157 erbjudanden

Hotell

Med TravelBird kan du upptäcka fantastiska hotell världen över!
Utvalda filter:
157 erbjudanden
Filter Återställ

Det finns underbara hotell runt om i världen att besöka!

Är det dags för en ny resa och ett nytt hotell att besöka? Med TravelBird har du chansen att upptäcka både underbara destinationer och fantastiska hotell. Hotell finns det gott om i världen och det finns så många olika sorters hotell att välja mellan inför en resa. För många är hotellet lika viktigt som när man väljer vilket land man ska resa till och det kan i slutändan ha stor påverkan på hur lyckad ens semester varit. En hotellvistelse handlar inte enbart om att övernatta i ett rum under sin semester. En hotellvistelse är så mycket mer då det är en upplevelse i sig under ens resa. Det är alltid roligt att sova hemifrån och att upptäcka nya platser, likaså när det kommer till att upptäcka olika hotell. Enligt Besöksliv har man allt högre förväntningar när man ska besöka ett hotell och något som man förväntar sig redan innan sitt besök är att det ska erbjudas gratis Wifi, att man ska kunna hitta både god och bra mat på hotellet och att det ska vara både en snabb och enkel in - och utcheckning.

Det finns så många olika sorters hotell att välja mellan, i alla möjliga prisklasser och design. Allt beror på dina intressen och hur du vill spendera din semester - du kommer garanterat hitta något som passar just dig! Du kanske vill spendera din semester på ett underbart spahotell eller är du ute efter ett litet personligt hotell? Kanske ett stort lyxigt hotell lockar mer eller vill du göra en annorlunda hotellvistelse så kan man bland annat övernatta i ett trädhus, en svamp eller varför inte i en kolarkoja! Det finns alla möjliga typer av hotell som man kan välja mellan: stora hotellkedjor, unika designhotell eller små boutiquehotell. Hotell kan även vara speciellt utformade för barnfamiljer med bland annat aktiviteter och annat skoj på schemat. Det finns även hotell som är till för att ta med sig sitt husdjur under sin semester. Så om du till exempel vill resa med din hund så har du goda möjligheter för det - så låt din fyrbenta vän få följa med dig på ett spännande äventyr och upplev något nytt tillsammans! Enligt Statistiska centralbyrån ökar antalet hotell i Sverige och under 2016 fanns det omkring 2011 olika hotell i Sverige. SVT påpekar även att antalet hotellövernattningar i Sverige ökar allt mer och intresset har även ökat för utländska turister att besöka Sverige!

Att bo på hotell och njuta av en minisemester behöver verkligen inte betyda att man behöver åka långt bort. Något som har blivit allt mer populärt är nämligen att ta in på ett hotell i sin egna hemstad. Det är ett perfekt tillfälle att komma bort från vardagen en stund och även lyxa till det lite! Bjud med någon du tycker om och njuta av att slippa städa, laga mat och allt vad vardagen hemma innebär. Detta är något som kallas staycation eller hemester om man vill använda ett annat ord. Så ta en paus från vardagen i din hemstad och gör en härlig staycation på något spännande hotell som du kanske velat testa under en längre tid. Om man istället väljer att resa bort från sin hemstad för en underbar vistelse på ett hotell utomlands - var vill svenska folket helst resa någonstans? Enligt Dagens Industri reser svenskarna mer än någonsin och det fortsätter bara att öka varje år. År 2017 är både Spanien och Thailand i topp när det gäller resor där sol och bad står i fokus medan London och New York är vinnarna när svenska folket vill besöka storstäder. Alla dessa destinationer som svenskarna helst reser till har underbara hotell att erbjuda sina besökare och det finns även så många olika alternativ att välja mellan!

Spännande trender

Olika sorters hotell på marknaden!

Boka ett spännande hotell inför din nästa resa! Hotellindustrin är fylld av spännande trender som ständigt utvecklas med tiden. Det är flera hotell på marknaden som har sina egna nischer och sitt eget speciella fokus. Då det finns så många olika hotell att välja mellan kan det vara svårt att bestämma sig vad man är ute efter. Du kanske inte är helt säker på var du vill bo, hur du vill bo eller vilket typ av hotell du är ute efter under din semester. Du kanske skulle vilja spendera din semester på ett hotell som satsar extra mycket på spaupplevelser, ett hotell som satsar allt på lyx och glam eller ett hotell som fokuserar enbart på familjer för att göra deras vistelse till den bästa. Det finns som sagt hotell som passar alla tillfällen och alla preferenser!

Trender inom den spännande hotellindustrin är många. Tidigare har det mesta handlat om både mat och design medan det nu handlar mycket om att teknologin börjar få allt större betydelse. Enligt Besöksliv har sociala medier och andra sidor på nätet där man kan lämna betyg på hur man upplevde sin hotellvistelse fått allt större betydelse i hotellbranschen. Det är på grund av att det är så enkelt för besökare att lämna ett betyg och även för potentiella besökare att hitta vad andra tycker om just det specifika hotellet. Millennials är en grupp människor som är uppvuxna med tekniken och har använt både mobiltelefoner och datorer i sin vardag. Det är både naturligt och enkelt för dem att använda sin mobiltelefon i alla möjliga tillfällen i livet och även när det kommer till att få en hotellupplevelse. Det används när man letar efter ett hotell, tar reda på information om hotellet, bokar det och även under betalningen av hotellet. Mobiltelefoner kan även användas vid incheckning och för att öppna hotellrummet utan att behöva en normal hotellnyckel som man annars använder. Det händer mycket i hotellbranschen och vem vet hur det kommer se ut i framtiden! Några andra trender är att både inredning och design utvecklas allt mer på hotellen runt om i världen. Det är många som satsar på att hotellet ska vara så lik en hemmiljö som möjligt för att skapa en hemmakänsla för sina gäster. Andra hotell satsar på att skapa motsatta känsla då de vill skapa en unik och häftig atmosfär med både extrem inredning, mycket färg och en annorlunda design för att på så vis skapa en miljö som inte liknar något annat! Det finns även hotell som vill ha en röd tråd genom hela byggnaden och göra alla rum identiska medan andra vill skapa unika miljöer med olika design på alla rum i hotellet. Det har även blivit allt viktigare när man väljer hotell att det ska finnas träningsmöjligheter i byggnaden och det gäller även för hotell som inte är spa eller wellness fokuserat. Något annat som också blivit allt vanligare är att hotell har samarbeten med lokala restauranger och även kända kockar. Ett exempel är att hotellkedjan Scandic har ett samarbete med den kända kocken Jamie Oliver. En ny typ av service som också blivit allt vanligare är att gästerna nu förtiden får en anpassad service utifrån dem själva under sin hotellvistelse. Det innebär att man blir erbjuden service baserat på att de anställa lyssnar på gästernas behov och att de verkligen ser sina gäster under en vistelse. Så inför din nästa hotellupplevelse kanske du kommer få uppleva några av de nya trenderna!

Mer än ett hotell

En upplevelse - inte enbart ett hotell!

Du betalar inte enbart för ett rum, du betalar för en upplevelse. Idag handlar det inte enbart om att hitta någonstans att sova under en resa. Det handlar också om att få en upplevelse genom sitt boende och att hotellvistelsen i sig ska bidra med något extra till ens semester. Beroende på vad man tycker om, vad man planerar att göra under sin semester och vad man är ute efter så finns det hotell för alla smaker. Det finns vissa stora hotell runt om i världen som du inte ens behöver lämna under din semester. Här har du allt du behöver - restauranger, affärer, alla möjliga aktiviteter och närhet till pool och strand om du är på en sol och bad semester. Om man spenderar sin semester på ett hotell som erbjuder allt det här har man verkligen hela sin reseupplevelse på hotellets område. Något som svenska folket tycker är extremt viktigt under en hotellvistelse är hur hotellets frukosten är. Enligt Aftonbladet är gott kaffe det viktigaste att hotellet ska ha under frukosten. På andra plats kommer fruktbuffe, sedan ville svenska folket ha en god äggröra och bacon.

Om man är ute efter en helt annan typ av hotellupplevelse och vill testa något annorlunda så finns det flera spännande hotell att besöka. Det finns flera hotell i Sverige som du kan välja på som erbjuder en upplevelse som inte liknar en vanlig hotellvistelse och du kommer få en fantastisk upplevelse som du förmodligen aldrig tidigare upplevt. Du kan bland annat besöka det häftiga ishotellet i Jukkasjärvi där du kan välja på flera olika rum. Här står såklart is i fokus och även konst då hotellet har en otroligt vacker design fyllt av skulpturer och spännande inredning. Det är det första ishotellet i världen och här kan du övernatta, njuta av en drink i isbaren och promenera omkring för att ta del av den häftiga miljön! Om du är ute efter ett annat häftigt hotell kan du bege dig till Sala Silvergruva. Här har du nämligen möjlighet att övernatta långt nere under marken i gruvan vilket är en väldigt annorlunda men lika spännande hotellupplevelse. En annan annorlunda upplevelse är att du kan bo i ett trädhus i en gammal ek! Njut av en härlig och lugn atmosfär i ett lite annorlunda hotell. Till frukost får man ta del av en underbar frukostkorg som man får hissa upp till trädet - låter inte det hur mysigt som helst! Om du är ute efter andra spännande och annorlunda hotellupplevelser kan man övernatta i ett flygplan, i ett omgjort fängelse eller varför inte sova i en igloo! Du kan även övernatta i en fågelholk högt uppe i träden, bo i ett undervattenshotell, i en fyr och även i ett litet älg format hus precis intill en älgpark. Hotell kan verkligen innebär spänning och äventyr. Det handlar inte enbart om att åka iväg till en ny destination utan det handlar lika mycket om hur vistelsen på hotellet är och vad det bidrar till ens resa!

Oändliga valmöjligheter

Hur väljer man ett hotell?

Det finns hotell som passar alla och i denna djungel av hotell som finns på marknaden kan man alltid hitta något som passar ens behov och preferenser. Alla har olika preferenser och mycket beror på vad man är ute efter under sin resa och även vilken typ av resa man planerar att göra samt med vilka man väljer att göra sin resa med. Men vad går man på när man väljer hotell? Vad är viktigt och hur bestämmer man sig? Enligt Mynewsdesk bryr sig svenska folket mer om hur många stjärnor ett hotell har och även vad recensionerna säger om hotellet än om man jämför med de andra länderna i Norden. Något annat som spelar stor roll när man väljer hotell är priset och även var hotellet ligger. Läget är viktigt då många vill ha närhet till olika sevärdheter och andra saker man planerar att göra under sin resa. Det är även så att svenska folket hellre lägger mer pengar på ett bra boende och istället sparar in pengar på bland annat flygbiljetterna och shoppingen under resan. Enligt Metro lägger svenskarna allt mer pengar på sina resor och de är beredda att betala dyrt för hotellnätter utomlands.

Valet av hotell beror mycket på vilken typ av resa man planerar att göra. Om du ska åka på en semester där sol och bad står i fokus kanske det viktigaste är att en pool finns på hotellområdet och även närheten till stranden. Om man istället är på en jobbresa så kanske ett hotell nära flygplatsen passar bäst eller om man är på en konferens är det viktigt att man har tillgång till konferensrum och andra platser som man har möjlighet att sitta i för att arbeta i lugn och ro. Du kanske har ett stort intresse för mat, då kanske man väljer hotell beroende på utbudet av maten på hotellet. Val av hotell beror också mycket på vilka man ska göra sin resa med. Du kanske ska resa själv, med hela familjen, med vänner eller med din partner.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter