1 erbjudande

Hotell Stockholm

Ta en paus från din vardag och besök Stockholm, Skandinaviens huvudstad. Boka hotell i Stockholm med TravelBird och njut av din vistelse i denna vackra storstad.
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Besök Skandinaviens pärla och njut av en oförglömlig atmosfär som erbjuder dig allt från vackra byggnader till oändliga hav.

Funderar du på att åka på en minisemester? Då kan vi på TravelBird varmt rekommendera Stockholm. I Stockholm bor det ca 1000 000 invånare och staden har fått smeknamn som The capital of Scandinavia och Nordens Venedig. Anledningen till detta är att Stockholm är Skandinaviens ekonomiska centrum men också en av de största städerna i Skandinavien. Denna stad har definitivt gjort sig välförtjänt av dessa titlar, då staden har mycket att erbjuda och många vackra platser att besöka, alltifrån det kungliga slottet, till parker och museum. Staden kännetecknas av vackra byggnader, oändliga hav och ett rikt kulturliv. Likt Venedig är staden byggt på ett antal öar och precis som en resa till Venedig är staden full av liv och rörelse. Den svenska huvudstaden är en fröjd för ögat och resenärer från hela världen åker till vårt avlånga land för att uppleva det bästa utav Stockholm och nyligen kom Stockholm på andra plats av de mest välkomnade städerna i världen.

För att få ut det bästa utav denna vackra huvudstad så är det viktigt att du bor på ett bekvämt hotell som erbjuder dig det du är ute efter. På TravelBird hjälper vi dig att hitta de bästa hotellen i Stockholm. Vare sig du vill bo i de centrala delarna av staden eller den lite lugnare delen, har vi på TravelBird ett hotel för alla som besöker denna beundransvärda huvudstad. Föredrar du att bo på ett hotell nära flygplatsen, finns även denna möjlighet. Detta är perfekt för den som har ett tidigt flyg morgonen därpå och inte vill gå upp ur sängen innan soluppgången. Du kan också välja att bo på ett hotell i Stockholm, nära Gamla Stan där du får uppleva en riktig medeltida saga bland smala kullerstensgränder och hus i flera gula nyanser. Det var just i Gamla Stan som Stockholm grundades år 1252 och under de snöiga vinterdagarna är stadsdelen som hämtad ur en saga att promenera runt i. I Gamla Stan finns både vackra kyrkor och Nobelmuseet, men det är också här som det kungliga slottet ligger som är ett av världens största slott. Det svenska kungahuset har mer än 600 rum uppdelat på 7 våningar. I slottet finns också musuem för den som är intresserad av kunglig historia. När du ändå har vägarna förbi, glöm inte att besöka Stortorget, som är Stockholms äldsta torg och Mårten Trotzigs gränd som bara är 90 cm på det smalaste stället.

Skärgården och Östermalm

En resa till Stockholm är speciell men ett besök till skärgården och Östermalm gör det hela mer speciellt.

Stockholm är stort och det finns mycket att se i denna vackra huvudstad. Skärgården och exklusiva Östermalm är bara några få ställen som man inte får missa i Stockholm. För den som vill omges av lyx och elegans finns ett stort utbud av hotell i den populära stadsdelen Östermalm. Stadsdelen beskrivs oftast som den “lite finare delen” av Stockholm och här finner man ett stort utbud av nattklubbar runt om Stureplan. I Östermalm finner du det mesta alltifrån exklusiva restauranger till kända shoppingområden. En av de mest luxuösa shoppinggatorna i Stockholm är Biblioteksgatan, och här hittar du både skandinaviska märken och internationella märken, där du kan unna dig några dagars lyx under ditt besök i Stockholm. Stockholms Skärgård är en annan fantastisk upplevelse som man inte får missa när man besöker staden. På bara några timmars båtfärd från Stockholms innerstad finner du dessa öar och denna fantastiska skärgårdsupplevelse är ett måste för den som älskar havsutsikt och att lyssna till havets vågor. Även här finns ett stort utbud av hotell i Stockholm för den som vill vara nära havet men också tältplatser för den som vill vara ett med naturen. På Nåttarö hittar du skärgårdens största sandstrand och en fantastisk badstrand som man inte får missa under sommarsäsongen. Ön har också en grotta som kallas för Drottninggrottan som man kan besöka. Grinda är en annan vacker skärgårdsö som har allt. Du finner både badstränder men också naturreservat med en idyllisk atmosfär. Passa på och åk på en kajaktur eller bara njut av utsikten från klipporna.

Den skandinaviska naturen är idyllisk, och med allemansrätten har vi frihet att ströva fritt bland vackra parker och skogar om vi skulle vilja det. För naturälskaren finns det möjlighet att boka ett hotell i Stockholm nära naturen där du kan strosa runt bland vackra parker. Det finns många parker och platser att besöka i och några av de är Djurgården, Humlegården och Kungliga nationalstadsparken. Djurgården är en ö som är älskad både utav stadens invånare men också utav resenärer. Här hittar du också flera mysiga kafeer och museum som du kan njuta av, och på somrarna är detta ett paradis att vistas i. En annan älskad park som du finner i den fina delen Östermalm är Humlegården, där du kan njuta av en picknick med dina nära och kära eller bara promenera runt och andas in den friska luften. Här finner du allt från parklekar till skateboard ramper. Kanske hinner du också med att besöka den första nationalstadsparken i världen som är kungliga nationalstadsparken. Parken omfattar flera delar av Stockholm och här finns verkligen något för alla. Alltifrån historiska landskap till parker, skogar och vackra byggnader och möjlighet till att både besöka museum, bada eller bara ströva i skogarna om man skulle önska det.

Den svenska kulturen

Kulturen i Stockholm är enastående och här kan du njuta av både dramaten och utomhusmuseum.

För den kulturintresserade finns det hotell i Stockholm både i närheten av museum och teatrar. Ta en snabbtur till Dramaten och gå på teater eller bara njut av den vackra arkitekturen och den vackra inredningen som teatern bjuder på. En annan fantastisk upplevelse som är mycket intressant är Skansen. Skansen är ett friluftsmuseum och har en egen djurpark. Detta uppseendeväckande utomhusmuseum ligger på Djurgården och grundades av Artur Hazelius. Så ta med familjen och följ med på en resa i svensk historia och se hur människor levt och arbetat i olika delar av vårt avlånga land och i olika tider. Här finns alltifrån djur och växter till människor som stolt visar upp sina hantverk. För den musikintresserade är ABBA: The Museum ett måste. Upptäck ABBA på ett helt nytt sätt och titta på scenkläder, utmärkelser och instrument och mycket mer. Passa på och släpp loss din inre musiker genom dans och sång och glöm inte att spela in ditt uppträdande som du sedan kan ladda ner från hemsidan.

En oförglömlig smakupplevelse

Stockholms har ett stort utbud av restauranger som du kan njuta av under din vistelse här.

Den svenska matkulturen är känd i många länder och idag har nog många människor i världen ätit svenska köttbullar med potatismos eller den klassiska kanelbullen. Vi har mycket att vara stolta över i vår svenska matkultur och beroende på vad man är ute efter finns det flera restauranger att besöka. Vare sig det är svensk eller internationell mat finns det en mängd restauranger att välja på. Ta dig en tur till Saluhallen i Östermalm och låt dig inspireras av färska råvaror. Här kan du välja bland både kött, fisk och fina delikatessostar. Saluhallen i Östermalm är populärt bland både besökande och stadens egna invånare, och här finns något för alla smaklökar.

Om du uppskattat din vistelse i Stockholm så kan vi på TravelBird även rekommendera hotell Köpenhamn.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter