Italiens huvudstad. Boka ett hotell i Rom med TravelBird idag och upptäck mer om staden.
Se mer:
Utvalda filter:
6 erbjudanden
Filter Återställ

Planerar du din nästa resa? Det sägs att alla vägar leder till Rom, så följ med på en minnesvärd resa.

Rom är en av världens mest populära destinationer och det är lätt att förstå varför. Stadens historia och sevärdheter lockar människor från hela världen och den italienska shoppingen gör ingen besviken. Boka ett hotell i Rom med TravelBird idag och gå på rundtur i det episka Colosseum eller promenera runt Piazza Venezia och njut av en välförtjänt semester. Rom är en stad som du kan åka till under alla årstider och här finns det något för alla intressen, vare sig du åker på höstresor, vår- eller sommarresor. Du kommer definitivt ha fullt upp med spännande aktiviteter varje dag.
Beroende på när du åker och vem du åker med kan du välja mellan flera fina hotell runtom i Rom. Vill du åka på en romantisk resa med din partner, en shoppingresa med dina bästa vänner eller vill du bo centralt och i närheten av de mest populära sevärdheterna? Det finns många hotell att välja mellan, alltifrån 5-stjärniga hotell som bjuder på lyx och flärd till familjevänliga hotell där hela familjen kan få en fin vistelse tillsammans. Att välja rätt hotell är inte alltid så enkelt men med våra hotellerbjudanden blir det lättare och du kan bo på ett hotell som överträffar alla dina förväntningar för en fantastisk resa.

Rom och dess underbara sevärdheter

Rom bjuder på många vackra sevärdheter. Boka ett hotell i Rom med TravelBird för nya äventyr.

Det finns många vackra och historiska platser som väntar på att utforskas i Rom. Vi har valt ut några av de bästa och mest populära platserna för dig, för att du ska få en fin vistelse. Låt en av dina historiska resor börja här och upplev Roms berömda arkitektur och historia. Colosseum är Roms mest kända amfiteater och en av de mest populära sevärdheterna. Colosseum byggdes mellan 70-80 e. Kr. och här samlades romarna för att titta på gladiatorspel, djurfäktingar och teater. Colosseum är ett måste att bocka av på din lista under ditt besök i Rom. Denna byggnad bjuder på en brutal men häftig historia, där du kan vandra runt och utforska det antika Rom och dess spännande förflutna. Den spanska trappan eller Piazza de Spagna som det heter på italienska, ligger i hjärtat av Rom och är en vacker trappa som byggdes år 1723. Trappan består av 138 trappsteg och är en stor turistattraktion som man måste bocka av på sin lista. Besök den katolska Vatikanstaten som även är den minsta staten i världen med sina 450 invånare. Sevärdheter såsom Peterskyrkan och Sixtinska kapellet attraherar resenärer från hela världens hörn och för den som är intresserad av konst är detta rena paradiset. Det Sixtinska kapellet är påvens privata kapell och här kan du titta på målningar som smyckar både tak och väggar av kända konstnärer såsom Michelangelo, Sandro Botticelli och Pinturicchio. Peterskyrkan är en av världens största kyrkor och är värd ett besök när du är i Rom. Även här har kända konstnärer och arkitekter såsom Michelangelo, Donato Bramante och Rafael lämnat sina avtryck på kyrkan. Under ditt besök i Peterskyrkan får du inte missa att åka upp till den stora kupolen som bjuder på en fantastisk vy över Rom. Fontana di Trevi är den mest kända fontänbyggnaden i Rom och här samlas människor från hela världen för att kasta i mynt och önska sig något. Det finns en sägen som säger att att man kastar i mynten i vattnet som en försäkran att man en dag återvänder tillbaka till Rom. Denna vackra fontän ligger vid Piazza di Trevi och designades av Nicola Salvi år 1762. För dig som enkelt vill ta dig runt till de olika sevärdheterna finns det möjlighet att boka ett hotell i Rom nära din favoritplats.

Det ljuva livet i Rom

Upptäck de trendigaste gatorna i Rom för en oförglömlig resa.

Rom, den eviga staden gör ingen besviken. Med sina historiska sevärdheter och mysiga gator blir staden till en av världens vackraste platser som man måste besöka minst en gång i sitt liv. Vad är en resa till Rom utan shopping och mysiga cafébesök? Vi har valt ut några av de populäraste områdena för dig där du kan shoppa loss bland fina butiker och ta en kaffe på någon av de mysiga uteserveringarna i solen. Via Condotti är gatan för dig som gillar lyx och överflöd och här kan du shoppa loss bland märken såsom Gucci, Prada, Dior och andra exklusiva märken. För dig som inte är lika shoppingsugen är detta en upplevelse i sig då arkitekturen och de överflödiga butikerna är vackra att se på. En annan trevlig shoppinggata är Via del Corso som även är en av de kändaste shoppinggatorna i Rom. Här kan du handla i både småbutiker och större kedjor och prisnivån är något lägre än Via Condotti. Vad sägs om en mysig fikapaus efter en lång shoppingdag? För en skön avslutning på din shoppingtur passar ett besök till Via dei Coronari perfekt. Denna mysiga gata är fylld med caféer där du kan njuta av en kopp kaffe eller en glass i solen. Bättre än så här kan det inte bli! För dig som vill åka på en shoppingresa finns det fina hotell i Rom att boka i närheten av de bästa shoppinggatorna där du kan få en underbar shoppingresa.

Italiensk matkultur

Att äta är att leva, och speciellt i Italien. Prova några av Italiens bästa delikatesser.

Det italienska köket har något för allas smaklökar. Den italienska matkulturen kännetecknas av färska råvaror och maträtter såsom pasta, pizza och risotto som idag är världskända. Det finns så mycket att smaka på och delikatesser såsom olivolja, italienska ostar och charkuterier är godast i Italien. Prova Italiens ljuvliga pastarätter eller prova något nytt som du inte smakat förut. Vad sägs om ett gott italienskt vin? I Italien dricker man oftas vin till maten och de italienska vinerna är kända runt om hela världen. Prova det vita vinet frascati som produceras på Roms landsbygd eller chianti och brunellovinerna som kommer från Toscanaområdet. Frossa bland massa sötsaker under ditt besök i Rom och beställ en god efterrätt till ditt kaffe. Prova amaretti, som är goda och sega mandelkakor och passar utmärkt till kaffet, eller kanske en cannoli som består av spröda skal och är fyllda med choklad eller vaniljkräm.

Om du redan besökt Rom rekommenderar vi en resa till Milano.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter